fbpx

Το μεγαλύτερο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Climate-KIC Journey επιστρέφει στο ΤΕ.ΠΑ.Κ.!

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμβολή του στη διοργάνωση του Climate-KIC Journey για 2η συνεχόμενη φορά, του μεγαλύτερου θερινού εκπαιδευτικού προγράμματος (summer school) κλιματικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, που έχει ως στόχο να φέρει μαζί του καλύτερους φοιτητές και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο και να τους παρέχει τα εφόδια, έμπνευση και κατάλληλη υποστήριξη για να αναπτύξουν καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Climate-KIC Journey θα διεξαχθεί τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2018 και θα εκπαιδεύσει δωρεάν πέραν των 400 φοιτητών και νέων επαγγελματιών σε 11 εκδόσεις (3ων ή 5 εβδομάδων) σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει την ευκαιρία να εκπαιδευθεί σε 2 ή 3 ευρωπαϊκές πόλεις (στην βάση συμμετοχής σε Journey 3ων ή 5 εβδομάδων) και να αναπτύξει βαθύτερη κατανόηση της επιχειρηματικότητας και των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής καθώς και την ικανότητα να εργαστεί σε διεθνείς και πολύ-θεματικές ομάδες για τη δημιουργία θετικών λύσεων. Για πρώτη φορά θα υπάρχει και έκδοση του «Innospace» Journey για διαστημικές προκλήσεις σε συνεργασία με το πρόγραμμα Copernicus.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος Εκπαίδευσης Climate-KIC Κύπρου Δρ. Στέλιος Γιατρός: «η επιλογή της Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου για την διεξαγωγή του πρώτου σκέλους της έκδοσης 3-Εβδομάδων μετά την πρώτη μας συμμετοχή πέρσι, είναι πολύ τιμητική για το Πανεπιστήμιο και την Ανώτατη Εκπαίδευση μας γενικότητα αφού θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στην Κύπρο 40 επιλεγμένους φοιτητές και νέους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο και να υποστηρίξουμε την εκπαίδευση τους, τονίζοντας τις ιδιαίτερες κλιματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημαντικότερα, η επιλογή της Κύπρου ως ένας από τους προορισμούς του Journey, δίνει την ευκαιρία σε Κύπριους φοιτητές και επαγγελματίες να διεκδικήσουν θέσεις στις υπόλοιπες εκδόσεις του προγράμματος».

Η πρόσκληση αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ιστοσελίδα www.journey.climate-kic.org

Το Climate-KIC είναι μια από τις 5 Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας, που δημιουργήθηκε το 2010 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), το ευρωπαϊκό όργανο υπεύθυνο για τη δημιουργία βιώσιμης ευρωπαϊκής ανάπτυξης που παράλληλα ασχολείται και με τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας (www.climate-kic.org) (http://eit.europa.eu). Από τον Οκτώβριο 2016 η Κύπρος εντάχθηκε στο δίκτυο με αναδόχους το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το πρώτο κυπριακό επιταχυντή πράσινων επιχειρηματικών ιδεών Chrysalis LEAP και το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending