fbpx

Θες να αποκτήσεις το τέλειο μαύρισμα αυτό το καλοκαίρι; Δες πώς θα το πετύχεις!

Θέλεις να αποκτήσεις κι εσύ φέτος το καλοκαίρι «μαυρισμένο σώμα, σοκλατό-χρώμα» και δεν ξέρεις πώς;

Η αλήθεια είναι πως το φυσικό και ομοιόμορφο μαύρισμα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, καθώς χρειάζεται προσοχή, ώστε να μην το κάνεις με λάθος τρόπο (και το κυριότερο χωρίς να καείς) και φυσικά να μαυρίσει όλο σου το σώμα και όχι σε κάποια σημεία!

Γι’ αυτό κι εμείς σου μαζέψαμε μερικά απλά και χρήσιμα tips… που αν τα ακολουθήσεις το #tanbody θα μοιάζει πιο εύκολη υπόθεση!

Δες πιο κάτω τα tips που υπόσχονται τέλειο μαύρισμα:

1
Το αντηλιακό είναι απαραίτητο

Freepik.com

Αρχικά πρέπει να διευκρινίσουμε ότι για να πετύχεις το μαύρισμα που τόσο λαχταράς δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοράς αντηλιακό. Ένα καλό αντηλιακό δεν αποτρέπει το μαύρισμα!

Αντίθετα, σε προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και σε βοηθά να «πάρεις» χρώμα χωρίς να καείς ή να βλάψεις το δέρμα σου. Γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείς αντηλιακά με SPF 30+ και να φροντίσεις να το ανανεώνεις κάθε 1-2 ώρες!

2
Το λαδάκι μαυρίσματος είναι επίσης must

Freepik.com

Ένα απλό λαδάκι μαυρίσματος μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά… Φτάνει να προσέξεις ότι περιέχει SPF, για να μην καείς. Από την άλλη μια homemade συνταγή για λαδάκι -ίσως- σε βοηθήσει περισσότερο.

Θα χρειαστείς μόνο baby oil, betadine (βλέπε Κατακουζινό?) και χυμό από ένα καρότο. Πρόσθεσε στο baby oil 3 σταγόνες από το betadine και τον χυμό και ανακάτεψέ τα καλά… Το σπιτικό λαδάκι σου είναι έτοιμο!

3
Εσωετρική και εξωτερική ενυδάτωση

Freepik.com

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε (χωρίς να το καταλαβαίνουμε) είναι ότι ξεχνάμε να ενυδατώσουμε εσωτερικά τον οργανισμό μας. Το νερό είναι το μυστικό που θα κάνει το μαύρισμά σου να φανεί πιο φυσικό και λαμπερό!

Αν μείνεις για πολλή ώρα στον ήλιο χωρίς να πιείς νερό, τότε είναι πιο πιθανόν το δέρμα σου να ξεραθεί και να καεί… παρά να πάρει το χρώμα που θες!

Μετά την ηλιοθεραπεία η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Έτσι, ένα καλό after sun με αλόη θα καταπραΰνει τυχόν εγκαύματα και μία καλή ενυδατική κρέμα θα βοηθήσει, ώστε το μαύρισμα να διαρκέσει περισσότερο!

4
Ηλιοθεραπεία και από τις δύο πλευρές

Freepik.com

Νομίζω καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό… Όπως είναι λογικό για να έχεις ένα ομοιόμορφο μαύρισμα θα πρέπει να αλλάζεις πλευρά κάθε 15 με 20 λεπτά περίπου.

Μην αφήσεις να σε παρασύρει η όμορφη αίσθηση κάτω από τον καυτό ήλιο ή ακόμα χειρότερα να σε πάρει ο ύπνος, γιατί θα ξυπνήσεις σαν… μπαρμπούνι!

Αν θες ένα πιο fun trick, τότε μπορείς να βάλεις ένα παγάκι στον αφαλό σου, ώστε να κρατάει το δέρμα σου δροσερό και όταν λιώσει να ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να γυρίσεις απ’ την άλλη!

5
Μην ξεπλένεις το θαλασσινό νερό

Freepik.com

Κι όμως… Την καλύτερη δουλειά στο μαύρισμα την κάνει το θαλασσινό αλάτι, καθώς το αλμυρό νερό περιέχει ιώδιο που επιταχύνει το μαύρισμα. Άρα, μόλις βγεις από τη θάλασσα μην τρέξεις να πλυθείς στη ντουζιέρα!

Αντίθετα, μπορείς να κάτσεις δίπλα στο κύμμα, μιας και όταν βρίσκεσαι δίπλα στο νερό οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται περισσότερο.

Θα δοκιμάσεις τα tips μας για να μαυρίσεις αυτό το καλοκαίρι; ?

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending