fbpx

Facebook: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο feed… για να μοιάζει περισσότερο στο TikTok!

Το Facebook το τελευταίο διάστημα κάνει αρκετές αλλαγές και πρόκειται να κάνει περισσότερες, αφού όπως φαίνεται αντιλαμβάνεται ότι πλέον δεν έχει και τόσο απήχηση στο νεανικό κοινό.

Οι συγκεκριμένες αναδιαμορφώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στην πλατφόρμα και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Στόχος της Meta είναι να κάνει τις πλατφόρμες της πιο ελκυστικές προς το κοινό κι αφού βλέπει τη μεγάλη απήχηση που έχει το TikTok… προσπαθεί να του μοιάσει!

Μάθε πιο κάτω περισσότερες λεπτομέρειες:

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στον προσωπικό του λογαριασμό ανέβασε ένα βίντεο, το οποίο εξηγεί το πώς θα μοιάζει η πλατφόρμα με την αλλαγή αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σ’ αυτή!

Το χρονολόγιο του Facebook είναι αυτό που πρόκειται να αλλάξει, χωρίζοντας τις πληροφορίες σε δύο διαφορετικές καρτέλες.

Στην πρώτη καρτέλα παραμένει το βασικό χρονολόγιο που γνώριζες μέχρι σήμερα που έχει την ονομασία “Home”, όπου θα βλέπεις περιεχόμενο που περιλαμβάνει Reels, Stories και άλλες πληροφορίες. Ακόμη στο “Home”, η Meta θα δώσει έναν χαρακτήρα μηχανής αναζήτησης που θα προωθεί τη δουλειά δημιουργών ακόμη και σε άτομα που μπορεί να μην τους είχαν εντοπίσει καν.

theverge.com/Image: Meta

Στη δεύτερη καρτέλα θα δεις μια καινούρια επιλογή, η οποία πρόκεται να προστεθεί και θα ονομάζεται “Feeds” όπου θα μεταφέρονται οι αναρτήσεις από τους φίλους και τους λογαριασμούς που ακολουθείς, τις σελίδες αλλά και τα groups και θα μπορείς να παρακολουθείς κατηγοριοποιημένες τις αναρτήσεις που έρχονται από αυτούς που ακολουθείς.

Με αυτόν τον τρόπο, το “Home” θα γίνει κάτι σαν TikTok, αφού εκεί θα μπορείς να δεις διάφορα Reels, Stories και άλλες πληροφορίες που το Facebook θεωρεί ότι σε ενδιαφέρουν ή θα σου αρέσουν. Ο λόγος της συγκεκριμένης αλλαγής είναι επειδή ολοένα και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν το Facebook και προτιμούν να χρησιμοποιούν άλλες πλατφόρμες!

Υ.Γ.: Μην ξεχάσεις να κάνεις update την εφαρμογή στο κινητό ή το tablet σου για να δεις και εσύ τις νέες αλλαγές.

Γράψε μας σε σχόλιο πώς σου φαίνονται αυτές οι αλλαγές στο Facebook!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending