fbpx

5 ποδοσφαιριστές που υπέφεραν από πολλούς τραυματισμούς!

Τι μπορεί να καταστρέψει μια καριέρα; Ένας τραυματισμός! Τι είναι χειρότερο από ένα σοβαρό τραυματισμό; Πολλοί τέτοιοι!

Όσοι έπαιξαν ποδόσφαιρο (ή και φούτσαλ στις μέρες μας) ξέρουν πολύ καλά πως ένας τραυματισμός είναι ότι χειρότερο για ένα ποδοσφαιριστή. Πόσο μάλλον όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν καταφέρει να ξεφορτωθεί ποτέ αυτή την κατάρα!

Υπάρχουν, βλέπεις, ποδοσφαιριστές που είναι αυτό που λέμε “γυάλινοι“, που πριν προλάβουν να αποθεραπευτούν από ένα τραυματισμό παθαίνουν κάποιο άλλο. Επειδή τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πάμπολλα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, εμείς μαζέψαμε 5 και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

 

1
Abou Diaby

Ένας ποδοσφαιριστής που στο ξεκίνημα της καριέρας του παρομοιάστηκε με τον Patrick Vieira λόγω της παρόμοιας σωματοδομής αλλά και θέσης που παίζουν που όμως δεν κατάφερε σε καμιά περίπτωση να έχει την καριέρα του συμπατριώτη του.

Κύρια αιτία είναι οι τραυματισμοί αφού από το ξεκίνημα της καριέρας του μέχρι και σήμερα, ο Diaby βασανίστηκε από κάθε λογής τραυματισμό! Αποκορύφωμα της ατυχίας του 31χρονου Γάλλου ήταν η ρήξη χιαστών που έπαθε το 2013, τραυματισμός που τον άφησε εκτός γηπέδων για 1 ολόκληρο χρόνο! Σήμερα ο Γάλλος είναι εκτός αγωνιστικής δράσης (σωστά μάντεψες) εξαιτίας τραυματισμού αφού από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχει πρόβλημα στον αστράγαλο!

2
Arjen Robben

Ο Ολλανδός είναι ένας από τους καλύτερους εξτρέμ των τελευταίων χρόνων! Από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν και μπήκε στις ζωές μας μέχρι και σήμερα μας έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές μέσα στο χορτάρι.

Ωστόσο, ο 33χρονος σήμερα, Robben είναι και αυτό που λέμε γυάλινος αφού δεν είναι λίγα τα πρόβλήματα που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια! Γόνατα, μυικοί τραυματισμοί, προβλήματα στη μέση, τενοντίτιδα και πολλοί ακόμα τραυματισμοί κράτησαν πολλές φορές τον άσο της Bayern εκτός αγωνιστικής δράσης! Αποκορύφωμα ήταν το 2010 όταν ένας μυικός τραυματισμός τον άφησε εκτός για σχεδόν 30 παιχνίδια των Βαυαρών! Σκέψου τι καριέρα θα έκανε αν δεν είχε τόσους τραυματισμούς!

3
Michael Owen

Ούτε ο Owen κατάφερε να μείνει μακρία από τραυματισμούς! Θεωρήθηκε σαν μια τεράστια ελπίδα για το αγγλικό ποδόσφαιρο στα τέλη της δεκαετίας του ’90 με το Μουντιάλ της Γαλλίας και το τέρμα του εναντίον της Αργεντινής να παίζει μέχρι σήμερα στα καλύτερα highlights. Γρήγορα όμως οι ελπίδες διαψεύστηκαν, όχι γιατί δεν ήταν καλός παίκτης (κέρδισε την Χρυσή Μπάλα το 2001) αλλά επειδή το σώμα του αποδείκτηκε αδύναμο μπροστά στους τραυματισμούς!

Στο Μουντιάλ του 2006 έπαθε ρήξη χιαστών, πρόβλημα που τον κράτησε εκτός για 315 μέρες, το 2011 έμεινε εκτός για 129 μέρες εξαιτίας προβλήματος στον μηρό ενώ για τον ίδιο λόγο έμεινε εκτός άλλες 168 μέρες το 2010. Ήταν γραφτό η καριέρα του Άγγλου επιθετικού να μην φτάσει ποτέ εκεί που όλοι την περίμεναν και ο λόγος ήταν ένας: οι τραυματισμοί!

4
Alberto Aquilani

Τον είπαν “μικρό πρίγκιπα“, τον είπαν “ότι καλύτερο έβγαλε η Ιταλία στα χαφ“, ακόμα και διάδοχο του Totti στην Roma τον έχρισαν όταν ξεπετάχτηκε στους Ρωμαίους! Έλα όμως που τίποτα από αυτά δεν έγινε αφού ανάμεσα στα άλλα ο 32χρονος σήμερα Aquilani αντιμετώπισε προβλήματα στους αστράγαλους του! Ένας τέτοιος τον κράτησε εκτό γηπέδων σχεδόν ολόκληρο το 2009!

Μπορεί λοιπόν το βιογραφικό του 32χρονου, σήμερα, μέσου να περιλαμβάνει ομάδες όπως η Liverpool, η Juventus, η Milan και η Fiorentina αλλά ποτέ δεν έφτασε στα ύψη που αναμενόταν από αυτόν εξαιτίας του εύθραστου του σώματος!

5
Ibrahim Afellay

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που όταν ξεκινούσε την καριέρα του οι προσδοκίες ήταν τεράστιες αλλά στο τέλος αποδείχτηκαν ψεύτικες! Βλέπεις από το 2010 και μετά ο Ολλανδός έλειψε για περίπου 1000 μέρες από τα γήπεδα! Αυτό σημαίνει περίπου 3 χρόνια χωρίς ποδόσφαιρο αφού πότε οι μύες, πότε τα γόνατα πρόδωσαν τον γεννημένο στην Ουτρέχτη εξτρέμ.

Πώς να στεριώσεις έτσι στην Barcelona, την φανέλα της οποίας φορούσε από το 2011 μέχρι το 2014; Ο Ολυμπιακός Πειραιώς δεν μπόρεσε να αναγεννήσει την καριέρα του Afellay που σήμερα αγωνίζεται στην Stoke, τουλάχιστον μέχρι τον περασμένο Απρίλη, αφού από τότε είναι στα πιτς. Ο λόγος; Ένας τραυματισμός στο γόνατο!

Εσύ ποιους άλλους ποδοσφαιριστές ξέρεις που τραυματίζονται συχνά;

 

Δες επίσης: 5+1 ντοκιμαντέρ για το ποδόσφαιρο που αξίζει να δεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,800FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending