fbpx

Κύπριοι φοιτητές έφτιαξαν συσκευή για προστασία παιδιών που εγκαταλείπονται στο αυτοκίνητο!

Σημαντική επιτυχία των προπτυχιακών φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πρόγραμμα “Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών” (BSc in Computer Engineering).

Οι Ανδρέας Πιτζιολής, Γιάννης Χατζηαργυρού και Γιώργος Νεοκλέους υπό την επίβλεψη του μέντορά τους, αν. καθηγητή, Κωνσταντίνου Κάτζη κέρδισαν τη 2η θέση στο διαγωνισμό “Ψηφιακός Πρωταθλητής 2016”. Οι φοιτητές εργάστηκαν σκληρά για ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος. Δημιούργησαν μια έξυπνη συσκευή που μπορεί να εγκατασταθεί στο αυτοκίνητο και ανιχνεύει την κίνηση, μετρά τη θερμοκρασία και, ανάλογα με τις συνθήκες, ανοίγει ή κλείνει τα παράθυρα του οχήματος και ειδοποιεί τον χρήστη με sms.

Η εφεύρεση μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη στην πρόληψη περιστατικών εγκατάλειψης παιδιών στο αυτοκίνητο, μια καυτή ημέρα. Δεν είναι ένα ασυνήθιστο σενάριο.

Κάθε χρόνο, στις ΗΠΑ καταγράφονται πάνω από 35 θάνατοι παιδιών που οφείλονται σε θερμοπληξία, στο αυτοκίνητο.

Η συσκευή μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμη για ανθρώπους που ξεχνούν τα κατοικίδια ζώα τους, στο αυτοκίνητο.

112-0.picture.0e0a0f127b155fcf65006a604f9ea47a

Η Τελετή Βράβευσης του Ψηφιακού Πρωταθλήματος 2015-2016 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομικών. Συνδιοργανωτές ήταν ο Ψηφιακός Πρωταθλητής της Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς CITEA, Cyprus Computer Society, Cyprus Chapter of AIS. Όπως ειπώθηκε, η χρήση των Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών σε όλους τους ζωτικούς τομείς της οικονομίας της Κύπρου, είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο παροχής υπηρεσιών και για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Τα συγχαρητήρια του έδωσε και ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, αν. καθηγητής Χρήστος Δημόπουλος στους προπτυχιακούς φοιτητές για την επιτυχία τους.

Μπράβο στους φοιτητές!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending