fbpx

Eurovision: Αυτή η χώρα θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό το 2023 και δεν είναι η Ουκρανία!

Στις 14 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε ο τελικός της Eurovision 2022, στον οποίο νικήτρια χώρα αναδείχθηκε η Ουκρανία με τους “Kalush Orhestra” και το τραγούδι “Stefania”.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή ήταν ευρέως γνωστό ότι ο διαγωνισμός του 2023 δεν θα μεταφερόταν στην Ουκρανία, λόγω της κατάστασης που επικρατεί μετά τη Ρωσική εισβολή και η EBU πρόσφατα επισημοποίησε αυτήν την απόφαση.

Έτσι, η μόνη εκκρεμότητα ήταν να αποφασιστεί ποια χώρα θα διοργανώσει τελικά τον 67ο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Απόφαση που πάρθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 και ανακοινώθηκε μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς της Eurovision στα social media!

Δες πιο κάτω σε ποια χώρα θα πραγματοποιηθεί η Eurovision 2023:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Όπως μπορείς να δεις πιο πάνω, τη διοργάνωση αναλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο που τερμάτισε στη 2η θέση το 2022 και είχε εκφράσει την επιθυμία του να φιλοξενήσει την Eurovision 2023 για χάρη της Ουκρανίας εδώ και πολύ καιρό.

Η Eurovision στην επίσημη ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι για λόγους ασφάλειας δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός στην Ουκρανία.

eurovision.tv

Έτσι, το BBC προσκλήθηκε να ενεργήσει ως οικοδεσπότης του 67ου Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Η υποβολή των υποψήφιων πόλεων για διεξαγωγή του διαγωνισμού θα ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα.

H Ουκρανία θα προκριθεί αυτόματα στον τελικό μαζί με τις “Big 5” (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία), καθώς το γεγονός ότι δεν θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό δεν αναιρεί τη νίκη της!

metro.co.uk

Επίσης το PBC (εθνικός τηλεοπτικός μεταφορέας της Ουκρανίας) θα συνεργαστεί με το BBC για την ανάπτυξη ουκρανικών στοιχείων στον διαγωνισμό. Πάτα εδώ για να διαβάσεις ολόκληρη την ανακοίνωση της Eurovision.

Πώς σου φάνηκε η επιλογή της Αγγλίας ως διοργανώτρια χώρα για την Eurovision 2023;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending