fbpx

Το MSc in Financial Services του CIIM βρίσκεται στα 100 καλύτερα διεθνώς!

Το MSc in Financial Services του CIIM κατετάγη στα 100 καλύτερα παγκοσμίως από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης Ανώτατης Εκπαίδευσης EDUNIVERSAL που εδρεύει στο Παρίσι (“TOP 100 2017 EDUNIVERSAL BEST MASTERS RANKING”) και μάλιστα στην 73η θέση.

Είναι η πρώτη φορά που κυπριακό εκπαιδευτικό ίδρυμα βρίσκεται στην ίδια λίστα με τα διάσημα πανεπιστήμια του Yale, του Stanford, του Wharton και του Chicago και μάλιστα σε σειρά κατάταξης μόλις λίγες θέσεις κάτω από το αντίστοιχα Μάστερ πρωτοκλασάτων πανεπιστημίων όπως τουUniversity of Michigan (9 θέσεις), του Grenoble Ecole de Management (7 θέσεις) , και του Lancaster University (5 θέσεις).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το MSc in Financial Services του CIIM βρίσκεται αρκετές θέσεις κατάταξης πάνω από τα αντίστοιχα προγράμματα αρκετών πρωτοκλασάτων πανεπιστημίων όπως:

  • University of Southern California, 76η θέση
  • University of Maryland, 77η θέση
  • Durham University, 77η θέση
  • University of Minnesota, 79ηθέση
  • University of Reading 92η,θέση

Πηγή

Το Master in Financial Services του CIIM είναι το μόνο πρόγραμμα κυπριακού ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης που περιλήφθηκε στα “TOP 100 2017 EDUNIVERSAL BEST MASTERS RANKING”.

Από την Ελλάδα, περιλήφθηκαν τα αντίστοιχα πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (83η θέση) και του ALBA (87η θέση), και τα δύο αρκετές θέσεις πιο κάτω από το πρόγραμμα του CIIM (73η θέση). Η Μεθοδολογία με την οποία γίνεται η αξιολόγηση περιγράφεται σε αυτή την ιστοσελίδα.

Μια ακόμη διάκριση του MSc in Financial Services του CIIM είναι η κατάταξη του ανάμεσα στα 30 προγράμματα Master in Finance στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή (και το μόνο στη Κύπρο) που έχουν αναγνωρισθεί από το CFA (“accepted in to the Chartered Financial Analyst® (CFA) Institute University Recognition Programme”). Το CFA είναι η παγκόσμια ένωση επαγγελματιών επενδύσεων που εδρεύει στις ΗΠΑ. Τα αναγνωρισμένα από το CFA προγράμματα είναι καταχωρημένα σε αυτή την ιστοσελίδα.

Το γεγονός ότι οι φοιτητές του MSc in Financial Services του CIIM, διαγωνιζόμενοι με τους φοιτητές όλων των άλλων χρηματοοικονομικών προγραμμάτων των δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Κύπρο, κέρδισαν το πρώτο βραβείο και τα τρία χρόνια που διενεργείται ο διαγωνισμός CFA Challenge Competition στην Κύπρο αποδεικνύει και στη πράξη την πολύ ψηλή ποιότητα του προγράμματος.

Tο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του CIIM MSc Financial Services προσφέρεται επιτυχώς για μια δεκαετία και προσελκύει κάθε χρόνο 35-40 επίλεκτους φοιτητές. Έχουν ήδη αποφοιτήσει πέραν των 200 στελεχών τραπεζών και άλλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και υπηρεσιών όπως FOREX, Wealth and Αsset Μanagement, Ασφαλιστικές Εταιρείες και Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών γνωστές ως KEΠEY.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending