UCY: Φιλανθρωπικό Παζαράκι για έναν ΑΓΓΕΛΟ

Σήμερα όταν θα πας για μάθημα στην Πανεπιστημιούπολη (UCY), κάνε μια μικρή στάση για να βοηθήσεις το συνάνθρωπο σου που το έχει ανάγκη!

Ο όμιλος Εθελοντών σε συνεργασία με τον Όμιλο Τέχνης του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνουν φιλανθρωπικό παζαράκι για έναν ΆΓΓΕΛΟ, την Μαρία Νεφέλη. Μια συγκινητική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση ενός νεαρού κοριτσιού που το έχει πραγματική ανάγκη. Παρά να εξηγήσω εγώ το γιατί πρέπει όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή, προτίμησα να παραθέσω ακριβώς τα λόγια της Μαρίας.

Το παζαράκι θα γίνει σήμερα Τρίτη (08/04) στην Πανεπιστημιούπολη από τις 10:00 μέχρι τις 16:30. Εκεί θα πωλούνται χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά για το σπίτι.

 

maria-nefeli

Γεια σου φιλαράκι, είμαι η Μαρία Νεφέλη

Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω από καρδιάς, που αγόρασες από το παζαράκι που στήθηκε με τόση αγάπη για μένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο σύντομο μέλλον να μαζευτεί ένα σεβαστό ποσό, για να μπορέσω να μεταβώ στο εξωτερικό για συνέχεια των θεραπειών μου, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, που όλοι αξίζουμε- ώστε να μπορέσω μια μέρα να πηγαίνω στα παζαράκια να βοηθώ και εγώ σαν εσάς.

Πιο κάτω, παραθέτω λίγα λόγια για μένα και την ασθένειά μου σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστό στον κόσμο ώστε εάν μπορεί να βοηθήσει. Λοιπόν, πάσχω από μια αυτοάνοση ασθένεια, μοναδική  περίπτωση στην κατάσταση με καρκίνο.  Η ίδια η ασθένεια είναι καρκινογόνος νόσος, όμως επιπλέον πάσχω και από όγκους καρκινικούς και η τελευταία διάγνωση του γιατρού είναι πως γέμισε όλο μου το σώμα καρκινικά κύτταρα.  Θυμάμαι έκανα μια ερώτηση στον γιατρό μου, πόσο θα ζήσω ακόμα… μου απάντησε πως αν ήταν άλλο άτομο δεν θα ζούσε μέχρι τώρα.  Έτσι πήρα την απάντηση μου. 

Η νόσος είναι σπάνια χρόνια καρκινογόνος με το όνομα Neuro-Behcet’s Disease. Τα τελευταία 3 χρόνια είναι χειρότερες οι καταστάσεις μου: μου δημιουργήθηκαν 4 όγκοι στην κοιλιά, ένας μεταβαλλόμενος όγκος στο κεφάλι και το αιμοποιητικό σύστημα νοσεί με αποτέλεσμα να προσβάλλει τα κόκαλα και τον εγκέφαλο καθηλώνοντάς με έτσι, το περισσότερο μέρος της ημέρας στο κρεβάτι με φρικτούς πόνους.

Η καθημερινότητα μου είναι φρικτή.  Πονάω φρικτά και ζω με τις μορφίνες.  Είμαι κλινήρης τις περισσότερες στιγμές της ζωής μου.  Δεν ζω αλλά επιβιώνω μέχρι να μπορέσω να ζήσω τα όνειρα μου ποιοτικά χωρίς τόσους φρικτούς πόνους, και να μπορώ να κάνω τα αυτονόητα όπως εσύ που με διαβάζεις τώρα, όπως ο καθένας.  Όπως το κάθε νεαρό παιδί στην ηλικία μου.

Θα μπορούσα να σας μιλάω για ώρες αλλά δεν έχει νόημα.  Θα χάσει το κάθε ευχαριστώ μου το νόημα γενικότερα.  Έτσι σας παραθέτω ακριβώς με τι πάσχω και τι προκαλεί αυτή η ασθένεια που με τρώει καθημερινά.

 Υ.Γ: Έχω γράψει και βιβλίο για την ζωή μου και περιμένω και εύχομαι να προλάβω να το κρατήσω στα χέρια μου πριν είναι αργά.  Εύχομαι, επίσης, να βρεθεί ένας εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα ή ένας χορηγός να μου το εκδώσει και έπειτα θα το διαβάσετε και εσείς.

Μαρία Νεφέλη 2014

Εάν θέλετε να κάνετε εισφορές:

Τράπεζα Κύπρου: IBAN: CY65 0020 0107 0000 0000 0213 6300 – Swift number (code BIC) – BCYPCY2N

Ελληνική Τράπεζα: ΙΒΑΝ: CY43005001120001121054591900 – SWIFT NUMBER: HEBACY2N

ή αποταθείτε στον Όμιλο Εθελοντών του Πανεπιστημίου Κύπρου τηλ.99015045

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending