fbpx

Όσα μας είπαν ομιλητές και συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο “Youth Empowered”!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο “Youth Empowered”, που πραγματοποιήθηκε 5-7 Δεκεμβρίου, στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία. Στο εκπαιδευτικό τριήμερο, που διοργανώθηκε από την Α/φοί Λανίτη και την Coca-Cola, συμμετείχαν περισσότεροι από 130 νέοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και ομιλίες από διακεκριμένα στελέχη της κυπριακής αγοράς και να συμμετέχουν σε workshops που τους προετοίμασαν να διεκδικήσουν αποτελεσματικά μία θέση στην αγορά εργασίας.

Με τη συμμετοχή και την αλληλεπίδρασή τους, οι ομιλητές-μέντορες και οι συμμετέχοντες νέοι μετέτρεψαν το πρώτο “Youth Empowered” σε ένα απόλυτα πετυχημένο ξεκίνημα, στην προσπάθεια της Α/φοί Λανίτη και της Coca-Cola να βοηθήσουν 3.000 νέους της Κύπρου μέχρι το 2020 σε θέματα καριέρας και απασχολησιμότητας.

Πιο κάτω ακολουθούν μερικά λόγια από ομιλητές-μέντορες και συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό τριήμερο:

Ξένια Λοϊζίδου, Πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Μελετών και Έρευνας «ΑΚΤΗ»:

«Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις βοηθούν τους νέους να κάνουν τη διαφορά, να κάνουν την αλλαγή, να ξεμπλοκάρουν από ένα σύστημα που τους βάζει περιορισμούς και δεν τους αφήνει να δημιουργήσουν. Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικές για το μέλλον του τόπου μας και την αειφορία. Όσον αφορά το κομμάτι που παρουσιάσαμε στο “Youth Empowered”, μιλήσαμε για την πράσινη και τη γαλάζια ανάπτυξη, θέλοντας να δώσουμε ευκαιρίες και ιδέες στους νέους που παρακολούθησαν το σεμινάριο. Οι νέοι πρέπει να παρακολουθούν τέτοιου είδους εναλλακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα γιατί θα ακούσουν πράγματα που δεν θα ακούσουν στην απλή και συμβατική εκπαίδευση».

Μαρία-Ροζάρια Φιλίππου, συμμετέχουσα, ετών 23:

«Αποφάσισα να συμμετέχω στο “Youth Empowered” γιατί πιστεύω ότι μέσα από τις θεματικές ενότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει θα πάρω χρήσιμες γνώσεις για το πώς κινείται η αγορά εργασίας στην Κύπρο αυτό το διάστημα. Έτσι θα μπορέσω να λάβω χρήσιμα εφόδια που θα μου χρησιμεύσουν στην ανεύρεση εργασίας. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές, αφού εκτός από το ότι πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση, η διαδικασία είναι διαδραστική και όλος ο κόσμος συμμετέχει με ερωτήσεις και σχόλια. Θα συνέστηνα σε όλους τους νέους να το παρακολουθήσουν και στο μέλλον, αφού το πρόγραμμα του “Youth Empowered” καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θεματικών ενοτήτων και αναγκών».

Δέσποινα Λουκά, συμμετέχουσα, ετών 27:

«Αποφάσισα να έρθω στο “Youth Empowered” γιατί έτσι έχω την ευκαιρία να ακούσω ομιλητές με εμπειρία από διάφορα πεδία, οι οποίοι μπορούν να μοιραστούν το προσωπικό τους βίωμα, να δώσουν χρήσιμες συμβουλές, αλλά και να δικτυωθώ με άλλα άτομα που, αντίστοιχα με μένα, αναζητούν κι αυτά εργασία. Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο event το οποίο μου δίνει την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με άτομα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσα να γνωρίσω. Όλοι οι νέοι της Κύπρου που θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας δεν πρέπει να χάσουν αυτήν την ευκαιρία γιατί θα αποκτήσουν αρκετό υλικό και εφόδια για το μέλλον τους».

Αντώνης Αδάμου, συμμετέχων, ετών 28:

«Έχω έρθει στο “Youth Empowered” αφενός για να γνωρίσω κόσμο και να χτίσω το δικό μου δίκτυο επαφών και αφετέρου για να μάθω πράγματα που μέχρι στιγμής δεν έχω μάθει είτε στον επαγγελματικό στίβο, είτε στον ακαδημαϊκό τομέα. Και προφανώς ήρθα να ακούσω αυτά τα μικρά tips για διάφορα πράγματα, όπως το πώς να στήνουμε σωστά το βιογραφικό μας. Αυτό που με κέρδισε περισσότερο μέχρι στιγμής είναι οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει, οι διασυνδέσεις που έχω κάνει με στελέχη και μέντορες, οι οποίοι εφοδιάζουν με πολύτιμες συμβουλές τους νέους. Θα συνέστηνα σε όλους τους νέους να συμμετέχουν στο “Youth Empowered” γιατί εκτός από τις γνώσεις που θα λάβουν θα μπουν και σε μια διαδικασία να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους».

Χρήστος Χρήστου, Επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta:

«Εδώ και λίγα χρόνια, η CYTA έχει ιδρύσει το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών με σκοπό να προωθήσει την επιχειρηματικότητα ανάμεσα στους νέους της Κύπρου και να εμπνεύσει τους υπαλλήλους της με προγράμματα ενδοεπιχειρηματικότητας. Μέσα από την επαγγελματικότητα της εταιρείας Α/φοί Λανίτη και της Coca-Cola θεωρούμε πως όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Οι νέοι της Κύπρου χρειάζονται στήριξη, ειδικά αυτή την περίοδο με τις δυσκολίες που περνά ο τόπος, ώστε να μπορέσουν να ανοιχθούν ακόμη περισσότερες πόρτες και προοπτικές για αυτούς. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι νέοι είναι να βρουν το πάθος τους και μέσα από την πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή να επιτύχουν στο τέλος, έστω κι εάν στο μεσοδιάστημα υπάρξουν μικρές αποτυχίες.

Άννα Ιωαννίδου, CEO Heart Cyprus:

«Με την Α/φοί Λανίτη έχουμε στρατηγική συνεργασία και συμμετέχουμε στο “Youth Empowered” παρουσιάζοντας την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και το case study του Heart Cyprus. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί βλέπω πολλούς νέους να αγκαλιάζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι νέοι πολλές φορές ενώ θέλουν και έχουν ιδέες δεν έχουν τη σωστή ώθηση για να κάνουν αυτό που σχεδιάζουν. Μέσα από τέτοια προγράμματα, οι νέοι θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με κόσμο που θα τους δώσει το κίνητρο για υλοποιήσουν αυτές τις ιδέες».


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα “Youth Empowered” επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος εδώ και το Facebook Page της Α/φοί Λανίτη.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,800FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending