fbpx

Αυτή η εφαρμογή υπολογίζει τι ώρα πρέπει να κοιμάσαι για να… ξυπνάς πιο εύκολα το πρωί!

Για να έχεις ανοίξει αυτό το άρθρο, πάει να πει ότι ψάχνεις (απεγνωσμένα) να βρεις τη λύση στο πρωινό ξύπνημα, που κατά 99% είναι το δυσκολότερο πράγμα που έχεις να κάνεις καθημερινά!

Η αλήθεια να λέγεται, λίγο-πολύ όλοι μας σηκωνόμαστε μετά βίας από το κρεβάτι μας και ειδικά αν μιλάμε για τις χειμερινές μέρες που δεν θέλουμε με τίποτα να αποχωριστούμε το ζεστό μας πάπλωμα και να βγάλουμε τις πυτζαμούλες μας.

Είναι γνωστό ότι η τεχνολογία πλέον «κάνει θαύματα» και μετά από το -σε όλους μας γνωστό- ξυπνητήρι, φέρνει το ακριβώς αντίθετο. Μια εφαρμογή που υπολογίζει τι ώρα θα πρέπει να πας για ύπνο, ανάλογα με την ώρα που θα πρέπει να σηκωθείς το πρωί. Σε ελεύθερη Κυπριακή μετάφραση… τζιοιμηστήρι!

Δες πιο κάτω τι ακριβώς κάνει αυτή η εφαρμογή:

Ένας πλήρης κύκλος ύπνου διαρκεί 90 λεπτά και κατά μέσο όρο θέλουμε 5-6 τέτοιους κύκλους κάθε βράδυ, έτσι ώστε το πρωί να σηκωθούμε ορεξάτοι, γεμάτοι ενέργεια και να πάμε στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά και γενικότερα να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις της επόμενης μέρας.

Προφανώς, αυτό δεν το τηρεί κανένας, γιατί -όχι μόνο- δεν υπολογίζουμε τι ώρα πρέπει να πάμε για υπνό, αλλά δεν αποχωριζόμαστε το κινητό και την παρέα του Netflix μέχρι τα μάτια μας να κλείσουν από μόνα τους!

Επειδή, λοιπόν, δεν μπορούμε να βρούμε τη λύση μόνοι μας, η εταιρεία Hillary’s θέλησε να προσφέρει στον κόσμο έναν ακριβή υπολογισμό της ώρας που πρέπει να κοιμάται (για να μην συμβαίνει αυτό που βλέπεις στη φώτο), δημιουργόντας την εφαρμογή “Sleep Calculator” που υπολογίζει ακριβώς τι ώρα πρέπει να πέσεις για ύπνο, αναλόγως με εκείνη που πρέπει να ξυπνήσεις το πρωί!

Για παράδειγμα, αν πρέπει να σηκωθείς στις 06:00,  τότε πρέπει να κοιμηθείς ή στις 20:46 ή 22:16 ή 23:46 ή το πολύ 01:16. Στις ώρες που βλέπεις, λαμβάνονται υπόψιν και τα 14 λεπτά που χρειάζεται -κατά μέσο όρο- κάποιος για να τον πάρει ο ύπνος!

Freepik.com

Σε συνέντευξη της η ειδικός ύπνου, Lucy Askew, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να απολαμβάνεις έναν καλό βραδινό ύπνο, καθώς μπορεί να επηρεάσει το πώς λειτουργείς την επομένη. Λαμβάνοντας έναν καλό ύπνο σε βοηθάει στην παραγωγικότητα, τη συγκέντρωση και την κατανόησή σου, οπότε επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής σου.»

Τι λες… Θα δοκιμάσεις κι εσύ αυτήν την εφαρμογή ύπνου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending