fbpx

Ανάσταση…όντως;

Τι σημαίνει άραγε το Πάσχα για τον κάθε ένα από εμάς; Αν κάνω αυτή την ερώτηση σε κοινό,το 95% θα απαντήσει με έναν απόλυτα χριστιανικό τρόπο. Η απάντηση θα είναι του τύπου: ‘Γιορτάζουμε ένα μεγάλο γεγονός,πρέπει να συγχωρήσουμε τον άλλο,ούτε κακίες, ούτε μίση, προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, να προοδεύσουμε …’

 

Η αλήθεια όμως είναι ότι τα όμορφα αυτά μηνύματα συνήθως δεν βρίσκουν εφαρμογή. Ελάχιστοι τα εννοούν και ακόμα πιο λίγοι προσπαθούν να τα κάνουν πράξη. Είμαστε φοιτητές, το μέλλον αυτού του τόπου, κάποια μέρα θα κυβερνήσουμε εμείς τη χώρα, θα βρεθούμε σε σημαντικά πόστα, θα κληθούμε να φτιάξουμε οικογένεια. Είναι κρίμα να αφήνουμε αυτές τις μέρες να περνούν δίχως να συζητάμε λιγάκι με τον εαυτό μας. Όχι μόνο για μεγάλα, αλλά και για πολύ απλά ζητήματα.

Διότι αγαπητοί μου, δεν γίνεται σήμερα να εξαγγέλουμε χαρμόσυνα μηνύματα για  τη γιορτή της Αναστάσεως και αύριο να περιφρονούμε και να ομιλούμε άσχημα σε έναν έγχρωμο συμπολίτη μας στην καντίνα. Δε γίνεται σήμερα να πηγαίνουμε εκκλησία και αύριο να κατηγορούμε τον ¨φίλο¨ μας πίσω από την πλάτη του. Δεν είναι δυνατόν επίσης να περιμένουμε τις μεγαλύτερες μέρες την χριστιανοσύνης μόνο και μόνο ως αφορμή για να επιδείξουμε το νέο μας ρούχο ακόμα και στην εκκλησία.

‘Εχουμε χρέος να αλλάξουμε τις συνήθειες  που κρατάνε αυτόν τον τόπο πίσω σε αρκετά ζητήματα. Ας πάψουμε την κακόβουλη κριτική, ας μειώσουμε τη φωνή του κακού μας εαυτού. Είμαστε ένα μικρό κράτος και τρωγόμαστε μεταξύ μας.Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι αυτός ο οποίος δεν εντάσσεται στο πλαίσιο του ¨συστήματος¨ και προσπαθεί να είναι όσο μπορεί σωστός περιθωριοποιείται.

Το ιδανικό για αυτές τις γιορτές είναι να είμαστε με την οικογένειά μας και να αφιερώνουμε χρόνο στους συνανθρώπους μας κάνοντας και  λίγη αποχή από τα τσεκ-ιν του facebook. Ας κάνουμε εκδρομές στη φύση, να εκτιμήσουμε το υπέροχο δημιούργημα του Υψίστου. Ας πάμε στην εκκλησία διακριτικά, δε χρειάζεται να βάλουμε το νέο μας παλτό και τα νέα γυαλιά αρμάνι. Όσο πιο λίγοι μας δουν, τόσο το καλύτερο, μόνο έτσι θα καταλάβουμε τι προσπαθεί να μας εξηγήσει ο ιερέας για εκείνες τις ημέρες.

images

Δε χρειάζονται υπερβολές, το μόνο που χρειάζεται είναι να τα βρούμε με τον εαυτό μας και να ταπεινωθούμε, τότε θα έχουμε βρει την ουσία της Ανάστασης. Το σημαντικότερο όμως είναι να συγχωρήσουμε πραγματικά κάποιον που μας έβλαψε στο παρελθόν,θα νιώσετε όμορφα όταν αντιληφθείτε πως δεν έχετε τίποτα να χωρίσετε με κανένα. Διότι είναι όλα δανεικά σε αυτή τη ζωή,όλα όλα…Ακόμα και η υγεία.

Μεγάλη εβδομάδα..εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος άνθρωπος, θα προσπαθήσω να μην ξεχάσω τα λόγια που γράφω αυτή τη στιγμή!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending