fbpx

Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν πρέπει να “ριζώσεις” για πάντα σε μία δουλειά!

Φεύγοντας από το πανεπιστήμιο, πιθανόν να έχεις στο μυαλό σου πως πρέπει να βρεις άμεσα μια δουλειά, όπου θα καλλιεργήσεις όλα όσα έμαθες, αποκτώντας εργασιακή πείρα.

Ίσως να ξέρεις τις δυσκολίες που υπάρχουν στο θέμα της πείρας, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί τροχοπέδη στις προσπάθειες που καταβάλλεις για εξεύρεση εργασίας.

Γι’ αυτό και όταν βρεις μια δουλειά, θέλεις να είσαι εκεί όσο πιο πολύ γίνεται. Λίγο για το θέμα της εμπειρίας, λίγο επειδή σκέφτεσαι ότι είσαι τυχερός που έχεις μια δουλειά, λίγο επειδή βλέπεις γύρω σου πως είναι δύσκολη προσπάθεια το να βρεις δουλειά…

Όλα τα πιο πάνω πιθανόν να σε κρατούν στην πρώτη σου εργασία, χωρίς απαραίτητα όμως να σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι.

 

Είναι όμως έτσι;

Στο θέμα της δουλειάς πρέπει να έχεις λίγο πιο «ανοικτή» προσέγγιση. Η πρώτη σου δουλειά δεν είναι η τελευταία και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως έτσι.

1
Πρώτα απ’ όλα, κανείς δεν σου εγγυάται πως θα είσαι εκεί για πάντα

Οι καιροί αλλάζουν, προσωπικό πάει και έρχεται, δεν πρέπει ποτέ να θεωρήσεις τον εαυτό σου δεδομένο σε ένα γραφείο.

Και κυρίως όταν δεν έχεις πολλή πείρα, μπορεί ο εργοδότης ανά πάσα στιγμή να θελήσει να βρει κάποιον πιο έμπειρο.

2
Λύσεις σε προβλήματα και θέματα στο περιβάλλον της δουλειάς

Δεύτερον, όταν ξεκινάς σε καινούριο εργασιακό περιβάλλον, από την πρώτη κιόλας στιγμή, αρχίζεις να βρίσκεις θέματα που δεν μπορούσες να σκεφτείς πως θα υπήρχαν. Επομένως, πρέπει να βρίσκεις και τις ανάλογες λύσεις που θα σε βοηθήσουν να διεκπεραιώνεις καλύτερα τις υποχρεώσεις σου.

Σε περισσότερες δουλειές υπάρχουν διαφορετικά εμπόδια, άρα και περισσότερες πιθανότητες βελτίωσης.

3
Τρίτον και ιδιαίτερα σημαντικό, όταν αλλάξεις εταιρεία, προσθέτεις πόντους στο βιογραφικό σου.

Δεν λέω κάθε 6 μήνες να αλλάζεις απλά και μόνο για να προσθέτεις πείρα (αυτό δεν φαίνεται καθόλου καλό καθώς σε δείχνει επιπόλαιο!). Απλά όταν νιώσεις πως ο κύκλος έχει ολοκληρωθεί, να ψάξεις για νέες προκλήσεις που θα κάνουν εσένα καλύτερο και τις γνώσεις σου πιο σφαιρικές.

Αρκετές επιχειρήσεις ψάχνουν για άτομα που έχουν πείρα σε διαφορετικές θέσεις και μάλιστα σε διαφορετικό περιβάλλον. Έχουν καλύτερο τρόπο προσαρμογής, έχουν εργαστεί με περισσότερο κόσμο, άρα είναι πολύ πιθανόν να κερδίσουν πόντους στη διαδικασία της συνέντευξης.

4
Τέλος, μην ακούς όσους σου λένε να κρατήσεις μια δουλειά αφού την βρήκες!

Αυτή είναι προσέγγιση που την έχουν τα πιο «παλιά μυαλά». Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα αν εκεί που βρίσκεσαι είσαι ικανοποιημένος, ή αν ήρθε η ώρα να ψάξεις για νέες προκλήσεις.

Μη μένεις στη ζώνη άνεσης γιατί ίσως χάσεις πολλές άλλες ευκαιρίες που θα σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς πολύ περισσότερο!

 

Δες επίσης: Tι πρέπει να προσέξεις στα Social Media όταν ψάχνεις για δουλειά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending