fbpx

Τα πιο ανατριχιαστικά μέρη στο κόσμο…

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου έχουμε τρομάξει από ανατριχιαστικές σκηνές σε ταινίες τρόμου. Τί γίνεται όμως όταν μιλάμε για πραγματικά μέρη που υπάρχουν στο κόσμο; Παρακάτω παρουσιάζονται τα 19 πιο τρομακτικά μέρη στο κόσμο που φωταγράφισε ένας χρήστης του Reddit.

1. Δάσος Hoia Baciu (Ρουμανία)

1 65187-144665

Γνωστό και ως «Τρίγωνο των Βερμούδων» της Ρουμανίας, οφείλει το όνομά του στο γεγονός ότι εκεί έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν δει ΑΤΙΑ ή ανεξήγητα ηλεκτρικά φαινόμενα. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μια πύλη που οδηγεί σε άλλη διάσταση, εξαιτίας των ιστοριών ανθρώπων που χάθηκαν εκεί και ξαναβγήκαν μετά από χρόνια φορώντας τα ίδια ρούχα χωρίς να θυμούνται τίποτα από το διάστημα της απουσίας τους.

 

2. Οι Κατακόμβες (Παρίσι)

2 22

Πρόκειται για ένα τεράστιο νεκροταφείο – οστεοφυλάκιο, τοποθετημένο κάτω από τους δρόμους του Παρισιού. Εκεί, κάτω από την πόλη του Φωτός, «αναπαύονται» τα οστά 6 εκατομμυρίων ανθρώπων.

 

3. Το Μουσείο Mütter (Πενσυλβάνια)

3 33

Αυτό το μουσείο είναι ένα ίδρυμα αφιερωμένο στις ιατρικές ανωμαλίες. Στα εκθέματά του θα βρείτε όργανα, ανατομικά και παθολογικά δείγματα, οστά, ιατρικά παράξενα, έμβρυα και αγάλματα που θα σας κάνουν να ριγήσετε.

 

4. Βαρώσι (Κύπρος)

4 44

Το Βαρώσι ή Βαρώσια είναι μια συνοικία της πόλης Αμμοχώστου στην Κύπρο. Κάποτε ήταν ένα από τα πιο ωραία τουριστικά θέρετρα. Μετά την τουρκική εισβολή όμως, το Βαρώσι εκκενώθηκε γρήγορα και σήμερα, αποτελεί μια συνοικία – φάντασμα της ζωής στο 1974. Από μακριά ίσως μοιάζει με πολυσύχναστο θέρετρο, ωστόσο είναι περιφραγμένη και εντελώς κενή.

 

5. Oradour-sur-Glane (Γαλλία)

5 55

Ένα μικρό γαλλικό χωριό που αποδεκατίστηκε από τους Ναζί στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Ολόκληρη η πόλη κάηκε και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι κάηκαν ζωντανοί μέσα στην εκκλησία. Τα απομεινάρια του χωριού στέκονται μέχρι σήμερα.

 

6. Η Πύλη της Κολάσεως (Τουρκμενιστάν)

6 66

Αυτό ήταν κάποτε πεδίο φυσικού αερίου, μέχρι που οι Σοβιετικοί το πυρπόλησαν. Πριν περίπου 40 χρόνια. Κι από τότε καίγεται. Φαίνεται ότι ο επικίνδυνος λάκκος φωτιάς δεν θα σβήσει ποτέ.

 

7. Οχυρό Maunsell Sea (Βόρεια Θάλασσα, Αγγλία)

7 77

Αυτά τα σιδερένια «οχυρά» είχαν σχεδιαστεί για να προστατέψουν την Αγγλία από μια πιθανή εισβολή των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, στέκονται άδεια, φαντάσματα που φυλάνε την ακτή.

 

8. Leap Castle (Ιρλανδία)

 88 8

Το Leap Castle χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα κάστρα στον κόσμο. Φημολογείται ότι οι διάδρομοι περιπολούνται από την «Elemental», μια αόρατη δύναμη. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, το κάστρο είναι στοιχειωμένο γιατί όχι μόνο «φιλοξένησε» ιστορικές σφαγές, αλλά και χτίστηκε πάνω από ένα λάκκο βασανιστηρίων.

 

9. San Zhi Resort (Ταϊβάν)

99 9

Αυτό το θέρετρο προοριζόταν να είναι ένα ήσυχο μέρος, αλλά λόγω του παράξενου αριθμού θανάτων κατά τη διάρκεια της κατασκευής, εγκαταλείφθηκε. Τώρα, το resort στέκεται άδειο και… στοιχειωμένο.

 

10. Wonderland (Κίνα)

1010 10

Η Wonderland υποτίθεται ότι θα ήταν η κινεζική έκδοση της Disneyland, αλλά πολύ μεγαλύτερη. Ωστόσο υπήρξαν προβλήματα με το κατασκευαστικό έργο, με αποτέλεσμα να πρέπει να εγκαταλειφθεί. Τα ερείπια του θεματικού πάρκου βρίσκονται ακόμα στη μέση του μιας κενής έκτασης.

 

11. Το πηγάδι του Ιακώβ (Τέξας)

1111 11

Αυτό το φυσικό άνοιγμα έχει πάνω από 100 μέτρα βάθος. Πολλοί ντόπιοι πηδάνε μέσα στο πηγάδι για αναψυχή, παρόλο που κοφτερά βράχια προεξέχουν από όλες τις πλευρές. Αμέτρητοι δύτες έχουν διερευνήσει τα βάθη του πολύ προσεκτικά, ενώ δεν είναι λίγοι οι αρχάριοι δύτες που έχουν χαθεί στο πηγάδι.

 

12. Kryziu Kalnas «Ο Λόφος των Σταυρών» (Λιθουανία)

1 11

Το Kryziu Kalnas ήταν αρχικά ένας τελετουργικός χώρος όπου οι Λιθουανοί θρηνούσαν τους νεκρούς που έχασαν στον πόλεμο. Η Σοβιετική Ένωση κατεδάφισε δύο φορές την περιοχή, αλλά οι ντόπιοι την ξανάχτισαν ακόμα μεγαλύτερη. Σήμερα, «στέκονται» στο λόφο πάνω από 100.000 σταυροί.

 

13. Kabayan Μούμια Caves (Φιλιππίνες)

22 2

Οι σπηλιές Kabayan δημιουργήθηκαν από ανθρώπους και είναι γεμάτες με μούμιες διατηρημένες σε πολύ καλή κατάσταση, απομονωμένες από τα μάτια του περισσότερου κόσμου. Αυτές οι μούμιες είναι μερικές από τις πιο καλοδιατηρημένες στον κόσμο.

 

14. Muynak (Ουζμπεκιστάν)

33 3

Το Muynak ήταν κάποτε μια πολυσύχναστη πόλη – λιμάνι στη λίμνη Αράλη. Η Σοβιετική Ένωση όμως τη «στράγγισε» για σκοπούς άρδευσης, καταστρέφοντας το Muynak και αφήνοντας τα κατάλοιπα ενός πολυσύχναστου λιμανιού στην ερημιά.

 

15. Centralia (Πενσυλβάνια)

44 4

Αυτή ήταν μια πολυάσχολη πόλη ορυχείων, έως ότου οι φλέβες άνθρακα κάτω από την πόλη έπιασαν φωτιά. Αυτή η επικίνδυνη φωτιά καίει από το 1962. Η πόλη είναι πια εγκαταλελειμμένη, εκτός από περίπου 10 άτομα που εξακολουθούν να ζουν εκεί. Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι η συγκεκριμένη πόλη ήταν η οπτική έμπνευση για την ταινία τρόμου Silent Hill.

 

16. Το Νησί των κούκλων (Μεξικό)

5 55

Αυτό το μέρος είναι ένα ακατοίκητο νησί στο Xochimilco του Μεξικού. Σύμφωνα με το μύθο, όταν ένα κορίτσι πέθανε στα κανάλια γύρω από το νησί, αμέσως μετά άρχισαν να ξεβγάζονται στην ξηρά συνεχώς κούκλες. Ο μόνος κάτοικος και επιστάτης του νησιού, στη συνέχεια άρχισε να κρεμάει τις κούκλες που ξεβγάζονταν στην ξηρά, εις μνήμην του μικρού κοριτσιού.

 

17. Εγκαταλελειμμένος σταθμός μετρό στο Σινσινάτι(Οχάιο)

6 66

Υπήρχαν σχέδια για την κατασκευή ενός συστήματος μετρό στο Σινσινάτι στις αρχές του 1900. Η πόλη όμως ξέμεινε από χρηματοδότηση, αφήνοντας το έργο στη μέση. Οι μισοκατασκευασμένες σήραγγες είναι ακόμα ανοιχτές κάτω από την πόλη, ένα λαβύρινθος που απομένει να εξερευνηθεί.

 

18. Jatinga (Ινδία)

77 7

Μια φαινομενικά φυσιολογική πόλη, η οποία όμως μαστίζεται από μαζικές «αυτοκτονίες» πουλιών κάθε Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Οι μαζικοί θάνατοι πουλιών συμβαίνουν στο τέλος των μηνών των μουσώνων, όταν στις σκοτεινές, ομιχλώδεις νύχτες, οι πληθυσμοί των πτηνών έλκονται από τα φώτα των χωριών και στη συνέχεια δολοφονούνται από τους κατοίκους των χωριών. Σήμερα, πολλές περιβαλλοντικές ομάδες κάνουν προσπάθειες να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων πουλιών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 

19. Akodessewa Fetish Market (Τόγκο)

8 88

Περισσότερο από το μισό του πληθυσμού του Τόγκο ασκεί αυτόχθονες πεποιθήσεις, οι οποίες απαιτούν «θρησκευτικά» σύνεργα που δεν θα βρείτε σε κάποια κανονική αγορά. Συρρικνωμένα κεφάλια, κρανία, κρέας και πολλά ακόμα ανατριχιαστικά πράγματα μπορούν να βρεθούν σε μια αγορά όπως αυτή.

Πηγή: athensvoice.gr

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending