fbpx

Γνωρίσαμε το νεαρό μουσικοσυνθέτη Αντρέα Αναστασίου δημιουργό του WeAreMusic!

Ο Αντρέας Αναστασίου είναι 24 χρονών και έχει Πτυχίο Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κατάγεται από την πόλη της Λάρνακας και έχει σαν ενδιαφέροντα τη μουσική και τα ταξίδια.

Η ιστορία του τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους συνομήλικους του. Η αγάπη του για τη μουσική, τον οδήγησε στην αποστολή τραγουδιών στον διαγωνισμό της Eurovision καθώς και σε συμμετοχή σε ραδιοφωνικές παραγωγές.

Πάμε να δούμε όσα μας είπε στη συνέντευξη μας:

 

Από πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και τι σου δίνει θάρρος να συνεχίσεις ακόμη (το κίνητρο);

Με τη μουσική ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία μιας και ο πατέρας μου είναι μουσικός. Επαγγελματικά ασχολούμαι με τη μουσική από τα 18 μου, όταν για πρώτη φορά το 2011 συμμετείχα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

Το κίνητρο μου ήταν πάντα η αγάπη μου γι’ αυτό που κάνω. Ο δρόμος που επέλεξα είναι δύσκολος, αλλά όσες φορές κι αν είπα ότι δεν είμαι εγώ για αυτό τον χώρο την επόμενη μέρα ξυπνούσα πιο σίγουρος από ποτέ.

Η καθημερινότητα μου είναι γεμάτη με μουσική, γιατί πέρα από τις δικές μου παραγωγές, ανήκω και στο δυναμικό του SUPER FM.

Πώς συνδύασες τα hobbies σου με τη δουλειά σου; (π.χ. συμμετοχές στην Eurovision ή συμμετοχές σε εθνικούς τελικούς διαφόρων χωρών)

Θεωρώ μεγάλη τύχη να μπορείς να συνδυάζεις τα χόμπι σου με τη δουλειά σου και εγώ είμαι τυχερός! Η καθημερινότητα μου είναι γεμάτη με μουσική και δημιουργικότητα.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα έχω 2 συμμετοχές στον Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον με την Κύπρο και το Βέλγιο, καθώς και δεκάδες συμμετοχές σε εθνικούς διαγωνισμούς σε χώρες της Ευρώπης, για την επιλογή της συμμετοχής τους στον εν λόγω διαγωνισμό. Μια συμμετοχή επίσης τον περασμένο Νοέμβριο ως συνθέτης στην Γιουροβίζιον Τζούνιορ για την Κύπρο. Έκανα και  δύο προσωπικές συναυλίες το 2014 και το 2015.

Το 2016 έγραψα το πρώτο μου μιούζικαλ και έκανα και πολλές άλλες αξιοσημείωτες συμμετοχές σε φεστιβάλ και συνεργασίες με καλλιτέχνες του εξωτερικού.

Ποια θεωρείς πως είναι η μεγαλύτερή σου επιτυχία μέχρι σήμερα; 

Δύσκολη ερώτηση! Είμαι πολύ περήφανος για όλα όσα έκανα μέχρι σήμερα επειδή με έμαθαν πολλά – ακόμα και μέσα από τις αποτυχίες μου ήμουν κερδισμένος. Σίγουρα αν πρέπει να ξεχωρίσω όμως κάτι ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στον Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον το 2011.

Πιστεύεις έχουν μέλλον τα επαγγέλματα σχετικά με μουσική στην Κύπρο; Και γιατί;

Φυσικά και έχουν μέλλον τα επαγγέλματα σχετικά με μουσική στην Κύπρο και αυτό εξαρτάται καθαρά από εμάς.

Τα πράγματα βελτιώνονται χρόνο με τον χρόνο και εδώ υπάρχουν πολλοί νέοι ταλαντούχοι άνθρωποι.

Τι είναι το WeAreMusic και ποιος ο στόχος του; 

Η WeAreMusic είναι η ομάδα μου, οι φίλοι μου! Με τα παιδιά της WeAreMusic κάνουμε όλες τις παραγωγές μας μαζί. Είμαι πολύ περήφανος για όλους. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους και επιτρέψτε μου να τους ευχαριστήσω και ονομαστικά! Ευχαριστώ Χριστίνα, Διαμάντω, Ειρήνη, Άντρια, Αλίκη, Χρίστο, Λίτσα, Λυδία.

Στις 2 Μαΐου στο Τεχνοχώρο ΕΘΑΛ στη Λεμεσό θα κάνει πρεμιέρα το καινούριο μας μιούζικαλ με τη συμμετοχή 10 φοιτητών από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Σωματείο Άπορων φοιτητών του Πανεπιστημίου. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η προπώληση και θα χαρούμε ιδιαίτερα να έχουμε την στήριξη όλων σε αυτή την όμορφη προσπάθεια.

Τι θα συμβούλευες κάποιο νέο που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική; Πού πρέπει να στοχεύει;

Η συμβουλή μου είναι να κάνουν αυτό που αγαπούν και να κυνηγούν τα όνειρα τους όπως και εγώ.

Ο καθένας πρέπει να βάζει τους προσωπικούς του στόχους και να δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

Photo Credits: Loucas Gregoriou
Special thanks Marios Sellas

Ευχαριστούμε τον Αντρέα για όσα μας είπε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει στο μέλλον! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending