fbpx

Η Αγγέλα Κυριάκου μας μιλάει για τη ζωή μιας γυναίκας στο ποδόσφαιρο!

Η Αγγέλα Κυριάκου, πρώην διεθνής βοηθός διαιτητής, είναι μια γυναίκα διαιτητής η οποία όχι μόνο στάθηκε επάξια μπροστά από πολλούς άντρες διαιτητές αλλά έχει εξελιχθεί σε μια από τους καλύτερους διαιτητές.

Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της για το τέλος της διαιτητικής της καριέρας, μας μιλάει για την εμπειρία της όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτε όλα όσα μας είπε:

 

Αγγέλα, πες μας λίγα λόγια για ‘σένα.

Το όνομα μου είναι συνδεδεμένο με το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησα σαν ποδοσφαιρίστρια και στην πορεία έγινα διαιτητής. Έπιασα πρωταθλήματα και κύπελλα με την Ομάδα της Λευκοθέας και έπαιξα στην Εθνική Ομάδα Γυναικών.

offsite.com.cy
Πώς προέκυψε η ενασχόληση σου με το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία;

Έπαιξα ποδόσφαιρο κατά την περίοδο 1998-2004 στην ομάδα της Λευκοθέας και στην Εθνική Ομάδα Γυναικών.

Το 2004 έγινα διαιτητής και το 2008 Διεθνής Βοηθός Διαιτητής. Από το 2010 ήμουν Βοηθός Διαιτητής Α’ Κατηγορίας. Στο εξωτερικό είχα μία πλούσια καριέρα από παιχνίδια προκριματικών Champions League, Euro και World Cup. Ήμουν στον τελικό U19 Euro Γυναικών στην Ιταλία το 2011. Το 2012 ήμουν στο Παγκόσμιο Γυναικών U20 στην Ιαπωνία. Έχω παίξει σε παιχνίδι αντρών Champions League στο Αζερπαιζάν το 2013.

Το 2014 ήμουν στο Παγκόσμιο Γυναικών U17 στην Κόστα Ρίκα. Το 2015 ήμουν στο Παγκόσμιο Γυναικών στον Καναδά. Ήμουν στον τελικό Παγκοσμίου Γυναικών U20 στην Παπούα Νέα Γουινέα το 2016. Φέτος βρέθηκα στους 8 Champions League Γυναικών στο παιχνίδι Rosegard – Barcelona και ήμουν και στο Euro Γυναικών στην Ολλανδία!

sentra24.com
Ήταν δύσκολη η αρχή για μια γυναίκα διαιτητή; Ποια είναι τα σχόλια που λάμβανες από γνωστούς και μη;

Ναι στην αρχή ήταν δύσκολα γιατί προσπαθούσα να βρω τρόπους να αποδείξω ότι μια γυναίκα μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το χώρο πόσο μάλλον να προσπαθώ να γίνω και ακόμη καλύτερη από τους άντρες.

Στην πορεία όλα ανατράπηκαν αφού εισέπραττα την αγάπη από τους συναδέλφους μου, τις ομάδες και το φίλαθλο κοινό.

tvonenews.com.cy
Έχεις παρευρεθεί σε πολύ σημαντικές διοργανώσεις. Ποιος είναι ο αγώνας που δεν θα τον ξεχάσεις ποτέ;

Οι αγώνες που χαράχτηκαν στο μυαλό μου είναι πάρα πολλοί αλλά αυτός που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας U20 παιχνίδι στους 8 (Ιαπωνία-Κορέα). Ήταν κάτι το απίστευτο. Το γήπεδο ήταν γεμάτο και η ατμόσφαιρα κάτι που δεν περιγράφεται. Απίστευτη!

athlitiki.dgmedialink.com
Η αγάπη σου για το ποδόσφαιρο είναι μεγάλη. Πώς θα συνεχίσεις τώρα μακριά από την διαιτησία;

Θα προσπαθήσω να μείνω στο χώρο της διαιτησίας, ήδη έκανα αίτηση για να γίνω Παρατηρητής Διαιτησίας.

politis.com.cy

Ένα μήνυμα το οποίο θα ήθελες να δώσεις στον Κύπριο φίλαθλο ή και στους μικρούς /μικρές που θα ήθελαν να ασχοληθούν και αυτοί με το ποδόσφαιρο ή και τον αθλητισμό γενικότερα;

Το ποδόσφαιρο είναι μία ολόκληρη οικογένεια που αποτελείται από διάφορους κρίκους. Οι κρίκοι αυτοί αποτελούνται από τις ομάδες, τους παράγοντες, τους διαιτητές, τους φιλάθλους.

Γι’ αυτό πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια γιατί το ποδόσφαιρο όπως και ο αθλητισμός μόνο καλές στιγμές μπορεί να μας προσφέρει.

Ευχαριστούμε την Αγγέλα Κυριάκου και της ευχόμαστε κάθε καλό στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending