fbpx

CUT: Ενώνει δυνάμεις με Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό

Στα πλαίσια της ανάπτυξης και καλλιέργειας των σχέσεων μεταξύ του Πανεπιστημίου και των τοπικών φορέων και οργανώσεων, υπογράφτηκε σήμερα, 20 Μαρτίου 2014, πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου το πρωτόκολλο υπόγραψε, η Πρύτανης, Καθ. Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού και εκ μέρους του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, η Πρόεδρος του, κα. Φωτεινή Παπαδοπούλου. Παρών στην τελετή υπογραφής ήταν ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κ. Πανίκος Λεωνίδου, ο Διευθυντής του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, κ. Τάκης Νεοφύτου, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας, κ. Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού, κ. Κώστας Χόππας και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας, κ. Ζήνωνας Αχιλλίδης.

Η κα. Παπαδοπούλου τόνισε ότι ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός προσβλέπει στην παραγωγική υλοποίηση της συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ για την προώθηση επιστημονικής, εκπαιδευτικής, πολιτιστικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας μεταξύ των δυο μερών. Έκανε ειδική αναφορά στις δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη κοινών δράσεων με αμοιβαίο όφελος.

Η Πρύτανης με τη σειρά της, εξήγησε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για κοινές ενέργειες σε διάφορους τομείς και συγκεκριμένα:

  1. Κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα
  2. Τοποθέτηση φοιτητών για πρακτική άσκηση στο Παιδικό Αναρρωτήριο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
  3. Ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος
  4. Κοινές πολιτιστικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές και ανθρωπιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Μετά το πέρας της τελετής υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη/ξενάγηση της κας. Παπαδοπούλου στους χώρους του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα στο υπό ανέγερση κτήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος», το οποίο αναμένεται με την νέα ακαδημαϊκή χρονιά να αποτελέσει τον κύριο χώρο διδασκαλίας και ευρύτερων φοιτητικών δραστηριοτήτων του ΤΕ.ΠΑ.Κ.

IMG_3233 IMG_3251 IMG_3245

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending