fbpx

10+1 μεγάλοι αθλητές που εμπνέουν με την ιστορία τους!

Πίσω από κάθε επιτυχία ενός αθλητή κρύβεται και μια τραγική ιστορία. Αθλητές που έκαναν πρωταθλητισμό σε κάθε σπoρ που για να γράψουν την δική τους ιστορία πλήρωσαν αρκετά το τίμημα. Προτού φτάσουν στην καταξίωση βίωσαν θλίψη, πείνα, φτώχεια, ακόμη και πόλεμο.

Αν κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν θα βρούμε αρκετούς αθλητές – φαινόμενα που μας ενέπνευσαν με τις ιστορίες τους και κατάφεραν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για όσους επιζητούν να φτάσουν στην κορυφή.

Έψαξα και βρήκα λοιπόν μερικούς αθλητές που πέρασαν δύσκολα στη ζωή τους πριν γίνουν μεγάλοι. Δες ποιοι είναι:

1
Magic Johnson (Basket)

Ο πρώην playmaker των Lakers ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του. Το 1991 όμως, είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό του HIV και έπρεπε να θέσει την καριέρα και τη ζωή του σε αναμονή.

Πέντε χρόνια μετά τη συγκλονιστική ανακοίνωση της κατάστασης του, ο Johnson μπόρεσε να παίξει και πάλι για τους Lakers στο τέλος της σεζόν 1995-96.

Από τη μέρα που τελείωσε η καριέρα του, είναι ισχυρός υποστηρικτής της εκστρατείας κατά του AIDS και συνεχίζει να εμπνέει τον κόσμο για αυτή τη φοβερή ασθένεια που πλήττει εκατομμύρια κόσμου κάθε χρόνο.

2
Lance Armstrong (Ποδηλασία)

Ο Lance Armstrong ήταν στα πρόθυρα του θανάτου, εντούτοις κατάφερε να επιβιώσει και να εξιστορεί τον δικό του “Γολγοθά”.

Το 1996, διαγνώστηκε με καρκίνο των όρχεων και οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι είχε περίπου 20% πιθανότητα να επιβιώσει.

Μετά από τη θεραπεία, ο Armstrong κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένειά του και να κερδίσει επτά τίτλους Tour de France από το 1999 έως το 2005.

Η ιστορία του έγινε έμπνευση για εκατομμύρια κόσμου που έχουν αγωνιστεί με τον καρκίνο όλα αυτά τα χρόνια, και παρά τις περιπέτειες του με το ντοπάρισμα ακόμη εμπνέει χιλιάδες κόσμου.

3
Lou Gehrig (Baseball)

Ο Gehrig ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του baseball και των New York Yankees.

Αφού είχε ήδη μια θέση στο Hall of Fame, ο Gehrig διαγνώστηκε με ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση).

Η ασθένεια αυτή ονομάστηκε και ασθένεια του “Lou Gehrig”, επειδή το 1939 ο διάσημος παίχτης του baseball είχε προσβληθεί από αυτή την ασθένεια και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το άθλημα.

Μετά από μια θαρραλέα μάχη, πέθανε μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 1941.

4
Manny Pacquiao (Boxing)

Μέχρι την ηλικία των 10 ετών, ο Pacquiao δεν είχε δει τηλεόραση και δεν είχε πάει ποτέ σε κάποια άλλη χώρα. Έζησε με τους γονείς του, την αδελφή του και τους δύο νεαρούς αδερφούς του σε μια μονοκατοικία στο Tango, σε μια πυκνή ζούγκλα 50 περίπου χιλιόμετρα νότια του General Santos.

Ο πατέρας του, Rosalio, έκοβε μέχρι και 70 δέντρα την ημέρα για να συγκεντρώσει καρύδες, για να κερδίσει αρκετά για να ταΐσει την οικογένειά του. Ο Pacquiao και η οικογένειά του ήταν πιο φτωχοί ακόμα και από τα άθλια πρότυπα άλλων κατοίκων του Tango!

Ήταν τόσο σκληρή η ζωή της οικογένειας του Μanny που σπάνια μπορούσαν ακόμα και να αγοράσουν ρύζι.

Σήμερα η αξία του ανέρχεται γύρω στα 62 εκατομμύρια δολάρια ετησίως κατατάσσοντας τον ως τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή στον κόσμο.

5
Jackie Robinson (Baseball)

Αν δεν υπήρχε ο Jackie Robinson, ισως οι Αφροαμερικανοί αθλητές να μην ήταν τόσοι πολλοί στον επαγγελματικό αθλητισμό σήμερα.

Το 1947, το αστέρι της UCLA έσπασε το στερεότυπο της φυλετικής διάκρισης όταν έκανε το σημαντικό του ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με τους Brooklyn Dodgers.

6
Jesse Owens (Στίβος)

Ο Owens είναι πιο γνωστός για τη κατάκτηση τεσσάρων χρυσών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.

Με την κατάκτηση των μεταλλίων, έκανε επίσης κάτι άλλο που ήταν σχεδόν αδιανόητο για τα δεδομένα της τότε εποχής.

Το αμερικάνικο αστέρι του στίβου χάλασε τη γιορτή του Γερμανού δικτάτορα Adolf Hitler, ο οποίος ήθελε οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Βερολίνο να είναι μια επίδειξη δύναμης της “Αρείας Φυλής”.

Οι νίκες του Owens (και άλλως Αφροαμερικανών) όμως ήταν μια “γροθιά στο στομάχι” για τον ηγέτη του ναζιστικού κόμματος.

7
Michael Jordan (Basket)

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον GOAT (Greatest Of All Times) του μπάσκετ από τη λίστα. Ο Michael Jordan είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών.

Τελείωσε την καριέρα του με έξι τίτλους NBA και μερικά από τα πιο απίστευτα ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Ο MJ πάντως έγινε κορυφαίος παρά το “κόψιμο” του από την ομάδα του γυμνασίου, ενώ μερικά χρόνια αργότερα, επαγγελματίας πλέον, έχασε τον πατέρα του που δολοφονήθηκε.

8
Jim Abbott (Baseball)

Ο πρώην pitcher του MLB Jim Abbott είναι ένας ταλαντούχος αθλητής, αλλά είχε ένα σοβαρό πρόβλημα, γεννήθηκε χωρίς δεξί χέρι.

Ο πρώην pitcher των California Angels δεν άφησε αυτό το πρόβλημα να τον πτοήσει, καθώς κέρδισε 87 παιχνίδια στην εντεκάχρονη μεγάλη καριέρα του.

9
Lionel Messi (Ποδόσφαιρο)

Ο Lionel Messi έδειξε από παιδί όλα τα σημάδια ότι έχει μια πολλά υποσχόμενη ποδοσφαιρική καριέρα μπροστά του, αλλά σε ηλικία 11 ετών διαγνώστηκε με ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης που απαιτούσε δαπανηρή θεραπεία.

Οι γονείς του δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να προχωρήσουν με τη θεραπεία, αλλά μετά από κάποιες δοκιμαστικά του Messi από τη Barcelona, αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ισπανία. Ο σύλλογος ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από το ταλέντο του Αργεντινού που συμφώνησε να πληρώσει για την ιατρική του περίθαλψη.

Tα υπόλοιπα είναι ιστορία, αφού σήμερα ο Lio είναι απο τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών!

10
Kurt Warner (Rugby)

Ο Kurt Warner θεωρείται ένα απο τα μεγαλύτερα αουτσάιντερ στην αμερικανική αθλητική ιστορία.

Ξεκίνησε να δουλεύει σε παντοπωλείο, πριν καταλήξει ένας από τους πιο πετυχημένους quarterback στο πρωτάθλημα της NFL.

11
Pat Tillman (Rugby)

Το 2002 o Pat Tillman κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό, μόλις ένα χρόνο μετά την τέταρτη του σεζόν με τους Arizona Cardinals.

Δυστυχώς, το 2004, στα 27 του μόλις χρόνια, απεβίωσε στο Αφγανιστάν από φίλια πυρά και μετά από κακή συννενόηση τμημάτων του αμερικανικού στρατού.

Η θυσία του πάντως ενέπνευσε αρκετούς Αμερικανούς να καταταγούν στο στρατό.

Εσύ ήξερες την ιστορία πίσω από αυτούς τους μεγάλους αθλητές;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending