fbpx

«Times Higher Education»: Το Πανεπ. Κύπρου στα 3 κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης!

Πρύτανης: «Στελεχώνουμε και αναδιαρθρώνουμε τις ανθρωπιστικές επιστήμες και φτάνουμε στην κορυφή»

Eπιβεβαίωση της υπεροχής και της αριστείας του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί η νέα κατάταξη The Times Higher Education New Europe, που δημοσιεύθηκε στις 25 Απριλίου 2018 και αφορά σε κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια της Νέας Ευρώπης – Times Higher Education, των 13 δηλαδή χωρών που εντάχθηκαν ως κράτη- μέλη στην Ε.E από το 2004.

Με βάση την κατάταξη, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του συνεδρίου Νέα Ευρώπη στο Όλομουκ της Τσεχίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται στα πρώτα 3 κορυφαία πανεπιστήμια, μετά το Πανεπιστήμιο Τάρτου (Εσθονίας) και το ΤΕΠΑΚ, το οποίο κατατάσσεται δεύτερο. Το γεγονός ότι και τα δύο δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου βρίσκονται στα κορυφαία 3 της «Νέας Ευρώπης» αποτελεί τεράστια επιτυχία.

Ο πίνακας περιλαμβάνει συνολικά 53 ιδρύματα. Για την κατάταξη των πανεπιστημίων στη νέα λίστα των καλύτερων ερευνητικών πανεπιστημίων της Νέας Ευρώπης χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια κριτήρια που χρησιμοποιούνται στη βασική λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων «Times Higher Education World University Rankings». Το μοντέλο αξιολόγησης που εφαρμόζεται χρησιμοποιεί αυστηρά πρότυπα και παγκόσμιες συγκρίσεις για όλους τους τομείς της αποστολής των πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα η παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων «Times Higher Education», χρησιμοποιεί 13 δείκτες απόδοσης, οι οποίοι ομαδοποιούνται στους τομείς: Διδασκαλία, Έρευνα, Ετεροαναφορές στην Έρευνα, Έσοδα από Έρευνα και Καινοτομία, Διεθνής Εικόνα και Προοπτική. Τα δεδομένα συλλέγονται τόσο από μετρήσιμα αντικειμενικά στοιχεία, όσο και από στοιχεία που προκύπτουν από επισκοπήσεις της ίδιας της TIMES. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατάταξη το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πρώτο στις κατηγορίες έσοδα από συνεργασία με επιχειρήσεις (industry score) και διεθνής εικόνα και προοπτική (international score), ενώ είναι δεύτερο στην κατηγορία της έρευνας με πολύ μικρή διαφορά από το πρώτο πανεπιστήμιο.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, συνεχάρη την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κύπρου αναφέροντας για το Πανεπιστήμιο Κύπρου «Στελεχώνουμε & αναδιαρθρώνουμε τις ανθρωπιστικές επιστήμες & φτάνουμε στην κορυφή. To μεγάλο ραντεβού!»

Αναλυτικά η κατάταξη στον σύνδεσμο ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,800FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending