fbpx

Η Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία εγκαινιάζει πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Διαταραχή Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών!

Ο ΜΚΟ Citizens In Power – C.I.P. μαζί με εταίρους από όλη την Ευρώπη, εγκαινίασε το έργο “Gaming Disorders”, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία θα διαρκέσει από το 2023 έως το 2025, είναι αφιερωμένη στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού προσωπικού μέσα από την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων και των εργαλείων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, με ιδιαίτερη έμφαση στις διαταραχές ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Στόχος του έργου είναι να εκπαιδεύσει τα νεαρά άτομα σχετικά με την ψηφιακή ταυτότητα, να ενθαρρύνει το υπεύθυνο διαδικτυακό παιχνίδι (gaming) και να δημιουργήσει παιδαγωγικά προγράμματα για την πρόληψη και τον εντοπισμό διαταραχών που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σε μια συνάντηση ορόσημο που πραγματοποιήθηκε στο Espinho της Πορτογαλίας, οι εταίροι εδραίωσαν την έρευνά τους σχετικά με τον επιπολασμό της διαταραχής ηλεκτρονικών παιχνιδιών στις χώρες τους, θέτοντας τα θεμέλια για την επόμενη φάση του έργου. Το επερχόμενο στάδιο περιλαμβάνει απευθείας έρευνες με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τον αντίκτυπο του ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Αυτό το διεθνές έργο συμβολίζει ένα σημαντικό βήμα προς την προώθηση μιας ισορροπημένης σχέσης μεταξύ της νεολαίας και της ψηφιακής τεχνολογίας. Εξοπλίζοντας το εκπαιδευτικό προσωπικό με στοχευμένη κατάρτιση και πόρους, το έργο προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα ασφαλέστερο και πιο υπεύθυνο ψηφιακό μέλλον για τις επερχόμενες γενιές.

Για περισσότερες πληροφορίες και συχνές ενημερώσεις σχετικά με το έργο, επισκεφθείτε μας:

https://www.facebook.com/gamingdisorders.erasmus/ https://www.instagram.com/gamingdisorders.erasmus/ http://www.youtube.com/@GamingDisorders.Erasmus

Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι θέσεις που εκφράζονται είναι αποκλειστικά του/των συγγραφέα/ων και δεν αντανακλούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε ο EACEA μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι γι’ αυτές.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
19,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending