fbpx

4 αξέχαστα παιδικά παιχνίδια που δεν αποχωριζόσουν όταν ήσουν μικρή!

Μπορεί να μεγαλώσαμε αλλά καμιά από εμάς  δεν έχει ξεχάσει  ποτέ την παιδική της ηλικία!

Όταν ήμασταν μικρά κοριτσάκια λατρεύαμε όλες ανεξαιρέτως κάποια παιχνίδια, που σημάδεψαν κατά κάποιο τρόπο τα παιδικά μας κοριτσίστικα  χρόνια.

Τα κυριότερα 4, τα οποία όλες οι κοπέλες σίγουρα χρησιμοποιούσαν ήταν:

 

1
Ψεύτικο σετ μακιγιάζ

Από μιτσιές, εξέραμεν να βαφούμαστε ρε κοπέλια! Εβάλλαμεν τζιαι τες σκιές μας τζιαι τα κοκκινάδια μας τζιαι εγινόμασταν μάσκες (όι πως τωρά εν γινούμαστε δηλαδή!). Ακόμα, εσμίγαμεν τα χρώματα ούλλα μαζί, και εκαταστρέφαμε το σετ από τις πρώτες κιόλας μέρες που το είχαμε αποκτήσει!

Τζιαι έπρεπε πάντα να πηαίνουμε να το δείχνουμε στις φίλες μας ή αδελφές μας, για να τις κάμουμεν να ζηλέψουν – μετά να τσακκωνούμαστε τζιαι να βάλουμε κάτι τσιριλιές ότι μας εκλέψαν το μανικιούρ ή τη σκιά.

2
Κούκλες Barbie

Εντάξει ίσως το πιο δημοφιλές κοριτσίστικο παιδικό παιχνίδι! Αναμφίβολα, η πλειοψηφία του γυναικείου πληθυσμού είχεν καμιάν 20ρκα κούκλες Barbie. Ε βέβαια, αφού έπρεπε να πιάμε τζιαι την Barbie την γοργόνα, τζιαι την Barbie την καουμπόισσα, τζιαι ούλλα τα είδη των πριγκιπισσών κτλ.

Τζιαι εκτός τούτο ούλλο το παναήρι με τις κούκλες, είχαμε τους τζιαι κουκλόσπιτα, κάστρα, αυτοκίνητα, ρούχα τζιαι χτενιές – ακόμα τζιαι σκυλλούδκια είχαν… Ίντα είχαμεν τους παραπάνω πράματα απ’ ότι είχαμεν (τζιαι έχουμε) εμείς!

3
Ψεύτικη Κουζινούλα

Ως μικρά κοριτσάκια ήμασταν το θηλυκό version του… Μαμαλάκη! Πάντα εθέλαμεν να στεκούμαστε πάνω που την κατσαρόλα της γιαγιάς για να την βοηθούμε να μαγειρεύει. Ε για να μεν κρούσουμε το σπίτι, εκάμναν μας δώρο ψεύτικη κουζινούλα.

Φλιτζανάκια, πιατούθκια, πιρουνούθκια τζιαι κουταλάκια ήταν ούλλα must. Εν ξιχάνεται επίσης το ότι κάθε μέρα έπρεπε να ρωτούμε τη μάμα μας ή τον παπά μας:  «Τι θα παραγγείλετε σήμερα;» Τζιαι πάντα εσερβίραμε τους τάχα το φαΐ, το ποτό τους τζιαι απαιτούσαμε να το φαν τζαι να μας πουν αν τους άρεσε. Εν τζιαι εδεχούμασταν ποττέ αρνητικά σχόλια!

4
Ψεύτικο βρέφος

Κύριε Ελέισον. Εγίνετουν να μεν είχαμε βρεφούι; Ναι, ήμασταν 5 χρονών αλλά είχαμε βρεφούι 5-6 μηνών! Τζιαι είχαμε του τζιαι αμαξούα σε παρακαλώ! Κάθε μέρα έπρεπε να το εζαλίζαμεν, να το εταΐζαμεν, να το ενανουρίζαμε τζιαι άμαν μας ενευρίαζεν, επετάσσαμεν το τζιαι 5 μέτρα μακριά.

Ευτυχώς που το βρεφούι μας ήταν ψεύτικη κούκλα, ιδαλιώς εν θα εμπορούσε να ζήσει ούτε μερικά λεπτά μαζί μας.


Αυτά λοιπόν ήταν μερικά (τα κυριότερα ίσως) παιχνίδια κάθε κοριτσιού!

Αν δεν είχατε κάποιο από τα παραπάνω, σημαίνει δεν απολαύσατε την παιδική-κοριτσίστικη ηλικία σας όταν είσασταν μικρές. Αυτά τα παιχνίδια δεν πρόκειται να τα ξεχάσετε ποτέ!

Πού ξέρετε; Μπορεί στο μέλλον να παίζετε τα ίδια παιχνίδια με την κόρη σας!

 

Δες επίσης: Τα περιοδικά που διαβάζαμε όλοι όταν ήμασταν έφηβοι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending