fbpx

UCY: Διεθνής πρωτιά για φοιτήτρια Νομικής

Το βραβείο ‘Debate Champion’ κατέκτησε η δευτεροετής φοιτήτρια του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Τζουλιάνα Γεωργαλλίδου στο Διαγωνισμό Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations) που διεξήχθη στη Ρώμη από τις 13 έως τις 17 Μαρτίου 2014.

Η Κύπρια φοιτήτρια αναδείχτηκε ως η καλύτερη διπλωμάτης ανάμεσα σε περισσότερους από 150 διαγωνιζόμενους στην προσομοίωση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στο οποίο η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου εκπροσώπησε τις Σεϋχέλλες. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από χίλιοι φοιτητές από όλο τον κόσμο, σε ρόλους εκπροσώπων διαφόρων κρατών μελών του ΟΗΕ σε εικονικές συνεδριάσεις σε διάφορα όργανα του Οργανισμού. Την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελούσαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Τμήμα Νομικής και το Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, υπό την καθοδήγηση του Επίκουρου Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Τμήμα Νομικής, Αριστοτέλη Κωνσταντινίδη και της δικηγόρου Ιωάννας Δημοσθένους.

Η Τζουλιάνα Γεωργαλλίδου, όπως και όλη η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου, έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην πρώτη παρουσία σε αντίστοιχο διαγωνισμό και εντυπωσίασε με τις ρητορικές ικανότητες, το ταλέντο και τις διπλωματικές δεξιότητες που επέδειξε.

Οι διαγωνισμοί Model United Nations αποτελούν μία σπουδαία ευκαιρία για τους συμμετέχοντες φοιτητές να εξοικειωθούν με τον ΟΗΕ και την πολυμερή διπλωματία, να αναδείξουν τις ρητορικές τους ικανότητες σε απαιτητικό διεθνές περιβάλλον και να συνεργαστούν με φοιτητές από όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας από κοινού την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending