fbpx

Μιχάλης Μπιτσόλας: «Η καλαθόσφαιρα έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου!»

Ταπεινός, πειθαρχημένος, πολύ καλός χαρακτήρας. Αυτά είναι κάποια από τα επίθετα όπου  χαρακτηρίζουν τον Μιχάλη Μπιτσόλα.

Μιλήσαμε για τον χώρο του αθλητισμού, αλλά και για την ζωή του.

Δες πιο κάτω όλα όσα μας είπε και ποιοι είναι οι στόχοι του:

 

– Μιχάλη, για αρχή, πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου.

Ονομάζομαι Μιχαήλ Μπιτσόλας, είμαι 18 ετών και κατάγομαι από την Ελλάδα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη, όπως λέμε “Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός”.

Σπουδάζω στο Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στην Λεμεσό. Σκέφτομαι να πάρω την κατεύθυνση των Ναυτιλιακών μετά το τέλος του Δεύτερου έτους.

Αυτή την στιγμή δεν θα με δείτε στη λίστα παικτών κάποιας ομάδας αλλά θα με βρείτε να προπονούμε στον Απόλλωνα Λεμεσού.

– Πώς και πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την καλαθόσφαιρα;

Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ σε ηλικία 6 ετών. Για να είμαι ειλικρινής, ξεκίνησα από το ποδόσφαιρο αλλά επειδή πίστευα πως δεν ήμουν καλός, αποφάσισα να δοκιμάσω το μπάσκετ. Εδώ και 12 χρόνια, έχω ζήσει και ελπίζω να συνεχίσω να ζω ονειρεμένες στιγμές.

Η αρχή έγινε με την ομάδα “Σ.Α.Α.Κ. Ανατολία”. Έχω παίξει σε αρκετές ομάδες, τόσο στην Ελλάδα, τόσο και στο εξωτερικό. Η τελευταία ομάδα όπου έπαιξα στην Ελλάδα ήταν η “Α.Κ. Αστέρια” του Κύριου Ροδόπουλου.

Να αναφέρω επίσης το πέρασμα μου από το αθλητικό σχολείο του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι για ένα χρόνο την περίοδο 2016-2017.

– Γιατί επέλεξες την καλαθόσφαιρα και όχι κάποιο άλλο άθλημα;

Το άθλημα της καλαθόσφαιρας είναι κάτι το οποίο αγάπησα από τη πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο παρκέ. Πιστεύω πως μου δίνει εικόνες και συναισθήματα τα οποία δεν θα συναντήσει κανείς σε άλλο άθλημα. Για εμένα η καλαθόσφαιρα είναι τρόπος ζωής και αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου.

– Ποια είναι τα όνειρα σου σχετικά με το μπάσκετ;

Θα μπορούσα να πω καλύτερα πως έχω θέσει στόχους (μικρούς και μεγάλους) τους οποίους κυνηγώ καθημερινά. Αυτή την στιγμή στόχος μου είναι να παραμείνω εδώ στην Κύπρο και να τελειώσω τις σπουδές μου, παίζοντας ταυτόχρονα σε κάποια ομάδα. Πολλά μπασκετικά και όχι μόνο όνειρα έχω, όπως να επιστρέψω στο Σερβικό πρωτάθλημα αλλά και να συμμετέχω για πολλά χρόνια στην Euroleauge. Το βασικό όμως είναι να είμαι υγιής γιατί όπως λέει και μια παροιμία “Ας μην λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο”

Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, έχουμε ακόμα καιρό. Μέχρι τότε, υπομονή, επιμονή και πολύ δουλειά.

Ευχαριστούμε πολύ τον Μιχάλη για τη συνέντευξη και ευχόμαστε ότι καλύτερο για τη συνέχεια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending