fbpx

Μάθε γιατί η αγαπημένη σειρά “Friends” θεωρείται προσβλητική για τη Gen Z!

Πιθανότατα να έχεις δει τα «Φιλαράκια» άπειρες φορές, ακόμη κι αν δεν είσαι από τους πολύ φανατικούς, δεν υπάρχει περίπτωση να μην είδες έστω ένα επεισόδιο/σκηνή!

Πρόκειται για την -ίσως- πιο επιτυχημένη σειρά, αφού κάθε γενιά την απολαμβάνει και όλοι έχουμε ταυτιστεί με έναν “friend” (Rachel here 🙋‍♀️), ενώ πολλές φορές ταυτιστήκαμε και με τις περιπέτειές τους.

Ωστόσο, η αγαπημένη σειρά φαίνεται ότι δεν κερδίζει πλέον νέο κοινό κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαίωσε η Jennifer Aniston! Οι κοινωνικές αλλαγές έχουν αλλάξει τον τρόπο που εκφραζόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, συμπεριλαμβανομένου και του χιούμορ!

Μάθε γιατί η σειρά θεωρείται προσβλητική για τη Gen Z:

people.com

Είναι αλήθεια πως η Genaration Z (γνωστή και ως GenZ ή zoomers) είναι η πιο επικριτική και ταυτόχρονα απελευθερωμένη γενιά, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρούν το χιούμορ της σειράς προσβλητικό!

Μιλώντας στο Associated Foreign Press η Jennifer Aniston δήλωσε: «υπάρχει μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων, παιδιών, που βλέπουν τα επεισόδια των “Friends” και τα βρίσκει προσβλητικά. Υπήρχαν πράγματα που δεν ήταν σκόπιμα και άλλα που θα έπρεπε να τα είχαμε σκεφτεί περισσότερο, αλλά δεν υπήρχε η ευαισθησία που υπάρχει τώρα»!

Δεν είναι πολύ δύσκολο να σκεφτούμε μερικές από τις σκηνές στις οποίες αναφέρεται, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε τον Ross να παρουσιάζει κάποιες ομοφοβικές συμπεριφορές…

vertele.eldiario.es

Δεν είναι ότι οι συντελεστές δεν θα μπορούσαν να είναι πιο προσεκτικοί, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά πριν από 30 χρόνια, σε μια εποχή που (σχεδόν) όλα ήταν διαφορετικά!

Από την άλλη, η Aniston το πάει ένα βήμα παραπέρα και θίγει γενικότερα το θέμα της κωμωδίας στη σημερινή εποχή, χαρακτηρίζοντάς το δύσκολη υπόθεση: «Η κωμωδία έχει εξελιχθεί, οι ταινίες έχουν εξελιχθεί. Τώρα είναι λίγο παγίδα, επειδή πρέπει αν είσαι πολύ προσεκτικός, κάτι που το κάνει πολύ δύσκολο για τους κωμικούς ηθοποιούς, γιατί η ομορφιά της κωμωδίας είναι ότι κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, κοροϊδεύουμε τη ζωή. Στο παρελθόν μπορούσες να κάνεις ένα αστείο για έναν φανατικό σε μία ιδέα και να γελάσεις. Και είχε να κάνει με το να εκπαιδεύσεις τους ανθρώπους στο πόσο γελοίοι είναι οι άνθρωποι. Και τώρα δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

Σίγουρα, αν η σειρά γυριζόταν τη σημερινή εποχή θα ήταν αρκετά διαφορετική και πιθανόν πιο “political correct”. Εξάλλου, όπως λέει και η Aniston, έμαθε πολλά τα τελευταία 25 χρόνια και είμαστε βέβαιοι πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν κακές προθέσεις από τους συντελεστές, απλώς το κλίμα τότε ήταν διαφορετικό!

Γράψε μας στα σχόλια αν κι εσύ πιστεύεις ότι η σειρά είναι προσβλητική!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending