fbpx

Όσα έγιναν στο σεμινάριο: «Επαγγελματική δικτύωση: Πώς να αναπτύξεις το δικό σου δίκτυο επαγγελματικών γνωριμιών;»

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου στις 22 Φεβρουαρίου 2017 διοργάνωσε το σεμινάριο με τίτλο «Επαγγελματική δικτύωση: Πώς να αναπτύξεις το δικό σου δίκτυο επαγγελματικών γνωριμιών;». Ομιλητής ήταν ο Τάσος Κωνσταντίνου, Head of Youth Development στο StudentLife.

Το σεμινάριο αυτό γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος «Career Accelerator», που σκοπό έχει να βοηθήσει τους φοιτητές να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες, για να ενισχύσουν την ενασχόληση τους και να ξεχωρίσουν στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Αρχικά, ο κ. Τάσος εστίασε στο networking το οποίο δεν πρέπει να το συγχίζουμε με τα Social Networks, όπως το Facebook και το LinkedIn In διότι, το Networking αφορά το πώς δικτυώνονται τα άτομα και πώς αναπτύσσεται ο κύκλος γνωριμιών τους.

O κ. Τάσος τόνισε ότι οφείλουμε στους εαυτούς μας να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας διότι μόνο έτσι θα ολοκληρωθεί μερικώς ο χαρακτήρας μας και θα ανακαλύψουμε τον εαυτό μας καλύτερα.

Μας διευκρίνισε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να δικτυωθούμε με πολλά άτομα στη ζωή μας, ώστε να βρούμε τα άτομα που είναι ιδανικότερα για εμάς, διότι κάθε άνθρωπος έχει κάτι να μας προσφέρει. Ακόμη, η καθημερινή επαφή με νέους ανθρώπους θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε διαφορετικά άτομα από εμάς και θα μαθαίνουμε κάτι καινούριο.

Μπορείτε να το πετύχετε αυτό, όταν καθίσετε δίπλα από ένα άγνωστο άτομο και αρχίσετε μια συζήτηση με μια ερώτηση όπως αυτή: «Με τι ασχολείσαι αυτές τις μέρες;».

Ένα ανέκδοτο είναι μια καλή ιδέα για να ξεκινήσετε μια κουβέντα και ταυτόχρονα να δείτε εάν οι άνθρωποι που έχετε δίπλα σας έχουν το ίδιο χίουμορ μαζί σας και το τι αντιλαμβάνονται σαν αστείο. Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να μπορείτε να βλέπετε το άλλο άτομο στα μάτια, γιατί αυτό δείχνει ότι νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας.

Στο τέλος του σεμιναρίου ο κ. Τάσος έβαλε το κοινό να εμπλακεί και να γνωρίσει τα άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα, ακολουθώντας όσα είχε ακούσει προηγουμένως.

Σχόλια:

«Ήταν μια σημαντική εκδήλωση για ‘μένα επείδη γνώρισα καινούρια άτομα, και ήρθα αντιμέτωπη με την πρόκληση να μιλήσω για τον εαυτό μου σε αγνώστους. Μου άρεσε πάρω πολύ η αλληλεπίδραση του ομιλητή με το κοινό μιας και με έκανε να συμμετάσχω και εγώ σε όλη αυτή την διαδικασία.»

– 3oετής φοιτήτρια στο Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημόσια Διοίκησης

«Ήρθα στο σεμινάριο σήμερα επείδη ασχολούμαι με το Μάρκετινγκ και ήθελα να πάρω συμβουλές από τον ομιλητή του σεμιναρίου κ. Τάσο για το πώς να διευρύνω τον κύκλο των γνωριμιών μου αφού αποφοιτήσω. Το σεμινάριο με βοήθησε πολύ στον τρόπο επικοινωνίας. Θα ήθελα πάρα πολύ να γίνει ξανά ένα παρόμοιο σεμινάριο με αυτό το θέμα, είτε με τον ίδιο ομιλητή, είτε με διαφορετικό για να ακούσουμε καινούριες εμπειρίες.»

Όλγα Γιαλλέρη, 4ο ετής φοιτήτρια στο Τμήμα Οικονομικών

«Άρεσε μου πάρα πολύ όλη η παρουσίαση και κυρίως λόγω του παρουσιαστή, γιατί μέσα από τα προσωπικά του παραδείγματα και εμπειρίες, μας έκανε να σκεφτούμε και να πάρουμε έμπνευση. Θαύμασα τα όσα είπε από την αρχή μέχρι το τέλος.»

Ελένη

Αρθρογραφία: Κατερίνα Χριστοδούλου και Νίκη Κουτσοφτίδου​
Επιμέλεια: Χριστόφορος Καραμολέγκος και κα. Χαραλάμπους

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending