fbpx

Σπουδάζεις στην Ελλάδα; Παίρνεις δώρο €1000 αν αριστεύσεις & πάρεις πτυχίο στην ώρα σου!

Φοιτητές της Ελλάδας μαζευτείτε, γιατί σας έχουμε νέα… νέα που θα σας δώσουν το κίνητρο που χρειάζεστε για να πάρετε το πτυχίο σας on time.

Αν σπουδάζεις στην Ελλάδα, τότε πρέπει να μάθεις για τη νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να δίνει βραβείο €1000 στον αριστούχο πτυχιούχο κάθε τμήματος ΑΕΙ.

Ως γνωστόν, στην Ελλάδα, οι περισσότεροι φοιτητές τη βλέπουν… «αιώνιοι φοιτητές», γι’ αυτό και η κυβέρνηση, με αυτόν τον τρόπο θέλει να δώσει motivation στους Έλληνες φοιτητές να τελειώσουν εγκαίρως -και με καλό βαθμό- τις σπουδές τους!

Μάθε περισσότερα & δες ποιοι είναι οι δικαιούχοι του βραβείου:

It’s giving Θανάσης Μαυροτσούκαλος με αυτά τα νέα… αφού οι φοιτητές θα βάλουν τα δυνατά τους… Άλλωστε ποιος δεν θέλει να τσιμπήσει 1000€;!

Το βραβείο αποτελείται από ένα τιμητικό δίπλωμα σε πάπυρο, το οποίο υπογράφεται από τον Υπουργό Παιδείας και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Κ.Υ. και φέρει τη σφραγίδα του Ι.Κ.Υ., καθώς και από το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο καταβάλλεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.

Το βραβείο απονέμεται στον πρώτο σε βαθμολογία πτυχιούχο, κάθε Τμήματος Α.Ε.Ι., για τα ακαδημαϊκά έτη 2023-24, 2024-25, 2025-26, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει υπερβεί τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών του!

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το βραβείο απονέμεται στον πτυχιούχο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων για την εισαγωγή του στο Τμήμα Α.Ε.Ι. κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Για να δοθεί το βραβείο θα αποστέλλονται από τους Προέδρους των Τμημάτων των Σχολών των Ιδρυμάτων ή από τη Γραμματεία της Πρυτανείας τα εξής δικαιολογητικά:

α) το ονοματεπώνυμο, ο βαθμός πτυχίου και τα στοιχεία επικοινωνίας του αριστούχου πτυχιούχου του κάθε Τμήματος και

β) βεβαίωση ότι δεν υπερέβη την ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών για τη λήψη του πτυχίου, συμπεριλαμβανομένης της επαναληπτικής εξεταστικής του Σεπτεμβρίου.

Ποιοι φοιτητές εξαιρούνται από τα Βραβεία Αριστείας;

offsite.com.cy

Από το «δώρο» των €1000 δυστυχώς εξαιρούνται οι πτυχιούχοι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών και των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής, καθώς και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Για τη χορήγηση των βραβείων προκαλείται δαπάνη ύψους 1.350.000,00€ για τα έτη 2024-2027.

Να αναφέρουμε πως η ιδέα των Βραβείων Αριστείας είναι κάτι που συζητιέται εδώ και μερικά χρόνια, αλλά θα εφαρμοστεί (επιτέλους) επίσημα από το τρέχον έτος και θα ισχύει επίσης για τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη 2024-25 και 2025-26.

Ας ελπίσουμε πως αυτό το βραβείο θα το δικαιούται οποιοσδήποτε φοιτητής σπουδάζει σε Α.Ε.Ι. της Ελλάδας, αναξάρτητα από την εθνικότητά του, αφού ο κόπος και η μελέτη πρέπει να επιβραβεύεται όχι μόνο για τους Έλληνες φοιτητές. (Ε να πάρει το χιλιάρικο και κανένας Κυπραίος βρε παιδιά)!

Εσύ πιστεύεις ότι το δώρο €1000 είναι όντως κίνητρο για να αποφοιτήσεις στην ώρα σου με Άριστα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending