fbpx

Frederick: 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick μέσα από ένα πρωτοποριακό εγχείρημα θα μεταδίδει ζωντανά (livestreaming), ένα μέρος του προγράμματος του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα.

Το επιτυχημένο πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα του Streaming Project – Ντοκιμαντέρ σε Ταυτόχρονη Ψηφιακή Μετάδοση, εφαρμόζεται φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και την Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Frederick, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Αυτό το εγχείρημα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ που ζει στην Κύπρο να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, θα μεταδοθούν ταυτόχρονα σε live streaming κάποιες από τις προβολές του Φεστιβάλ, από τη Δευτέρα 17 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 στις 20.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Τάσσος Παπαδόπουλος» του Πανεπιστημίου στη Λευκωσία. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.  

Με όχημα λοιπόν τις νέες τεχνολογίες, το 16ο ΦΝΘ θα «ταξιδέψει» στη Λευκωσία, καθώς και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέσω των πανεπιστημιακών δικτύων CYNET και GRNET. Το Φεστιβάλ έχει χαρακτηριστεί ως η τρίτησημαντικότερη διοργάνωση στην Ευρώπη στο είδος της, με αθρόα συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών του είδους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πρωτοβουλία της ταυτόχρονης ψηφιακής μετάδοσης, που στόχο έχει την πολιτιστική αποκέντρωση του Φεστιβάλ, θα συμβάλει ενεργά στην ευρεία προβολή και διάδοση του ντοκιμαντέρ ως κινηματογραφικό είδος, στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των θεατών για τις ταινίες τεκμηρίωσης και τις θεματικές τους, φέρνοντας στο επίκεντρο το πραγματικό ενδιαφέρον του είδους του ντοκιμαντέρ: τον άνθρωπο.

Η συνεργασία αυτή, του Τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick, με την αναμετάδοση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στη Λευκωσία, δύναται να συμβάλει ενεργά τόσο στην ανάπτυξη όσο και στη διάδοση αυτού του κινηματογραφικού είδους, καθώς επίσης και στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση του φοιτητικού, αλλά και του ευρύτερου κοινού της πόλης μας σε σύγχρονα θέματα της κοινωνίας και της ιστορίας του 21ου αιώνα. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη δράση προσπαθεί να ανταποκριθεί στο όραμα του Τμήματος Δημοσιογραφίας:  να συμβάλει στην αισθητική, στην πολιτιστική, στην πολιτική και κοινωνική δημιουργία νέων τρόπων αντίληψης της υπάρχουσας πραγματικότητας και κατανόησης των εναλλακτικών προοπτικών, οι οποίες είναι εφικτές στα πλαίσια των ιστορικών δυναμικών.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

  • Δευτέρα 17/3: Δρομείς της ερήμου
  • Τρίτη 18/3: Καλάβρυτα – Άνθρωποι και Σκιές
  • Τετάρτη 19/3: Επιστροφή στη Χομς
  • Πέμπτη 20/3: Στοργή στο λαό

Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 20:30.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending