fbpx

Πώς η Chapecoense μας θυμίζει συνεχώς το όμορφο πρόσωπο της ζωής!

Είναι ακόμα φρέσκες οι μνήμες από το αεροπορικό δυστύχημα της Chapecoense τον περασμένο Νοέμβριο. 71 άνθρωποι είχαν πεθάνει τότε ξεκληρίζοντας ουσιαστικά μια ολόκληρη ομάδα στην πιο όμορφη φάση της ιστορίας της.

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί από τότε για την βραζιλιάνικη ομάδα που συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Από την ιστορία της μέχρι και τον απόηχο του ατυχήματος τα πάντα αναλύθηκαν από δημοσιογράφους και μη σε όλο τον κόσμο.

Η ζωή στο Chapeco όμως συνεχίζεται και σιγά – σιγά προσπαθούν να χτίσουν ξανά την ομάδα με τις ευχές όλου του φίλαθλου κόσμου να τους συνοδεύουν.

Χτες, η Chapecoense αγωνίστηκε σε φιλικό παιχνίδι με την Barcelona στο Camp Nou. Κανένας δεν ασχολήθηκε με το αποτέλεσμα αφού αυτό που για ακόμα μια φορά συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο ήταν η αξιοπρεπέστατη προσπάθεια της Chape και οι ιστορίες – μαθήματα ζωής που “έβγαλε” το φιλικό.

Καταρχάς, ένας από τους επιζώντες της τραγωδίας, ο τερματοφύλακας Jackson Follman που έχασε το δεξί του πόδι στην μοιραία πτήση έκανε την σέντρα για την έναρξη του αγώνα γνωρίζοντας την αποθέωση!

https://www.youtube.com/watch?v=ekEJdogIheo

Εκτός όμως από τον Follman, άλλοι 2 ποδοσφαιριστές της Verdao γλίτωσαν από το δυστύχημα της 28ης Νοεμβρίου 2016 και πάτησαν γήπεδο χτες. Πρόκειται για τους Neto και Alan Ruschel.

Ειδικά για τον τελευταίο ήταν πολύ σημαντική η χτεσινή βραδιά αφού από το δυστύχημα και μετά πάλεψε κάθε λεπτό για την ζωή του. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη μέση, πέρασε αμέτρητες ώρες στο φυσιοθεραπευτήριο και όμως ξαναμπήκε στο γήπεδο χτες φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ήταν λογικό λοιπόν όταν έγινε αλλαγή να γνωρίσει μοναδική αποθέωση!

Ήταν η αναγνώριση σε ένα πραγματικό μαχητή της ζωής που μπορεί να μην έχει την φήμη του Messi, του Ronaldo, του Ibrahimovic αλλά απέδειξε με την μάχη του πως η ζωή είναι δύσκολη αλλά και όμορφη!

Μήνυμα που απέδειξε ολόκληρη η Chapecoence με την προσπάθεια της όλο αυτό τον καιρό!

Γι’ αυτό και η Chape είναι η αγαπημένη ομάδα ολόκληρου του κόσμου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,800FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending