fbpx

5 καταστάσεις που θα καταλάβουν μόνο όσοι θα περάσουν το Πάσχα σε χωριό!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι τζιαι φέτος θα γιορτάσουμε το Πάσχα οικογενειακά! Προετοιμαζόμαστε για τα κλασικά έθιμα που κάμνουμε κάθε φορά τζιαι φυσικά την άφθονη σούβλα.

Περιμένουμε επίσης να ξαναδούμε όσα βλέπουμε κάθε χρονιά, τζιαι παρόλο που μπορεί κάποτε να προσπαθούμε να αποφύγουμε κάποια, εν τη γλιτώνουμε!

Ειδικά όταν περνάς την Κυριακή του Πάσχα (ή και τις άλλες μέρες) σε χωριό, σίουρα τα πιο κάτω εν θα σου φαίνονται πρωτόγνωρα.

Πόσα από τα πιο κάτω θα ζήσεις κι εσύ φέτος;

1
Βλέπεις τη Σάρα και τη Μάρα

Στην εκκλησία τζιαι ανήμερα του Πάσχα συναντάς συμμαθητές σου που το δημοτικό τζιαι συγγενείς μέχρι τζιαι 3ου βαθμού!

Πολλές φορές απλά εν έσσιεις καμιάν όρεξη να μιλήσεις, αλλά εν αντροπή να μεν τους φιλήσεις τζιαι να μεν κάμεις ότι τους πεθυμάς.

2
Μέσα στην εκκλησία

Ήρτε η στιγμή που σε πιάνει η πελλάρα, τζιαι ειδικά όταν δεν αντέχεις την πολυκοσμία τζιαι τον συνωστισμό.

Μόλις πει ο παπάς το «Χριστός Ανέστη» οι γιαγιάδες φανατίζονται, πορώνουνται τζιαι κουντούν με ούλλες τους τις δυνάμεις για να πιάσουν πρώτες το Άγιο Φως.

Να μεν ξεχνάμε τζιαι την μυρωδιά των κρουσμένων μαλλιών, που όλο τζιαι κάποια κακομοίρα (όπως μου έτυχε τζιαι εμένα) εν να το πάθει!

3
Την ώρα της λαμπρατζιάς

Εντάξει εν η ώρα για να κάμουν ρεσιτάλ οι υπερπροστατευτικές μανάες!

Εν αφήνουν τα μωρά στιγμή που το χέρι, ούτε για να ανάψουν την λαμπάδα τους. Ακούεις συνέχεια τους γονείς να φωνάζουν τζιαι να αγχώνουνται!

4
Τα παιχνίδια του χωριού (όχι όπως τα ήξερες)

Τα παραδοσιακά παιχνίδια που πραγματοποιούνται κάθε φορά, όπου πηγαίνουν πολλοί νεαροί (να μεν πω “ροκώλοι”) τζιαι κάμνουν επίδειξη με την οποιανδήποτε βλακεία κυκλοφορεί στη μόδα κάθε χρονιά.

Επίσης, εν ξεχνούν να δείξουν το νουν τους τζιαι οι πιο «μάγκες» με τις κροτίδες, τους οποίους ούλλοι θέλουμε να δέρουμε.

5
Το τραπέζι

Πάσχα στην Κύπρο χωρίς φαΐ εν γίνεται! Η πιο ωραία στιγμή που λέεις “χαλάλι τούτα ούλλα που ετράβησα”, είναι η ώρα του φαγιού.

Σούβλες, σούπες, φλαούνες τζιαι πολλά άλλα φαγητά στολίζουν το τραπέζι, συνοδευόμενο πάντα με μια περιπέτεια, π.χ. κάποιος να χτυπήσει, να γίνει ζημιά, να σπάσει ο συμπέθερος το δόντι του που τη σούβλα κλπ.

Θυμίζουν σου κάτι τα πιο πάνω; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending