fbpx

10 ατάκες του Diego Maradona που έμειναν στην ιστορία!

Στα 60 του χρόνια “έφυγε” ο Diego Maradona, νικημένος ουσιαστικά από τον ίδιο του τον εαυτό και τις καταχρήσεις στις οποίες υπέκυψε.

Άλλωστε, ανάμεσα στους πολλούς, ένας που αναγνώρισε τη διπολικότητα στον Maradona, τον άγγελο και το διάβολο μέσα του, ήταν και ο Jurgen Klopp που δήλωσε χαρακτηριστικά για τον μεγάλο Αργεντινό μπαλαδόρο: “Υπήρχε ο Diego και υπήρχε και ο Maradona”.

Και η αλήθεια είναι πως ο ένας δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τον άλλο. Ο Diego ήταν ακόμα παιδί, ένας φιλανθρωπιστής με μεγάλη καρδιά, αλλά ο Maradona ήταν ο πιο μεγάλος του δαίμονας, ο βουτηγμένος στις καταχρήσεις που χαλούσε, στα μάτια αρκετών, ότι έχτισε ο Diego μέσα στο γήπεδο.

Ήταν μια ιδιόμορφη μορφή λοιπόν, ο Diegito, ένας ιδιότυπος “Dr.Jekyll και Mr. Hyde” που θα μείνει αθάνατος.

Το ποιος ήταν πραγματικά ο Diego Armando Maradona δεν μπορεί να το περιγράψει κανείς, πέρα από τον ίδιο του τον εαυτό.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σαν ένα φόρο τιμής στο απόλυτο “10”, σου παρουσιάζουμε πιο κάτω 10 ατάκες που δείχνουν ακριβώς τι εστί Maradona:

Η μητέρα μου πιστεύει πως είμαι ο καλύτερος. Και μεγάλωσα για να πιστεύω πάντα ότι μου λέει η μαμά μου!”

“Ο Θεός με κάνει να παίζω καλά. Γι’ αυτό πάντα κάνω το σημείο του σταυρού μόλις μπω στο γήπεδο. Θα ένιωθα σαν να τον προδίδω αν δεν το έκανα!”

“Είχα τσακωθεί με τον Πάπα όταν έπαιζα στη Napoli. Τσακώθηκα επειδή είχα επισκεφθεί το Βατικανό και είδα τα ταβάνια από χρυσό και μετά άκουσα τον Πάπα να λέει ότι η εκκλησία ανησυχεί για τα φτωχά παιδιά. Ε, τότε κάντε κάτι, πουλήστε τα χρυσά ταβάνια πουτάνας γιοι.”

“Ο Pele λέει ότι όταν έπαιζε μπάλα ήταν απεσταλμένος του Θεού, αλλά δεν θυμάμαι να έστειλα κανέναν”.

“Αν ο Pele είναι ο Beethoven, είμαι ο Ron Wood, ο Keith Richards και ο Bono του ποδοσφαίρου, όλα μαζί σε ένα. Επειδή ήμουν η παθιασμένη πλευρά του ποδοσφαίρου”.

“Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο και υγιές άθλημα στον κόσμο. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να πληρώσει για τα λάθη μου. Δεν φταίει η μπάλα”.

“Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει και ανεξάρτητα από το ποιος είναι υπεύθυνος, το νούμερο 10 θα είναι πάντα δικό μου!”

“Η φτώχεια είναι κακή και δύσκολη, το ήξερα καλά. Θέλεις πολλά πράγματα και το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να τα ονειρεύεσαι. Θα ήταν ωραίο, αν υπήρχε περισσότερη δικαιοσύνη. Αν εκείνοι που έχουν πολλά, είχαν λίγο λιγότερα και όσοι έχουν λίγα, είχαν λίγα περισσότερα”.

“Είμαι μαύρο ή άσπρο, δεν θα είμαι ποτέ γκρίζο στη ζωή μου!”

“Είμαι ο Maradona, που φτιάχνει γκολ, που κάνει λάθη. Μπορώ να αντέξω τα πάντα, έχω πλάτες αρκετά μεγάλες για να παλέψω με όλους!”

Ο “Pibe d’Oro” ήταν ένας και μοναδικός, γι’ αυτό και η απώλεια του είναι τόσο μεγάλη για εκατομμύρια κόσμου και δείχνει όλα όσα τονίσαμε πολλές φορές: Πως το ποδόσφαιρο μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πράγματα που δεν ήξερες πως μπορείς να νιώσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending