fbpx

Διαγωνισμός: Μάθε για την τέλεια αφορμή να εξερευνήσεις τη φύση!

Θέλουμε να δούμε τη φύση μέσα από τα μάτια σου, αλλά και μέσα από τις υπόλοιπες σου αισθήσεις! Βγες έξω στη φύση, ενεργοποίησε τις αισθήσεις σου και εξάσκησε την παρατηρητικότητά σου!

Αν είσαι μεταξύ 15 και 25 χρονών, σου έχουμε την τέλεια δικαιολογία για να εξερευνήσεις τη φύση: τον διαγωνισμό δημιουργικής χαρτογράφησηςΓουάιλντ φορ νέιτσουρ του Πτηνολογικού! Λάβε μέρος στον διαγωνισμό για την ευκαιρία να κερδίσεις βραβεία συνολικής αξίας πέραν των 1500 ευρώ και να συμμετάσχεις σε έκθεση με τις νικητήριες και πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές!

Επίλεξε μια Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά και πήγαινε να την εξερευνήσεις. Φτιάξε έναν χάρτη εμπνευσμένο από ό,τι σε συναρπάζει! Ξέχασε τους χάρτες που ξέρεις, δημιούργησε ένα χάρτη των εμπειριών σου στη φύση και μοιράσου τον μαζί μας!

Τι βλέπεις; Τι ακούς; Τι νιώθεις; Μελέτησε τη φύση: τα σχήματα, τα μοτίβα, τα χρώματα, τις υφές, το φως και τις σκιές, τους ήχους, τις αντιθέσεις σε υφές και σχήματα, υπάρχουν τόσα να δεις, να ακούσεις και να βιώσεις…

Δεν ξέρεις πού να πας;

Στην Κύπρο υπάρχουν συνολικά 34 Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά, οι οποίες καλύπτουν γύρω στα 3.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα υγροτόπων, δασών, θαμνωδών και γεωργικών οικοτόπων σε ενδοχώρα αλλά και σε παράκτιες περιοχές και χερσονήσους, από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι τις υψηλότερες κορυφές της οροσειράς του Τροόδους. Ανάμεσά τους είναι το Δάσος Μαχαιρά, η Χερσόνησος Ακρωτηρίου, το Δάσος Τροόδους, το Κάβο Γκρέκο, η Λίμνη Ορόκλινης, οι Αλυκές Λάρνακας και η περιοχή Κάτω Πάφου – Φάρος. Οι περιοχές αυτές σε περιμένουν να τις εξερευνήσεις και να τις απολαύσεις!

Σου ευχόμαστε να έχεις όμορφες εμπειρίες ανακάλυψης και εξερεύνησης στη φύση! Η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο επιβραβευτική όταν ξεκινήσεις να αναγνωρίζεις διάφορα είδη άγριας ζωής, όπως τα πουλιά που είναι η πιο ορατή ομάδα άγριων ζώων (εμείς συμπληρώνουμε ότι είναι και η πιο εντυπωσιακή!).

Το ταξίδι της ανακάλυψης δεν σημαίνει να ψάχνεις καινούργια μέρη, αλλά να έχεις καινούργια μάτια”– Μαρσέλ Προυστ

 


Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο wildfornature.birdlifecyprus.org


Εξερευνούμε τη Χερσόνησο Ακρωτηρίου

Σε περιμένουμε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 στις 10:15 π.μ. στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου στη Λεμεσό για να βιώσουμε τη φύση με διαφορετικό τρόπο! Τι θα κάνουμε; Εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης της φύσης και πικνίκ*!

Ξέχασε τους χάρτες όπως τους ξέρεις! Το εργαστήρι ξεκινά με σύντομη παρουσίαση των μεθόδων δημιουργικής χαρτογράφησης καθώς και κάποιων παραδειγμάτων. Μετά από αυτή την εισαγωγή στη δημιουργική χαρτογράφηση, θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις τη φύση γύρω σου ενεργοποιώντας τις αισθήσεις σου και να φτιάξεις τον δικό σου δημιουργικό χάρτη εμπνευσμένο από την εμπειρία σου! Τι μορφή θα πάρει άραγε ο δικός σου χάρτης; Θα είναι τρισδιάστατος, θα αποτυπώνει υφές, θα είναι βίντεο; Οι πιθανότητες είναι απεριόριστες…

Αφού τελειώσεις το έργο σου, μπορείς να το υποβάλεις στον διαγωνισμό ‘Γουάιλντ φορ νέιτσουρ’ (για έφηβους και νέους ηλικίας 15-25 χρονών), για την ευκαιρία να κερδίσεις βραβεία συνολικής αξίας πέραν των 1500 ευρώ και να συμμετάσχεις σε έκθεση με τις νικητήριες και πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές! Αν δεν ολοκληρώσεις τον χάρτη σου στο εργαστήρι, μην ανησυχείς – μπορείς να τον τελειοποιήσεις πριν μας τον παραδώσεις (η προθεσμία υποβολής συμμετοχής είναι στις 26/1/18). Στο εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή ατομικά ή ως ομάδα. Με το που τελειώσουμε με τη χαρτογράφηση θα κάνουμε πικνίκ απολαμβάνοντας το υπέροχο φυσικό τοπίο της περιοχής!

Τι ξέρεις για την περιοχή αυτή; Η Χερσόνησος Ακρωτηρίου είναι μία από τις πιο σημαντικές περιοχές για τα πουλιά στην Κύπρο. Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο σύμπλεγμα φυσικών υγροτόπων της Κύπρου και συγκεντρώνονται παγκόσμια σημαντικοί αριθμοί Φλαμίνγκο, τα οποία με λίγη τύχη θα μπορέσουμε να απολαύσουμε από τα τηλεσκόπια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου.

Περίμενες την τέλεια αφορμή για να εξερευνήσεις τη φύση; Τώρα τη βρήκες!

Ανυπομονούμε να δούμε τη φύση μέσα από τα μάτια σου, αλλά και μέσα από τις υπόλοιπες σου αισθήσεις! Όλες οι πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες εδώ

  • Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό – θα δοθεί προτεραιότητα σε νέους ηλικίας 15-25 χρονών
  • Δωρεάν συμμετοχή
  • Περιορισμένος αριθμός θέσεων – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Για δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι 5 Ιανουαρίου):

22455072 ή natalie.stylianou@birdlifecyprus.org.cy (τα γραφεία του Πτηνολογικού θα είναι κλειστά από 23 Δεκεμβρίου μέχρι 2 Ιανουαρίου)

*Οι συμμετέχοντες θα φροντίσουν να φέρουν δικό τους ποτό και φαγητό για το πικνίκ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της εκστρατείας “Γουάιλντ φορ νέιτσουρ” (wild for nature) την οποία στηρίζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, η CYTA, το Mona’s Art, το AWOL και Get Out.
Χορηγός επικοινωνίας CITY.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,800FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending