fbpx

Πανεπιστήμιο Frederick: Διαδικτυακό σεμινάριο – Δημοσιογραφία σε περιόδους κρίσης!

Δημοσιογράφοι της πρώτης γραμμής ενημέρωσης μιλούν για τις εμπειρίες τους με αφορμή την πανδημία.

Αναγνωρίζοντας ότι οι συνθήκες πανδημίας ανέδειξαν τόσο την ανάγκη της υπεύθυνης δημοσιογραφίας όσο και τη χρησιμότητα των Μέσων Επικοινωνίας στη σύγχρονη κοινωνία, το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Δημοσιογραφίας και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε περίοδο κρίσεων του Πανεπιστημίου Frederick, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων των Προγραμμάτων, διοργανώνουν την Τρίτη 5 Μαΐου στις 6:00μ.μ. δωρεάν διαδικτυακή συζήτηση (webinar) με θέμα: Δημοσιογραφία σε περιόδους κρίσης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, δημοσιογράφοι – απόφοιτοι των προγραμμάτων που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης στην αναζήτηση και προβολή της αλήθειας, θα αναφερθούν στις εμπειρίες τους, τα προβλήματα που συναντούν, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Θα εστιάσουν στις γνώσεις και τις ικανότητες που απαιτούνται για τη διασταύρωση γεγονότων και απόψεων και για την αντιμετώπιση ψευδών ειδήσεων, τονίζοντας ταυτόχρονα την κρυφή γοητεία της δημοσιογραφίας και την ηθική ικανοποίηση για την ενημέρωση των πολιτών. Οι δημοσιογράφοι της πρώτης γραμμής της ενημέρωσης που θα έχουν τον λόγο είναι: Ντίνος Φοινικαρίδης, Ραλλή Παπαγεωργίου, Γιώργος Χρυσάνθου, Μυρτώ Ζουμίδου, Μιχάλης Κυβιδιώτης, Χαρούλα Αλέξη και Αντρέας Νικολαΐδης.

Το webinar είναι ανοικτό στο κοινό. Κατά τη διάρκεια του, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να θέσουν ερωτήσεις στους ομιλητές. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν εγγραφή εκ των προτέρων και να συμμετέχουν στο webinar ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://frederick.zoom.us/webinar/register/2915882462811/WN_Bv5WIzNcSlStbFDJ8d1Elg

Συντονιστής της διαδικτυακής συζήτησης θα είναι ο Δρ. Κωστάκης Κωνσταντίνου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick, ο οποίος δήλωσε: «Υπεύθυνη Δημοσιογραφία σημαίνει έγκυρη, διασταυρωμένη και επίκαιρη ενημέρωση και επικοινωνία, μέσα στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ηθικής. Μέσα από αυτή τη διαδικτυακή συζήτηση θέλουμε να αναδείξουμε τον ρόλο που επιτελεί η υπεύθυνη δημοσιογραφία και τα Μέσα Επικοινωνίας σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending