fbpx

Πώς θα ήταν μια απλή μας μέρα χωρίς τα social media;

Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις ξυπνήσεις και το τελευταίο λίγο πριν κοιμηθείς αφορά τα social media; Έχεις αναρωτηθεί σε πόσο βαθμό έχουν επηρεάσει τη καθημερινότητά μας, σε σημείο που έχουμε εθιστεί και δεν μπορούμε χωρίς αυτά; Για να δούμε πώς θα ήταν μια απλή και φυσιολογική μας μέρα σε ένα φανταστικό κόσμο χωρίς τα social media.

 

Το πρωινό ξύπνημα – Ενημέρωση:

Αντί να checkάρεις το twitter/facebook σου μόλις μισανοίξεις τα μάτια σου, ξυπνάς κανονικά και καλημερίζεις την οικογένειά σου. Ανοίγεις την τηλεόραση ή διαβάζεις την εφημερίδα/περιοδικό σου για να ενημερωθείς για τις τελευταίες ειδήσεις της μέρας. Μαθαίνεις από τους γονείς σου πως ο τάδε πρόκειται να παντρευτεί ή πως μια ξαδέρφη σου έχει γεννήσει την προηγούμενη μέρα.

 

Τα χαρούμενα νέα – Συγχαρητήρια:

Αντί να κάνεις like και comment για να συγχαρείς τους πιο πάνω, τους παίρνεις τηλέφωνο ή τους επισκέπτεσαι ώστε να τους συγχαρείς. Θα πας στο σπίτι τους, θα σε κεράσουν για τις ευχές σου, θα τους πάρεις δώρο για το μωρό/γάμο τους και θα μάθεις όλες τις λεπτομέρειες για τις χαρές τους προσωπικά. Όχι μέσω status. Θα δεις φωτογραφίες από τη χαρούμενη τους μέρα, τοποθετημένες μέσα σε χειροπιαστό album, που μπορείς να το μετροφυλλίσεις. Όχι μέσω ενός public album στο Facebook.

 

Το κουτσομπολιό με φίλους και φίλες:

  

Αφού κανονίσεις live συνάντηση με την παρέα σου, αντί κοινή συνομοιλία μέσω chat και προσωπικών μηνυμάτων, θα έχετε σίγουρα να πείτε πολλά. Μέσα σε αυτά, θα είναι και τα σχόλια για κοινούς γνωστούς, διάσημα πρόσωπα, ηθοποιούς, τραγουδιστές κτλ. Αυτά τα σχόλια θα βασίζονται σε κάτι που είδατε πρόσφατα, όχι με βάση 1 status/tweet που αναρτήθηκε από το εν λόγω άτομο. Θα μπορείτε να σχολιάζετε την τελευταία εμφάνιση που είδατε κάποιον από κοντά, όχι ηλεκτρονικά ή μέσω μιας selfie φωτογραφίας που έβγαλε. Θα σχολιάζετε μεταξύ σας κι όχι μέσω comments.

 

Η ανακοίνωση για 1 σημαντικό κατόρθωμα:

Να έχεις περάσει στο πανεπιστήμιο, να έχεις αποφοιτήσει, να έχεις μια καινούρια σχέση, να έχεις μετακομίσει, να έχεις ταξιδέψει σε μια τέλεια χώρα… Αλλιώς: #graduation#newexperiences#loveyouall#. Αυτά και τόσα άλλα που θέλεις να μοιραστείς με τα πιο στενά και αγαπημένα σου πρόσωπα ΜΟΝΟ. Θα τους πάρεις τηλέφωνο, θα τους στείλεις φωτογραφίες μέσω email, θα κανονίσετε μια έξοδο για να πείτε λεπτομέρειες, θα διοργανώσεις τραπέζι ώστε να ενώσεις όλα τα πρόσωπα μαζί. Όχι μέσω shares/retweets/youtube videos.

 

Η απαθανάτιση στιγμών μέσω φωτογραφίας:

Αντί να βγάζεις φωτογραφίες με σκοπό να δημοσιευτούν στον προσωπικό σου λογαριασμό, να περιμένεις likes και comments, σκέφτηκες ποτέ τον αρχικό σκοπό μιας φωτογραφίας; Ίσως ήταν για να θυμάσαι κάποιες στιγμές που δεν θα ξανάρθουν. Αυτό είναι και η έννοια του “απαθανατίζω” (στα αγγλικά “immortalize“). Δίνεις δηλαδή την αθανασία με την απεικόνιση εικόνων σε 1 φωτογραφικό χαρτί. Έτσι, θα έβγαζες 10 σημαντικές και διαφορετικές φωτογραφίες που θα ήθελες να θυμάσαι. Όχι 100 τις ίδιες για να τις μοιραστείς με γνωστούς και αγνώστους.

 

Μια στο τόσο προσπάθησε να εφαρμόζεις  κι εσύ μία “No-social-media Day“. Θα δεις την καθημερινότητά σου με άλλο μάτι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending