fbpx

5+1 ταινίες που ξεχώρισαν το 2016 και αξίζει να δεις!

Οι ταινίες είναι πάντα μια καλή επιλογή να δεις τη νύχτα μαζί με καλή παρέα ή ακόμη και μόνος για να περάσει ευχάριστα η ώρα σου (εννοείται ότι αυτό θα εξαρτηθεί και από την ταινία).

Πιο κάτω θα δεις μερικές από τις ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2016 και έκαναν μεγάλη επιτυχία!

Αν δεν τις έχεις δει ακόμη, τώρα είναι η ευκαιρία!

 

1
Sully

Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και πιο συγκεκριμένα σε μια παρολίγο αεροπορική τραγωδία που διαδραματίστηκε το 2009 με 155 επιβάτες! Ο πιλότος Σάλενμπεργκ κατάφερε να κάνει κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ: Nα σώσει όλους τους επιβάτες, επιχειρώντας αναγκαστική προσγείωση στο νερό.

Η ταινία θα μας διηγηθεί τη δραματική ιστορία της ζωής του πιλότου, που έγινε ήρωας για όλη τη χώρα, όταν προσγείωσε το χωρίς κινητήρες αεροσκάφος, που πιλόταρε στον ποταμό Χάντσον, σώζοντας τις ζωές όλων των επιβατών.

Βαθμολογία από IMDb:  7.8/10

2
Me before you

Το βραβευμένο best seller της Τζότζο Μόις «Me Before You» μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, με το σενάριο της ταινίας να το υπογράφει η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου. Μια ρομαντική αλλά και ταυτόχρονα δραματική ταινία που θα σε κάνει να δακρύσεις.

Η γλυκιά κι αισιόδοξη Λου αναλαμβάνει τη φροντίδα του νεαρού και πάμπλουτου Γουίλ, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Προσπαθεί να δώσει νόημα στη ζωή του και να τον διασκεδάσει, αλλά εκείνος φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις του. Μια ταινία που δεν είναι όπως πολλές άλλες, και ούτε έχει το αναμενόμενο happy end!

Βαθμολογία από IMDb: 7.5/10

3
Captain fantastic

Μια δραματική ταινία με κύριο πρωταγωνιστή ένα πατέρα που μεγαλώνει τα έξι παιδιά του όχι με τον τρόπο που του προστάζει η κοινωνία, αλλά με ένα δικό του αυστηρό σωματικό και πνευματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Θέλει να τους δώσει την ευκαιρία να έχουν την πιο αγνή και ουσιαστική παιδική ηλικία, μακριά από τη σύγχρονη κοινωνία.

Όταν ο πατέρας αναγκαστεί να οδηγήσει την οικογένεια μακριά από τον “παράδεισό” τους και να μπουν μαζί στον κόσμο, όλες του οι απόψεις σχετικά με το πώς πρέπει να είναι ένας γονέας, θα αλλάξουν. Αν είναι λάθος ή σωστός ο τρόπος που χρησιμοποιεί, είναι στην κρίση του καθενός.

Βαθμολογία από IMDb: 8/10

4
Sing Street

Μια διαφορετική ταινία από άλλη εποχή και με κύριο επίκεντρο μια γυναίκα! Στο Δουβλίνο των ’80s, ο Κόνορ αναγκάζεται να αλλάξει σχολείο λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων της οικογένειάς του. Εκεί θα γνωρίσει τη Ράφινα, μια όμορφη κοπέλα που ονειρεύεται να μεταναστεύσει στο Λονδίνο για να γίνει μοντέλο.

Για να την προσεγγίσει, ο Κόνορ θα φτιάξει ένα μαθητικό συγκρότημα μαζί με τους συμμαθητές του. Ο αδερφός του Μπρένταν  ενισχύει την προσπάθεια του, ο οποίος τον μυεί στα μουσικά ακούσματα της εποχής, την ίδια στιγμή που προσπαθεί και ο ίδιος να βρει το δικό του προσανατολισμό μέσα στη μουσική σκηνή της εποχής.

Βαθμολογία από IMDb: 8/10

5
10 Cloverfield Lane

Καθώς ξεκινάς να βλέπεις την ταινία, σίγουρα δεν πάει το μυαλό σου για το τέλος. Η πλοκή της ιστορίας είναι ένα συνεχόμενο εκκρεμές μυστήριο, που μια ενισχύεται και μια ανατρέπεται. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, έπειτα από ένα ατύχημα με αυτοκίνητο, ξυπνά δεμένη σε ένα υπόγειο καταφύγιο, όπου ένας άντρας την πληροφορεί πως δεν μπορεί να διαφύγει. Ο έξω κόσμος έχει δεχτεί (χημική-πυρηνική) επίθεση και η ατμόσφαιρα είναι θανάσιμα μολυσμένη.

Με την εξέλιξη του έργου, αμφιβάλεις συνεχώς αν όλα όσα της είπε είναι αλήθεια ή ψέματα, μέχρι που η ιστορία φτάνει στο τέλος της κι εκεί μαθαίνεις την αλήθεια..

Βαθμολογία από IMDb: 7.3/10

6
The Conjuring 2

Αν είσαι fan των θρίλερ, τότε αυτή η ταινία θα σου αρέσει πολύ. Μια αρκετά τρομακτική ιστορία που αφορά ένα στοιχειωμένο σπίτι και την οικογένεια την οποία διαμένει σ’ αυτό. Όταν η οικογένεια απελπίζεται από τα όσα περνά μέσα στο σπίτι, αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια.

Οι παραψυχολόγοι Εντ και Λορέιν Γουόρεν  έρχονται αντιμέτωποι με μια θανάσιμη απειλή όταν καλούνται να διαπιστώσουν αν τα παραφυσικά γεγονότα που συμβαίνουν στο σπίτι της πενταμελούς οικογένειας στο Λονδίνο, είναι αληθινά ή σκηνοθετημένα.

Βαθμολογία από IMDb: 7.5/10

Ανάλογα με το τι είδους ταινίες σου αρέσουν, διάλεξε ποια ταινία από τις πιο πάνω θα δεις απόψε! 😉

 

Δες επίσης: 5 ενδιαφέρουσες ελληνικές ταινίες για όλα τα γούστα που πρέπει να δεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending