fbpx

Ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Παν. Κύπρου!

Έπειτα από την περσινή διάκριση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου που κατέτασσε την έρευνα του τμήματος στη Χρηματοοικονομική στη θέση 143 και 178 παγκοσμίως, (για τα τελευταία 5 και 15 χρόνια αντίστοιχα), ακόμα μια επιτυχία έρχεται να επιβεβαιώσει την ερευνητική αριστεία του Tμήματος. Συγκεκριμένα, στη μελέτη που διεξάγει το Brigham Young University, για την ποιότητα της έρευνας στη Λογιστική, το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου κατατάσσεται στην 187η θέση παγκοσμίως για την περίοδο 2005-2016, στη Χρηματοοικονομική Εμπειρική Λογιστική έρευνα.

Η συγκεκριμένη μελέτη κατατάσσει τα Τμήματα Λογιστικής με βάση τον αριθμό δημοσιεύσεων στα δώδεκα κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά (Journals) του κλάδου. Έξι από αυτά θεωρούνται τα καλύτερα περιοδικά του τομέα ανεξάρτητα από την περιοχή της έρευνας (Accounting, Organizations and Society, Contemporary Accounting Research, The Journal of Accounting and Economics, Journal of Accounting Research, The Accounting Review), ενώ τα υπόλοιπα 6 θεωρούνται τα καλύτερα περιοδικά στους εξειδικευμένους κλάδους της λογιστικής έρευνας.

Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω μελέτη κατατάσσει τα πανεπιστήμια με βάση τον απόλυτο αριθμό δημοσιεύσεων στα πιο πάνω περιοδικά και όχι με βάση τις δημοσιεύσεις ανά μέλος προσωπικού, χωρίς δηλαδή να γίνεται οποιαδήποτε αναπροσαρμογή με βάση το μέγεθος του Τμήματος. Το γεγονός αυτό λειτουργεί υπέρ των μεγάλων Τμημάτων, γεγονός που κάνει την επιτυχία του Πανεπιστημίου Κύπρου ακόμα μεγαλύτερη, δεδομένου ότι είναι μικρό Τμήμα συγκριτικά με αντίστοιχα του εξωτερικού. Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής αποτελείται από 9 μέλη ακαδημαϊκού, εκ των οποίων μόνο τα τρία ασχολούνται ερευνητικά με θέματα λογιστικής. Επίσης, η διάκριση των ακαδημαϊκών του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής είναι ακόμα πιο σημαντική αφού οι ακαδημαϊκοί του τμήματος διεκπεραιώνουν την έρευνά τους με μεγαλύτερο διδακτικό φόρτο από τον αντίστοιχο στα περισσότερα από τα Πανεπιστήμια που κατάφεραν να διακριθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει καλύτερη κατάταξη από καταξιωμένα πανεπιστήμια τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου, της υπόλοιπης Ευρώπης, όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα, Bocconi University, University of Bristol, University of London, University of Leeds, Stockholm School of Economics, McGill University, HEC Paris, και πολλά άλλα, έχουν χαμηλότερη κατάταξη από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Είναι κατανοητό ότι η συγκεκριμένη μελέτη αναδεικνύει την ποιότητα του ερευνητικού έργου και κατ΄ επέκταση την ποιότητα του Τμήματος και την αξία των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών του, αφού η ποιότητα διδασκαλίας είναι στενά συνυφασμένη με την ποιότητα της έρευνας του διδάσκοντος. Ο Πρόεδρος του Τμήματος, Αναπληρωτής Καθηγητής Γιώργος Νησιώτης δήλωσε ότι οι επιτυχίες του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής δεν εξαντλούνται στον τομέα της έρευνας. “Είμαστε περήφανοι και για τους αποφοίτους μας, οι οποίοι εξασφαλίζουν θέσεις σε μεταπτυχιακά προγράμματα κορυφαίων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, καθώς και πρώτα βραβεία σε παγκόσμιες εξετάσεις για επαγγελματικούς τίτλους στη Λογιστική. Είμαστε επίσης ιδιαίτερα ευτυχείς για το γεγονός ότι οι απόφοιτοι όλων των προγραμμάτων σπουδών του Τμήματος, παρά την οικονομική κρίση, εργοδοτούνται σε πολύ υψηλό ποσοστό στους τομείς των σπουδών τους με τους περισσότερους να έχουν προσφορές για εργασία πριν ακόμα αποφοιτήσουν. Το Τμήμα προσφέρει προπτυχιακά προγράμματα στη Λογιστική και στη Χρηματοοικονομική, καθώς και μεταπτυχιακό και διδακτορικό πρόγραμμα στη Χρηματοοικονομική. Αυτή την περίοδο δεχόμαστε αιτήσεις στο μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα στη Χρηματοοικονομική για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17” κατέληξε.

Ο Πρύτανης συνεχάρη το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής το οποίο συμβάλλει ουσιαστικά στη συνεχή ανάπτυξη του ίδιου του Πανεπιστημίου και την απρόσκοπτη πορεία του προς την κορυφή. “Η διεθνούς εμβέλειας ποιότητα των ακαδημαϊκών του εν λόγω Τμήματος αποτελεί εγγύηση για τέτοιες διακρίσεις” κατέληξε.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending