fbpx

Σχολεία κατά των ομοφυλόφιλων: Πόσο σωστή ή λάθος ήταν αυτή η άποψη;

Ένα πολύ σημαντικό θέμα που, κατά την άποψη μου δεν θα έπρεπε στο 2016 να ήταν καν θέμα είναι: Η ομοφυλοφιλία και η αντιμετώπιση της.

Οι απόψεις πολλές, έντονες, αλλά καθόλου εποικοδομητικές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, όπως όλοι είδαμε στο Facebook, έκανε κάποιες δηλώσεις που προκάλεσαν πάρα πολλές αντιδράσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα.

1
Δήλωσε πως έχει σχέδια το 2017 να οικοδομήσει σχολεία για καταπολέμιση της ομοφυλοφιλίας.

Η θέση της εκκλησίας στο θέμα των ομοφυλοφίλων είναι γνωστή και και με την κάθε ευκαιρία την επιδεικνύει. Αν θυμάστε, πριν λίγο καιρό με το θέμα του συμφώνου συμβίωσης, έτσι και τώρα, ο Αρχιεπίσκοπος στάθηκε εμπόδιο στην αποδοχή ή στον συμβιβασμό με το συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού με το οποίο, πλέον, είμαστε όλοι οικίοι.

2
Πολλοί λατρεύουν να μισούν την έννοια της θρησκείας.

Αυτές οι δηλώσεις τους βοήθησαν να δείξουν, για ακόμα μια φορά, την απέχθεια τους προς αυτήν. Εγώ θα προσπαθήσω, αντικειμενικά, με τον δικό μου φακό, να γράψω την άποψη μου σχετικά με αυτές, χωρίς προκατάληψη.

3
Τα πολυσυζητημένο αυτό σχέδιο περιέχει “εκπαίδευση” ακόμα και στα νηπιαγωγεία.

Ας ξεκινήσουμε από εδώ. Από δύο χρονών τα παιδιά μπορούν να ξεχωρίσουν τις έννοιες άντρας-γυναίκα, χωρίς βέβαια τις διαφορές τους. Στην ηλικία 3-6 ετών τα παιδιά προτιμούν παιχνίδια ή ρούχα του αντίθετου φύλου για πειραματισμό, αλλά και κατανόηση του δικού τους αλλά και του αντίθετου φύλου. Άρα η ιδέα του Αρχιεπίσκοπου για τα νηπιαγωγεία θα είναι κάπως “άχρηστη”, όπως απέδειξε η επιστήμη.

Η έρευνα που έκανα γι’ αυτό το άρθρο έδειξε ότι κανένας επιστήμονας δεν μπορεί με σιγουριά να απαντήσει στο ερώτημα “Γεννιέσαι ή γίνεσαι ομοφυλόφιλος;“. Έγιναν κατά καιρούς πολλές έρευνες για αυτό το ζήτημα, αλλά δεν βγήκε ποτέ κοινό συμπέρασμα.

4
Η δική μου απορία είναι, είτε είναι λόγω επιλογής, είτε λόγω του DNA ποια η διαφορά;

Δηλαδή ενοχοποιούμε την επιλογή; Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του, και από την θετική και από την αρνητική έννοια. Θα είμαι ειλικρινής. Δεν υπήρξα ποτέ μελετητής της θρησκείας για να μπορώ να μιλώ με σιγουριά, αλλά με αυτά που ξέρω, θεωρώ ότι πρόκειται περισσότερο για την εσωτερική αναζήτηση παρά με τη σεξουαλικότητα του.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι όντως το φύλο του κάθε ανθρώπου παίζει σημαντικό ρόλο στην θρησκεία. Επίσης, υποθέτουμε ότι η σεξουαλική ταυτότητα του καθενός είναι επιλογή. Η ιδέα αυτή του Αρχιεπισκόπου, νομίζω, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα απο αυτά που επιθυμεί.

Η απαγόρευση, ή επιβολή αν θέλεις, φέρει την επιθυμία και την αντίδραση.

Μετά απο όλα αυτά, λοιπόν, θέλω να υπενθυμίσω ότι η θρησκεία είναι έννοια. Ο καθένας μέσα του την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Οι άνθρωποι που την αντιπροσωπεύουν, ενεργούν όπως αυτοί νομίζουν για να την προφυλάξουν.

Αυτό που βλέπω είναι ότι οι άνθρωποι σήμερα απομακρύνονται από αυτήν και ένας λόγος είναι οι πράξεις μερικών από τους αντιπροσώπους της.

Η θρησκεία δεν είναι οι αντιπρόσωποί της.

Εσύ τι νομίζεις;

 

Δες επίσης: Γίναμε όλοι κριτές του κόσμου και όχι του εαυτού μας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending