fbpx

12 δυνατότητες που μόνο οι φοιτητές έχουν

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα τρία τέταρτα των φοιτητών δεν ξέρουν να βράσουν ένα αυγό σωστά. Ναι, αν τους ρωτήσουν πόση ώρα θέλει το μελάτο και πόση ώρα το σφικτό, είναι λογικό να μην απαντήσουν σωστά, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Επίσης, το 57% δεν μπορεί να μαγειρέψει λαχανικά – τα λαχανικά μαγειρεύονται; Αυτό, αναρωτηθήκαμε ένας συμφοιτητής μου και εγώ,  με τον οποίο διαβάσαμε μαζί την έρευνα. Και τέλος, το 75% δεν ξέρει να ψήσει ένα κοτόπουλο. Όχι, πως είναι ανάγκη, αφού με τόσες αλυσίδες fast food τρώμε γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.  

Και αφού μας έχουν κάνει ρεζίλι, ήρθε η ώρα να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως φοιτητές και να σας παρουσιάσουμε μια λίστα με ικανότητες που έχουμε, οι οποίες είναι πολύ πιο σημαντικές από το ψήσιμο κοτόπουλου.  

 

1. Να ξυπνάς μισή ώρα πριν από το μάθημα, μετά από ένα τρελό ξενύχτι, και πάλι να δείχνεις υπέροχος 

morning

Ναι, έχεις βγει το προηγούμενο βράδυ, έχεις πιει το Βόσπορο και λίγο παραπάνω, πήγες για ύπνο στις 5 το πρωί  και έχεις μάθημα σε 4 ώρες. Κανένα πρόβλημα! Με τις μοναδικές σου ικανότητες, μπορείς να μετατρέψεις τον εαυτό σου από το ερείπιο που ήσουν το προηγούμενο βράδυ σε ένα παρουσιάσιμο και προσεκτικό φοιτητή. Κανένας δεν θα καταλάβει τίποτα εκτός από εκείνους που ήταν μαζί σου το προηγούμενο βράδυ και σε είδαν να χορεύεις έξαλλα πάνω στους καναπέδες του club.  

 

2. Βρίσκεις αμέσως όλα τα νέα στέκια της πόλης

Dance club

Είναι κάτι όπως η έκτη αίσθηση, που φυσικά δεν περιλαμβάνει φαντάσματα. Απλά έχεις την αίσθηση ότι αυτό είναι το μέρος, ότι εδώ θα βρεις φτηνά ποτά και τέλεια μουσική, και δεν κάνεις ποτέ μα ποτέ λάθος.  

 

3. Γεμίζεις το σημειωματάριο σου με όλων των ειδών τα σχέδια εκτός από σημειώσεις του μαθήματος, αλλά καταφέρνεις να περάσεις το μάθημα

notes

Δεν είναι μόνο σχεδιάκια που έκανες την ώρα του μαθήματος, είναι αινιγματικά σύμβολα και πραγματικά έργα τέχνης. Μόνο με μια ματιά και όλες οι πληροφορίες της διάλεξης γίνονται απόλυτα κατανοητές. «Χμμ μια αλεπού που φορά γυαλιά καβάλα σ ‘ένα μονόκυκλο … Α ναι, αυτό είναι το πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος του Dijkstra».  

 

4. Ύπνος…ΠΑΝΤΟΥ!

MBR

Ένας καναπές, το πάτωμα, το αμφιθέατρο, το αυτοκίνητο. Μπορείς να κοιμηθείς καθώς περιμένεις το παιδί στο καφέ να σου ετοιμάσει το freddo espresso που μόλις έχεις παραγγείλει για να μείνεις ξύπνιος. Η άνεση δεν είναι το πρώτο σου μέλημα, αρκεί μια επίπεδη επιφάνεια, αλλά ακόμη και σε ανώμαλη επιφάνεια δεν κάνεις ιδιοτροπίες.  

 

5. Ύπνος, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ώρα της μέρας

sleep

Οι κανονικοί άνθρωποι έχουν αυτά τα βιολογικά ρολόγια, τα οποία εσείς αποχαιρετήσατε από την πρώτη εβδομάδα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο. Οποιαδήποτε ώρα μεταξύ 00:00 με 23.59 είναι καλή ώρα για έναν υπνάκο.  

 

6. Το άφθαρτο συκώτι

bingedrinking

Ένας επιστήμονας, μας ενημέρωσε για την θεωρία του σύμφωνα με την οποία, μόλις κλείσεις 18 χρονών το συκώτι σου και ο εγκέφαλος σου κάνουν μια συμφωνία. Πιο συγκεκριμένα, για τα φοιτητικά χρόνια το συκώτι δέχεται όλα τα κτυπήματα, και μετά το τέλος των σπουδών ο εγκέφαλος σιγά σιγά απορρόφα τη ζημία αφήνοντας μας στο τέλος ταλαίπωρους αφηρημένους συνταξιούχους. Δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε τις αντοχές να πίνουμε όσο θέλουμε.  

 

7. Να κυκλοφορείς έξω στον κόσμο με πιτζάμες χωρίς ίχνος ντροπής

Γιατί όχι, δηλαδή; Είναι ζεστές, άνετες και κατά πάσα πιθανότητα αξιαγάπητες και με προβατάκια! Όλοι έτσι πρέπει να κυκλοφορούν! Δυστυχώς, από ότι φαίνεται μόνο οι φοιτητές έχουν την λογική να το κάνουν αυτό!  

 

8. Περνάς περισσότερο χρόνο στο Φατσοβιβλίο παρά έξω με πραγματικό κόσμο

facebook

Ας μη γελιόμαστε, το facebook δεν αλλάζει με το δευτερόλεπτο. Παρόλα αυτά είναι πιο σημαντικό να κάτσεις σπίτι μπροστά από την οθόνη παρά να πας στο καφέ με την παρέα σου. Περνάς ώρες κοιτώντας φωτογραφίες του πρώην, του νυν, του επόμενου και περιμένεις να μπει online ο κούκλος που γνώρισες πριν 2 μήνες στην παραλία.  

 

9. Μαθαίνουμε όλη την ύλη της χρονιάς μέσα σε μερικές μέρες

Depressed student having a lot to read looking at the camera
Depressed student having a lot to read looking at the camera

Μπορεί να μην έδινες τόση σημασία στην παράδοση του μαθήματος, όπως κανονικά θα έπρεπε. Ξαφνικά οι εξετάσεις είναι μια εβδομάδα μακριά και οι γνώσεις σου για το συγκεκριμένο μάθημα είναι από μηδέν μέχρι ελάχιστες. Κανένα πρόβλημα. Μαζεύεις τις απαραίτητες προμήθειες, σημειώσεις, βιβλία, λίτρα καφέ και μετατρέπεις τον εαυτό σου σε σφουγγάρι. Απορροφάς τις πληροφορίες καλύτερα και από τον Μποπ το Σφουγγαράκι. Δίνεις ρέστα στην εξέταση λες και διάβαζες όλο το εξάμηνο!  

 

10. Βρίσκεις επιπλέον ώρες στη μέρα

happy

Είναι τόσα τα πράγματα που πρέπει να κάνεις, τόσο λίγος ο χρόνος. Με κάποιο μαγικό τρόπο έχεις καταφέρει να λυγίσεις τους νόμους του σύμπαντος και να επεκτείνεις τη μέρα κατά μερικές ώρες μόνο και μόνο για να προλάβεις να τα κάνεις όλα.  

 

11. Να δεις ολόκληρη τη σεζόν μιας σειράς χωρίς ίχνος κούρασης

tv-series

Μόλις είδες το πρώτο επεισόδιο του  Walking Dead. Έχεις ενθουσιαστεί και οι πρώτες 2 σεζόν είναι μόνο 720 λεπτά. Ψιλοπράγματα, έχεις κοιμηθεί περισσότερο από αυτό! Καλύπτεις όλα τα επεισόδια και έχεις και την ενέργεια να πας έξω και για ποτό. Μια νύχτα ήταν αρκετή, πάμε στις επόμενες σεζόν.  

 

12. Κάνεις φίλους στο λεπτό  

laughing-friends-1

Γεια, είναι το iphone 5; – Ναι, είναι! Κάπως έτσι. Ο χρόνος στο πανεπιστήμιο είναι ελάχιστος για να μακρηγορούμε και να είμαστε ιδιότροποι, οπότε γιατί να μην είμαστε φίλοι; Μπορεί να είστε μεταξύ σας η μέρα με τη νύχτα, αλλά πάντα βρίσκετε κάτι για να δεθείτε, κυρίως το αλκοόλ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending