fbpx

5 ενδιαφέρουσες ελληνικές ταινίες για όλα τα γούστα που πρέπει να δεις!

Σκέφτεστε με την παρεά σας ποια ταινία να δείτε τις νύκτες που μαζεύεστε; Σήμερα θα σας προτείνω μερικές ταινίες για να ξεσκάσετε από τα διαβάσματα ή τις ανησυχίες σας!

Είναι εκπληκτικό πόσο μπορεί να σε ταξιδέψει μια ταινία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Θα προσπαθήσω να προσθέσω όσα περισσότερα είδη κινηματογραφικών ταινιών μπορώ, για να σας καλύψω όλους. Πώς σας έχω… 🙂

Αυτές λοιπόν, είναι οι προτάσεις μου με πολλή αγάπη:

 

1
Ο εχθρός μου

Η ταινία απεικονίζει την Ελλάδα του σήμερα με όλες τις πολιτικές, κοινωνικές διαστάσεις της. Ο Κώστας Στασινός είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης. Η ζωή του θα αλλάξει δραματικά μέσα σε μια νύχτα, αφού εισβάλλουν κλέφτες στο σπίτι του. Όλα όσα πίστευε για τον εαυτό του αρχίζει και τα αμφισβιτεί και φτάνει σε ένα ηθικό δίλημμα.

2
Kοινός Παρονομαστής

Αυτή η ταινία είναι αντρική υπόθεση, χωρίς αυτο βέβαια να σημαίνει ότι δεν αφορά και γυναίκες. Tέσσερεις χαρακτήρες, ο Πλάτωνας, ο Νίκος, ο Δημήτρης και ο Αλέξαντρος μετά από μια “τυχαία” συνάντηση τους σε ένα καφενείο, αρχίζουν και αναλύουν το θέμα “γυναίκα“, ο καθένας με τη δική του οπτική.

Είναι 4 διαφορετικές προσωπικότητες τις οποίες όλοι έχουμε μέσα μας. Η ηλικιακή διαφορά του ενός με τον άλλο δημιουργεί ακόμα πιο πολύ ενδιαφέρον όσον αφορά την επίδραση του χρόνου σε αυτούς. Η μοίρα όμως τους παίζει άγριο παιχνίδι, που τελικά φέρνει την κάθαρση.

3
Νοτιάς

Μόνο και μόνο οι συντελεστές της ταινίας προμηνύουν την ποιότητα της. Από τον σκηνοθέτη της “Πολίτικης κουζίνας” έρχεται μία πολύ όμορφη ιστορία που ξεκινά στην δεκαετία του ’50. Παρατηρεί κανείς, μαζί με την εξέλιξη του ήρωα μας, την αλλαγή της ιστορίας απο το ’50 μέχρι σήμερα. Η γενιά του Πολυτεχνίου, η επαναστατικότητα της τότε εποχής είναι μερικά στοιχεία, που κάνουν την ταινία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα.

4
Τετάρτη 04:45

Ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ, μία ιστορία εκδίκησης με στοιχεία μαύρου χιούμορ. Το “Τετάρτη 04:45” διαδραματίζεται σε μια έντονη, χρωματικά, υγρή και αστραφτερή Αθήνα. O Στέλιος, χρεωμένος ιδιοκτήτης τζαζ κλαμπ, έχει 32 ώρες διορία να επιστρέψει όσα χρωστάει σε έναν Ρουμάνο γκάνγκστερ, που σκοπεύει να του πάρει το μαγαζί.

Όταν καταλαβαίνει πως ο μεσολαβητής φίλος του τον έχει προδώσει και η γυναίκα του σκέφτεται να τον εγκαταλείψει, ο Στέλιος αποφασίζει να αντιδράσει. Μια ελληνογερμανική παραγωγή που σπάει κόκκαλα.

5
Magic Hour

Μία όμορφη κωμωδία, μία ταινία δρόμου που μόνο καλά μπορεί να σου δώσει. Ο Διομήδης και ο Αριστείδης , δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άντρες, συναντιούνται τυχαία και ξεκινάνε μια διασκεδαστική περιήγηση στην ελληνική επαρχία.

Για τους δικούς του λόγους, ο καθένας προσπαθεί να ξεπεράσει μια προσωπική κρίση. Μαζί, αυτοί οι δύο ήρωες περιπλανιούνται και παραδοξολογούν σχετικά με τα βασικά διλήμματα της ζωής.

Συμβουλή μου; Κάνε ένα διάλειμα από τη ρουτίνα και δες μια απ’ αυτές και… θα με θυμηθείς!

 

Δες επίσης: 5+1 ταινίες που ΠΡΕΠΕΙ να δεις σίγουρα μια φορά στη ζωή σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending