fbpx

Νεαροί επιχειρηματίες δημιούργησαν το “GreenBox”!

Μέσω του καινοτόμου προϊόντος τους “GreenBox”, 11 νεαροί επιχειρηματίες της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας προσπαθούν να φέρουν την επανάσταση στον τρόπο καλλιέργειας φυτών ενθαρρύνοντας έτσι την δημιουργία μιας πιο περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένης κοινωνίας!

Η ομάδα των 17άχρονων επιχειρηματιών δημιούργησε την εικονική επιχείρηση “GrowGreen”, η οποία παρασκευάζει τις φιλικές προς το περιβάλλον γλάστρες από χρησιμοποιημένο καφέ.

1
Τι περιλαμβάνει το “GrowGreen”;

Πρόκειται για οργανικές χειροποίητες γλάστρες, στις οποίες μπαίνει το φυτό και στη συνέχεια, η γλάστρα φυτεύεται απευθείας στο χώμα, με τον καφέ να λειτουργεί ως λίπασμα για τα φυτά αλλά το θετικό δεν είναι μόνο αυτό!

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι εμπνευστές και δημιουργοί του προϊόντος, το GreenBox εκτός από το να βελτιώνει την ανατροφή του φυτού, μειώνει τη χρήση του πλαστικού κατά την παραγωγή των συνηθισμένων γλαστρών, ενώ φτιάχνεται με βασικό συστατικό την αγάπη για το προϊόν!

2
Δεν θα μπορούσαν να παραλειφθούν τα αμέτρητα οφέλη που έχει να προσφέρει ο εμπλουτισμός του πρασίνου

Έτσι, η GrowGreen, σε συνεργασία με το Δασονομείο Κύπρου, επισκέφθηκε την περιοχή Άγιος Θεόδωρος- Σολέας, η οποία υπέφερε το περασμένο καλοκαίρι από την μεγάλη πυρκαγιά και φυτεύοντας 26 δέντρα μέσα στις ειδικές τους γλάστρες συνέβαλαν στην αναδάσωση της περιοχής δημιουργώντας το “GrowGreen Park”.

Η ομάδα δήλωσε: “Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε χρέος, ως πολίτες, να αντισταθμίσουμε μέρος των ρύπων που παράγουμε καθημερινά.”

Οι βιολογικές τους γλάστρες εχουν προκριθεί στον τελικό Παγκύπριο διαγωνισμό για την Επιχειρηση της Χρονιάς με προοπτική να λάβουν μέρος στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) τον ερχόμενο Ιούλιο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,800FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending