fbpx

Έξι γκουρού έρχονται στην Κύπρο για να αλλάξουν τη ζωή μας

Με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Globaltraining, και με μεγάλο χορηγό την Ελληνική Τράπεζα, ο οικονομικός κόσμος της Κύπρου και όχι μόνο, θα έχει την ευκαιρία τους αμέσως επόμενους μήνες να έρθει σε επαφή και να ακούσει έξι γκουρού του μάνατζμεντ και της επιχειρηματικότητας, ανάμεσά τους και ομιλητές που έχουν περιληφθεί στον κατάλογο των «Thinkers50», οι οποίοι έρχονται στην Κύπρο για να αλλάξουν τη ζωή μας.

1
Η καινοτόμα σειρά ομιλιών “Life Changing Ideas” θα φιλοξενήσει έξι διακεκριμένους στοχαστές και μάνατζερ.

Σε παρουσίαση της σειράς ομιλιών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, τόνισε τη σημασία της για την Κύπρο, λέγοντας ότι οι ομιλητές «θα μοιραστούν μαζί μας τις πιο σύγχρονες ιδέες και πρακτικές για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, καθώς και την ανάπτυξη ταλέντου και ηγετικών προσόντων».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Globaltraining, Οδυσσέας Χριστοδούλου, επισήμανε πως η σειρά ομιλιών “Life Changing Ideas”, το οποίο οργανώνεται σε συνεργασία με τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να αλλάξει τη ζωή των φοιτητών και των αποφοίτων του Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και των μελών της επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου. Τόνισε πως «δεν χρειάζεται να είναι κάποιος παγκοσμίως διάσημος για να κάνει τη διαφορά, για να μπορεί να οδηγήσει με εφευρετικότητα και έμπνευση ένα οργανισμό στην επιτυχία».

Ο κ. Χριστοδούλου ευχαρίστησε τους χορηγούς που αγκάλιασαν και υποστηρίζουν το “Life Changing Ideas”, και συγκεκριμένα τον μεγάλο χορηγό και συμπαραστάτη Ελληνική Τράπεζα, καθώς επίσης και τους υπόλοιπους χορηγούς της σειράς ομιλιών, ΟΠΑΠ Κύπρου και Wargaming, και τη κάβα Spectus.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής (Διεύθυνση Επιχειρήσεων & Ασφαλειών) του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Φοίβος Στασσόπουλος επισήμανε πως ο Όμιλος στηρίζει το “Life Changing Ideas” γιατί χρειάζονται νέες ιδέες στην Κύπρο, οι οποίες θα οδηγήσουν στην καινοτομία, στην αναγέννηση, και στην ανάπτυξη. «Πιστεύουμε ότι η προώθηση ενός οικοσυστήματος με την καινοτομία ως βάση του, είναι το κλειδί για οικονομική ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα είναι αυτές που προωθούν την οικονομία μας. Και η Ελληνική Τράπεζα θέλει να διαδραματίσει ένα ενεργό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, βοηθώντας την κυπριακή οικονομία στην πορεία της προς μια βιώσιμη ανάπτυξη», κατέληξε.

Η συντονίστρια του “Life Changing Ideas”, Μάρω Φτελλέχα, ανέπτυξε εν συντομία τους στόχους της σειράς όπως: τη συμβολή στο νέο κύκλο ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και την έμπνευση της νέας γενιάς μάνατζερ. Επίσης, η σειρά αποσκοπεί στο να ενθαρρυνθούν και να τολμήσουν αλλαγές οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που δοκιμάζονται από άγονα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. «Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκτελεστικούς διευθυντές, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, φοιτητές, μέλη διοικήσεων», πρόσθεσε.

Η κ. Φτελλέχα παρουσίασε τους εκλεκτούς ομιλητές της σειράς, από τους οποίους τρείς έχουν περιληφθεί κατ’ επανάληψη στον κατάλογο των «Thinkers50», των πιο διακεκριμένων στοχαστών στον κόσμο: Γκάρεθ Τζόουνς, Κωνσταντίνος Μαρκίδης και Ταμάρα Έρικσον. Οι υπόλοιποι διεθνούς εμβέλειας ομιλητές είναι οι Δημήτριος Ζόππος (Επιχειρηματίας και Διευθυντής Επιχειρήσεων της “onefinestay”, με έδρα το Λονδίνο), Φρέηκ Βερμούλεν (Καθηγητής στο London Business School) και Μάϊκλ Μπόλινγκμπρoουκ (Εκτελεστικός Διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομάδας Inter Milan).

Το “Life Changing Ideas” παρουσιάζει τον πρώτο ομιλητή-γκουρού, Γκάρεθ Τζόουνς, στις 10 Νοεμβρίου, στο Cine Studio του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας. Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ιστοσελίδα: http://www.ideas.unic.ac.cy ή στο τηλέφωνο 77778030.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending