fbpx

“Youth Empowered”: Οι νέοι πιο κοντά από ποτέ στην αγορά εργασίας!

Οι νέοι της Κύπρου «διψούν» να αποκτήσουν γνώση και δεξιότητες από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς εργασίας. Απόδειξη; Οι εγγραφές στο πρόγραμμα “Youth Empowered” ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με 150 νέους της χώρας να έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους στο τριήμερο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Δεκεμβρίου, στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία.

Βασική επιδίωξη της νέας γενιάς είναι να έρθει σε επαφή με την αγορά εργασίας, να «συνομιλήσει» με την επιχειρηματική κοινότητα, να δικτυωθεί και πετύχει μία θετική αλλαγή στη ζωή της. Και αυτό ακριβώς προσφέρει το πρόγραμμα “Youth Empowered”.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Α/φοί Λανίτη και της Coca-Cola η οποία έρχεται για να ενισχύσει την απασχολησιμότητα των νέων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους, 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, παρέχοντάς τους, δωρεάν δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση και δυνατότητες δικτύωσης. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτείται πτυχίο ή εξειδίκευση σε κάποιον τομέα.

Στόχος του Youth Empowered είναι να δώσει σε περίπου 3.000 νέους που θα συμμετάσχουν μέχρι το 2020, τα εφόδια που χρειάζονται για να διεκδικήσουν με επιτυχία τη θέση εργασίας που ονειρεύονται. Για το σκοπό αυτό 20 σημαντικά στελέχη από την Α/φοί Λανίτη και την Coca- Cola έχουν λάβει εθελοντικά τον ρόλο των μεντόρων προσφέροντας καθοδήγηση και γνώση στους συμμετέχοντες.

Είναι άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση, τόσο στον τομέα τους, όσο και στην εξέλιξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων και των ομάδων τους. Οι μέντορες είναι στη διάθεση των νέων για να μοιραστούν μαζί τους την εμπειρία και τη γνώση τους, να τους δώσουν πρακτικές συμβουλές και να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

Παράλληλα, το σύστημα A/φοί Λανίτη και Coca-Cola, πιστό στην αντίληψή του ότι μόνο μέσω συμπράξεων μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά τη νέα γενιά, έχει ενώσει τις δυνάμεις του στην προσπάθεια αυτή με ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών.

Επιχειρήσεις και οργανισμοί όπως οι ΑΝΤ1, IN Business, Delema McCANN, PWC, StudentLife, Gen-Cyprus, Cyprus Marketing Youth Society, PopUP Nicosia, CYTA, HeartCyprus, Catercom, GrandExperts, Gloria Jeans, Μ&P, MKO AKTH και το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας, θα δημιουργήσουν μία βάση δεδομένων, η οποία θα χρησιμοποιείται από τις συμβεβλημένες εταιρείες για την κάλυψη των κενών θέσεων απασχόλησης.

Στο πρώτο τριήμερο σεμινάριο του Youth Empowered, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν live ομιλίες πάνω στο διδακτικό υλικό του προγράμματος και θα εφαρμόσουν και στην πράξη τις γνώσεις τους μέσα από workshops με την καθοδήγηση των μεντόρων.

Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τις ικανότητες και δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες σήμερα, πώς να συντάσσουν business plans και να αναγνωρίζουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους. Παράλληλα, το πρόγραμμα προσφέρει εκπαίδευση στις βασικές προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη σημερινή αγορά εργασίας όπως δημιουργία βιογραφικού, προετοιμασία για συνέντευξη, αλληλεπίδραση και δικτύωση καθώς και διαχείριση χρόνου.

To “Youth Empowered” τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, του Δήμου Λευκωσίας του Οργανισμού Νεολαίας και του Συμβουλίου Νεολαίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές ενότητες του “Youth Empowered” εδώ και στο Facebook Page της Α/φοί Λανίτη.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,800FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending