fbpx

Μάθε πώς μπορείς να κάνεις εθελοντική υπηρεσία στη Γαλλία!

Μάθε για την πρόσκληση για εθελοντή για μια μακροπρόθεσμη ευρωπαϊκή εθελοντική υπηρεσία (EVS) “EVS Ambassador in Franc” στο Μπορντό της Γαλλίας.

Είναι ένα έργο για συνεργασία με την τοπική νεολαία και την προώθηση καλύτερης κατανόησης της Ευρώπης και των θεσμικών της οργάνων. Η διάρκεια του έργου είναι από το Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2018.

Αν ενδιαφέρεσαι, στείλε το CV και το motivation letter σου στο projects@cyprusyouth.org μέχρι τις 30 Αυγούστου 2017 με τίτλο “EVS Ambassador in France”.

 

Περιγραφή του project:

Η κατάσταση που επικρατεί τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ευρώπη (άνοδος του εξτρεμισμού, της εκλογικής αποχής…) πρέπει να εκτιμήσει τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κινητοποίηση των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό χάρτη.

Η βασική ιδέα του έργου είναι η καλύτερη κατανόηση της Ευρώπης και των θεσμικών της οργάνων.

Οι νέοι που θα συμμετάσχουν στο έργο της ευρωπαϊκής εθελοντικής υπηρεσίας, θα υλοποιήσουν την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση, προωθώντας τη διαπολιτισμικότητα και τη μάθηση από συνομίληκους.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, θα υπάρχουν 16 εθελοντές σε συνδυασμό με 11 νέους από την υπηρεσία πολιτών, οι οποίοι θα εκπροσωπούν στο έδαφος της Ευρώπης πολλούς, ποικίλους και αφοσιωμένους πολίτες, γύρω από τις κοινές αξίες.

Κάθε ομάδα από την υπηρεσία πολιτών και την ευρωπαϊκή εθελοντική υπηρεσία, θα είναι ο πρεσβευτής των αξιών και των παραδόσεων του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Αυτοί οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συλλογική δράση, καθώς και να αναπτύξουν τις εκπαιδευτικές, τεχνικές και παιδαγωγικές τους ικανότητες.

Αυτό το σχέδιο θα τους δώσει την ευκαιρία να συν-κατασκευάσουν απλές απαντήσεις (ή να βρίσκουν απλές λύσεις) σε τοπικά προβλήματα και ταυτόχρονα θα επωφεληθούν από αυτή τη συμβολή στην ατομική τους πορεία.

Εθελοντικές δραστηριότητες:

Κάθε εθελοντής, σε συνεργασία με μια γαλλική υπηρεσία νεαρών πολιτών με εκπαιδευτικές ή κοινωνικές δομές της περιοχής, θα παρεμβαίνει κατά τον ελεύθερο χρόνο. Οι παρεμβάσεις θα οργανωθούν επίσης στο δημόσιο χώρο, στα εξειδικευμένα κέντρα υποδοχής (αναπηρία, γηροκομείο κλπ.).

Οι κύριες δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

Η διοργάνωση παιχνιδιών, οι συζητήσεις, οι πολιτιστικές δραστηριότητες, ο αθλητισμός ή οι δραστηριότητες, θα βασίζονται στις επιθυμίες των νέων.

Κάνε αίτηση έγκαιρα! Στείλε το CV και το motivation letter σου στο projects@cyprusyouth.org μέχρι τις 30 Αυγούστου 2017 με τίτλο “EVS Ambassador in France”.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending