fbpx

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ACT Youth – From Theory to Action»

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει στη διεκπεραίωση ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος με θέμα την ανάπτυξη των οριζόντιων δεξιοτήτων και ειδικότερα των επιχειρηματικών ικανοτήτων των φοιτητών στοχεύοντας στην ομαλή ένταξη τους στην επιχειρηματική αρένα και στην αγορά εργασίας.

Αυτό θα επιτευχθεί με τη δημιουργία τεχνολογικού εργαλείου που σκοπό έχει τη βελτίωση και την ανάπτυξη ικανοτήτων αξιολογώντας την ικανότητα προσομοίωσης για λήψη εταιρικών αποφάσεων και προσφέροντας πακέτα εκπαίδευσης που θα προσαρμόζονται ανάλογα των αναγκών του κάθε χρήστη. Το σχετικό πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (στο πλαίσιο του προγράμματος: Erasmus+ Cooperation for innovation and the exchange of good practices).

Το ActYouth EU είναι αποτέλεσμα μιας στρατηγικής συνεργασίας 5 οργανισμών από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Πολωνία, Λιθουανία, Πορτογαλία). Πρόκειται για τον οργανισμό Eurosuccess Consulting (ο οποίος είναι ο συντονιστής του προγράμματος), το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο του Aveiro στην Πορτογαλία, το Ίδρυμα OIC Poland Foundation στην Πολωνία και το Πανεπιστήμιο Vyatus Magnus στη Λιθουανία.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 24 μήνες. Άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί την 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Κύριος βραχυπρόθεσμος στόχος του ActYouth EU είναι η δημιουργία μίας συγκροτημένης και αναλυτικής μεθοδολογίας αλλά και η παροχή των κατάλληλων “εργαλείων” στους εκπαιδευτές και στους ακαδημαϊκούς Φορείς οι οποίοι αναλαμβάνουν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των οριζόντιων και επιχειρηματικών δεξιοτήτων στους νέους. Οι δεξιότητες που θα αποκτήσουν (ή θα βελτιώσουν) οι φοιτητές θα έχουν θετική επίδραση στην εξεύρεση εργασίας, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο και την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και κοινωνική συνοχή.

Το τελικό Συνέδριο του έργου «EU Youth: From Theory to Action» πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Vytautas Magnus στην Κάουνας της Λιθουανίας στις 12 Σεπτεμβρίου 2017. Όλοι οι εταίροι της κοινοπραξίας συμμετείχαν στην εκδήλωση και παρουσίασαν τα προϊόντα του έργου:

  • Περιφερειακή Ανάλυση & Προφίλ Ικανότητας
  • Το διαδικτυακό εργαλείο για την αξιολόγηση των ικανοτήτων
  • Πακέτο κατάρτισης για εκπαιδευτές / καθοδηγητές και εκπαιδευόμενους / μαθητές
  • Το ψηφιακό παιχνίδι προσομοίωσης

Στην εκδήλωση συμμετείχαν νέοι, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, σύμβουλοι σταδιοδρομίας, εκπρόσωποι του ανθρώπινου δυναμικού και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς. Οι κύριοι στόχοι της εκδήλωσης ήταν η προώθηση των στόχων, η διάχυση των αποτελεσμάτων και των δραστηριοτήτων του έργου, καθώς επίσης και η σημασία της συμβολής της ΕΕ στην υλοποίηση του προγράμματος ActYouth EU.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Έργου ΕΔΩ
Και στη σελίδα στο Facebook: ActYouth EU – From Theory to Action

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending