fbpx

ASTUCON 2017: Έρχεται το 2ο Academic University Student Conference 2017!

Το Academic University Student Conference έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια πλατφόρμα για τους φοιτητές να συμμετέχουν σε ένα συνέδριο, είτε με την παρουσίαση δικών τους έργων, έργων, διατριβών ή με τη συμμετοχή σε διαλέξεις και εργαστήρια.

Έτσι προωθείται μια πλατφόρμα για τους φοιτητές να μοιράζονται την έρευνα/δουλειά τους, να συνδεθούν με άλλους κοινωνικούς κύκλους με τους οποίους έχουν κοινά ενδιαφέρονται και επιπλέον να προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ των φοιτητών από διαφορετικά πανεπιστήμια και χώρες.

Το συνέδριο διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρσι ως τοπική εκδήλωση στην Κύπρο, ανοιχτή όμως και σε φοιτητές από Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν ψηλότερο από το αναμενόμενο, με περισσότερους από 800 συμμετέχοντες. Μιας και τέτοιες εκδηλώσεις δεν πραγματοποιούνται συχνά διεθνώς, οι διοργανωτές αποφάσισαν να αναπτύξουν αυτή το συνέδριο σε διεθνή εκδήλωση, ξεκινώντας από το 2017.

Οι κύριοι διοργανωτές του συνεδρίου είναι: το European Association of Erasmus Coordinators (EAEC), το European Association of Career Guidance (EACG) και το THALES Foundation.

1
Πότε;

Θα πραγματοποιηθεί στις 15-19 Νοεμβρίου 2017.

2
Πού;

Στο Palm Beach Hotel, στη Λάρνακα.

3
Λεπτομέρειες Συνεδρίου:

Οι συνεδρίες του συνεδρίου θα αποτελούνται από διαφορετικές θεματικές ενότητες, παρόμοιες με εκείνες που οργανώθηκαν το 2016, αλλά μπορούν να διαμορφωθούν νέες, μετά την υποβολή abstracts και προτεινόμενων προτάσεων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή abstracts για διαλέξεις και παρουσιάσεις, θα είναι διαθέσιμες σύντομα.

Η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η αγγλική. Ωστόσο, για ορισμένους θεματικούς τομείς, μπορούν να εξεταστούν συνεδριάσεις σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, εάν προταθούν.

Το ASTUCON 2017 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδίδη.

  • Career, Employement & Entrepreneurship

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει επίσης παρουσίαση για την «Καριέρα, Απασχόληση & Επιχειρηματικότητα» όπου οι επιχειρήσεις θα έχουν μια ανοιχτή πλατφόρμα για να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες σχετικά με διαφορετικές ευκαιρίες, όσον αφορά τη μελλοντική απασχόληση, τις νεοσύστατες επιχειρήσεις κλπ.

Αυτό θα μπορούσε να είναι είτε με τη μορφή διάλεξης/παρουσίασης, είτε με τη μορφή “θαλάμων πληροφόρισης” στο συνεδριακό κέντρο. Οι συνεδρίες που προσφέρονται από τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία θα έχουν το όνομα «From theory to practice».

  • Student to Business Meetings (S2B)

Το 2017, το συνέδριο θα προωθήσει συναντήσεις S2B, στις οποίες θα δοθεί πρόσβαση στις συμμετέχουσες και στις εγγεγραμμένες εταιρείες να προγραμματίσουν συναντήσεις και συνεντεύξεις με τους φοιτητές, για πιθανή πρακτική άσκηση ή απασχόληση. Αυτή η δραστηριότητα θα έχει τη μορφή «Head Hunting».

4
PITCH BOOTCAMP

Πρόγραμμα & Περιγραφή

Το Pitch Bootcamp είναι ένα πρόγραμμα διάρκειας 2 ημερών που ενώνει φοιτητές και πρόσφατα απόφοιτους με εταιρείες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, οι φοιτητές θα ενημερωθούν για την ανακάλυψη της αυτοεκτίμησης, τον κατακερματισμό της αγοράς και τον σχεδιασμό της προστιθέμενης αξίας.

Τη 2η μέρα, οι φοιτητές θα εφαρμόσουν ό,τι έχουν μάθει στην πράξη, τοποθετημένοι στις παρούσες εταιρείες. Οι φοιτητές θα λάβουν ανατροφοδότηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιώσουν την πρόταση τους σε εταιρείες και σχετικά με τον τρόπο λήψης μιας αξιόλογης απόφασης, όσον αφορά την επιλογή σε διαφορετικά μονοπάτια καριέρας. Αυτό θα οδηγήσει σε ευκαιρίες εργοδότησης και θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την πορεία που θα ακολουθήσουν.

Σκοποί & Στόχοι

Το Pitch Bootcamp έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των νέων με την αξιοποίηση του ταλέντου τους για την οικοδόμηση μεγάλων, επιτυχημένων σταδιοδρομιών. Ενεργεί στην κάλυψη του χάσματος που υπάρχει μεταξύ εταιρειών και φοιτητών ή πρόσφατων αποφοίτων, συνδέοντας τους σε ένα ιδιαίτερο και μοναδικό περιβάλλον. Το Pitch BootCamp λειτουργεί κυρίως σε δύο επίπεδα: δια βίου ενδυνάμωση και δημιουργία πραγματικών ευκαιριών εργασίας και απασχόλησης.

Το κοινό που στοχεύει το Pitch Bootcamp είναι, κατά προτίμηση, οι νέοι που τελειώνουν σύντομα τις σπουδές τους και οι πρόσφατα απόφοιτοι. Ωστόσο, η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να καταλάβει περισσότερα για τον εαυτό του και τη θέση του σχετικά με την αγορά. Αυτό διότι το Pitch Bootcamp είναι ένα πρόγραμμα που βασίζει την αξία του στην εμπειρία των συμμετεχόντων, πάντα στοχεύοντας στην ανύψωση της πνευματικής αντίληψης του εαυτού του και στο πώς να το αξιοποιήσει για να ξεκινήσει μια καριέρα.

Τεχνική υποστήριξη

Δες τα registration fees ΕΔΩ!

Οι φοιτητές/συμμετέχοντες θα λάβουν ένα πακέτο με αξεσουάρ και το πρόγραμμα συνεδρίων, ένα έντυπο ανατροφοδότησης και φυλλάδια από τους αντιπροσώπους της κάθε εταιρείας. Οι τιμές διαμονής στο Palm Beach Hotel και σε άλλα κοντινά ξενοδοχεία έχουν τροποποιηθεία σε λογικά επίπεδά. Οι Καθηγητές και οι Ερευνητές που διοργανώνουν εργαστήρια για φοιτητές, θα εγγραφούν δωρεάν.

Οι συμμετέχοντες του συνεδρίου, πέρα από τους φοιτητές, μπορούν να είναι μαθητές από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητές πανεπιστημίων.

Είναι διαθέσιμες δυνατότητες χορηγίας για το συνέδριο από ενδιαφερόμενους οργανισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινώνησε τηλεφωνικά στο: +357 22 283600 ή μέσω email στο info@astucon.eu

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending