fbpx

Απονεμήθηκαν τα Φοιτητικά Βραβεία Ήθους και Κοινωνικής Προσφοράς του ΤΕΠΑΚ για το 2024!

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργάνωσε την Πέμπτη, 6 Ιουνίου, για 4η συναπτή χρονιά, την τελετή απονομής των Φοιτητικών Βραβείων Ήθους και Κοινωνικής Προσφοράς για το 2024, με σκοπό να τιμήσει και να επιβραβεύσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν για το ήθος και την εθελοντική τους δράση, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Τα βραβεία συνοδεύονται και από χρηματικά έπαθλα.

Πρόκειται για ένα θεσμό που θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 2021 με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ και μετά από πρωτοβουλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Kαθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, ο οποίος συνεισφέρει, κάθε χρόνο, το ποσό που συνοδεύει το Πρώτο Βραβείο, μέσα από δικούς του, προσωπικούς, πόρους.

Το Πρώτο Βραβείο ύψους €1,000 απονεμήθηκε φέτος στον φοιτητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Δημήτρη Χαραλάμπους. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο Δημήτρης ευχαρίστησε τον Πρύτανη και την αρμόδια Επιτροπή για την απονομή του βραβείου και τους καθηγητές και καθηγήτριές του «που με καθοδήγησαν και με ενέπνευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου». Ευχαρίστησε, επίσης, τη συμφοιτήτριά του Αλίκη Καρυδά που τον πρότεινε για αυτό το βραβείο  καθώς και την οικογένεια και τους φίλους του για την όλη υποστήριξη.

Για το ήθος και την κοινωνική τους προσφορά βραβεύθηκαν, επίσης, ο φοιτητής του Τμήματος Ναυτιλιακών Φίλιππος Οδυσσέως, ο μεταπτυχιακός φοιτητής στο Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακού Επιχειρείν, Κωνσταντίνος Καρσεράς και ο φοιτητής του Τμήματος Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακού Επιχειρείν, Άδωνης Φιλιππίδης.

Τα χρηματικά έπαθλα, ύψους €500 έκαστο, συνεισέφεραν, μέσα από δικούς τους πόρους, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σωτήριος Χατζής και τα μέλη της Διευθυντικής Ομάδας Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, η οποία αποτελείται από τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, τους Προϊστάμενους και τις Προϊστάμενες των Διοικητικών Υπηρεσιών και τους Ανώτερους και Ανώτερες Λειτουργούς του Πανεπιστημίου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, συνεχάρη θερμά τους βραβευθέντες φοιτητές και σημείωσε πως η θέσπιση αυτών των βραβείων είχε ως στόχο να σταλεί ένα μήνυμα προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ότι, πέραν της ακαδημαϊκής τους επίδοσης, είναι εξίσου σημαντικό να συμβάλλουν, μέσα από το ήθος, την ενεργό δράση και την προσφορά τους,  στη δημιουργία μιας πιο αλληλέγγυας και πιο ανθρώπινης κοινωνίας για το κοινό καλό.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο είχε αναθέσει την αξιολόγηση των προτάσεων που υποβλήθηκαν σε τετραμελή, ανεξάρτητη Επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από τη Δρα Νίκη Παπαδοπούλου Παπά, τέως Προϊστάμενη του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και Μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, την κα Κατερίνα Λουί Νικήτα, Ιστορικός Τέχνης και Διευθύντρια σημαντικών Κέντρων Τεχνών και Πολιτιστικών Ιδρυμάτων στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό και τέως Μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, ο κ. Σάκης Στυλιανού, Δημοσιογράφος και η  κα. Έλενα Καλλή, εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση, η Δρ Παπά ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ο θεσμός αυτός έχει ως στόχο να τονίσει τη σημασία και τα οφέλη της συμμετοχής και δραστηριοποίησης των νέων κατά τη διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής και να διαμορφώσει ενεργούς πολίτες  που νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους και την πρόοδο της κοινωνίας».

«Οι βραβευθέντες έχουν ξεχωρίσει με τις δράσεις και τη συμμετοχή τους σε προγράμματα και  πρωτοβουλίες, το ήθος και τις αξίες που πρεσβεύουν και αποτελούν πρότυπο στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς», κατέληξε.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
18,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending