fbpx

Σαν σήμερα: Η Ελλάδα στον “μπασκετικό” θρόνο της! (videos)

To 2005 ήταν μια ονειρεμένη χρονιά για την Ελλάδα. Βασικά ήταν η συνέχεια του ονειρεμένου 2004!

Έχουμε και λέμε: To 2004 η εθνική ποδοσφαίρου κατακτούσε το Euro ενώ οι Ολυμπιακοί της Αθήνας στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Γιατί το 2005 ήταν μια εκπληκτική συνέχεια;

Μα πολύ απλά επειδή η Ελλάδα νίκησε και στην Eurovision τον Μάη ενώ σαν σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου, γινόταν βασίλισσα του μπάσκετ για 2η φορά μετά το 1987!

Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη σε ρόλο προπονητή, λοιπόν, και μια, κυρίως, νεανική αλλά εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα που αποτελείτο ανάμεσα σε άλλους από τους Βασίλη Σπανούλη, Λάζαρο Παπαδόπουλο, Δημήτρη Διαμαντίδη,  Νίκο Ζήση, Αντώνη Φώτση, Θοδωρή Παπαλουκά και Μιχάλη Κακιούζη πήγε στο Βελιγράδι και έκανε το θαύμα.

Κληρώθηκε στον Γ’ Όμιλο μαζί με την Σλοβενία, την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την Γαλλία, τερματίζοντας 2η πίσω από τους Σλοβένους αφού στο μεταξύ τους παιχνίδι είχε ηττηθεί με 56 – 68.

Στα άλλα 2 παιχνίδια, στο μεταξύ, τα παλικάρια του “δράκου” είχαν νικήσει την Γαλλία ( (64-50) και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη (67- 50).

Κάπως έτσι, πήρε θέση στους αγώνες νοκ – άουτ όπου στην προκριματική φάση επικράτησε του Ισραήλ (67-61) παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Εκεί, αντίπαλος ήταν η Ρωσία η οποία και υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας (66-61).

Στα ημιτελικά, η “επίσημη αγαπημένη” βρέθηκε αντιμέτωπη με την Γαλλία την οποία υπέταξε με buzzer beater του Διαμαντίδη (67-66) στην πιο γνωστό, ίσως, στιγμιότυπο του 3D!

Και αφού ξεπέρασε και το εμπόδιο της ομάδας του Tony Parker, η Ελλάδα είχε μπροστά της μόνο την Γερμανία του μεγάλου Dirk Novitski να την χωρίζει από το χρυσό μετάλλιο. Τελικά, οι Γερμανοί αποδείχτηκαν μάλλον χαμηλό εμπόδιο για την παρέα του Γιαννάκη που νίκησαν 78-62 πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Το ελληνικό μπάσκετ ήταν ξανά εκεί που του άξιζε: Στην κορυφή!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending