fbpx

Facebook Stalking: guilty pleasure ή κατάρα της εποχής: πόσο ενημερωμένοι είμαστε για τις επιπτώσεις

To κάνεις. Το ξέρεις ότι το κάνεις, ο καλύτερος σου φίλος το κάνει, ακόμα και η μάνα σου το κάνει (ω,ναι!). Με τον όρο facebook stalking, εννούμε τις ατέλιωτες ώρες που αφιερώνουμε στο να τσεκάρουμε το προφίλ συγκεκριμένων ατόμων, ακόμα και ατόμων που ανακαλύψαμε μέσω τρίτων γνωστών, μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και δεν έχουμε συναντήσει καν. Που πήγαν, τι κάνουν τη δεδομένη στιγμή, φωτογραφίες τους από τον καιρό ακόμα που πήγαιναν σχολείο, πρόσφατες φωτογραφίες, τι μουσική ακούνε, που έβαλαν like, τι έκαναν share, κλπ, κλπ. Αν είσαι απο αυτούς που επιμένουν πως δε το κάνουν, ήρθε ο καιρός να ανακαλύψεις αν έχεις δίκαιο που επιμένεις, ή αν τελικά το κάνεις, και ενδόμυχα αρνείσαι να το παραδεκτείς.

Είσαι λοιπόν, “ματάκιας”, όταν:

1. Νιώθεις πως ξέρεις για τον άλλο περισσότερο απ’όσα έχει μοιραστεί μαζί σου. Οχι τα προσωπικά, αλλά ασπούμε από το τι κρασί προτιμά, που διασκεδάζει συνήθως μέχρι και την αγαπημένη του μάρκα εσωρούχων (για τους πολύ ψαγμένους)!

2.  Είπες πως απλά θα μπεις  για 5 λεπτά να δεις τι γίνεται και όταν κοίταξες το ρολόι, συνηδητοποίησες πως εχουν περάσει 2 ώρες! Δύο ολόκληρες ώρες που εσένα σου φάνηκαν διάρκεια λίγων λεπτών! Άκρως υπερβολικό; Ρώτα κάποιον που αναλώνεται σε αυτή τη συνήθεια και θα δεις πως οι μισοί δεν έχουν συνηδητοποιήσει πόσο γρήγορα κυλά ο χρόνος!

3. Πας κάπου, κοιτάς κάποια πρόσωπα και ενώ δεν εχέτε ποτέ μιλήσει προσωπικά, νιώθεις έντονα ότι από κάπου τους ξέρεις. Δεν μπορεί, κάπου θα τους έχεις ξαναδεί. Μετά πας σπίτι, ψάχνεις λίγα προφίλ, και ναι, τους βρίσκεις! Να από που σε ξέρω λες, τραγικό;

4.  Ο,τι και να γίνει, βρέξει χιονίσει, ακόμα και διακοπη ρεύματος να γίνει, εσύ βρίσκεις τον τρόπο και είσαι πάντα ενεργά συνδεδεμένος. Είσαι βρε αδερφέ το όνομα που εμφανίζεται, παντός καιρού online!Επίσης, είσαι αυτός που απαντά άμεσα τα μηνύματα του και που αφήνει δεξία και αριστερά σχόλια και likes, με ταχύτητα φωτός! Πώς τα προλαβαίνεις όλα;

5. Σαν να μην έφταναν τα πιο πάνω, είσαι αυτός που θα κοινωποιήσει τόσους πολλούς συνδέσμους μέσα στη μέρα, και τόσες πολλές φωτογραφίες, που όλοι θα σε έχουν μάθει για την χρήση σου στο facebook (σίγουρα θα έχουν μπουκτίσει) ,παρά για κάτι πιο ουσιαστικό που έκανες.

6. Έχεις περισσότερους φίλους στο facebook ,παρά στην πραγματική ζωή! Είτε στέλνεις παντού αιτήματα φιλίας είτε σου στέλνουν, το συμπέρασμα είναι πως όταν ψάχνεσαι, βρίσκεις! Και όταν βρίσκεις κάτι, αυτόματα σου γεννάται η ιδέα να μάθεις περισσότερα. Έτσι γεμίζεις ένα σωρό φίλους, και σπαταλάς και πιο πολλές ώρες στα προφίλ τους.

7. Απώρρεια του πιο πάνω, η ακατάπαυστη ανάγκη για wi-fi! Όπου πας, για καφε, πότο ή clubbing, πρώτος απ’ όλους, ζητάς να μάθεις τον κωδικό του  wi-fi! Και δεν  μπαίνεις απλά για 5-10 λεπτά, να δεις μερικές ειδοποιήσεις! Είσαι αυτός που περνά περισσότερη ώρα στο να τσεκάρει τις ζωές των άλλων στο facebook, παρά να κοινωνικοποηθείς και να περάσεις καλά με την παρέα σου!

7. Νιώθεις κούραση στα μάτια, έντονο πονοκέφαλο, και αδυναμία! Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, μπορεί και να έχεις ξεχάσει να πας τουαλέτα ή και να φας… πρις βιαστείς να πεις αποκλείεται, ξανασκέψου όλες τις φάσεις που ψαχούλευες για αρκετή ώρα το προφίλ κάποιου/ών!

8. Συστηματικά αργείς να πας για ύπνο, ενώ είχες προγραμματίσει να πας πολύ πιο νωρίς! Και δεν εννοώ 12-1 (λογικότατη ώρα γι α ένα φοιτητή), εννοώ τις μεταμεσονύκτιες ώρες, κάπου στις 3-4, τις οποίες συνήθως μετανιώνεις το επόμενο πρωί!

Χωρίς να θέλω να θίξω πρόσωπα και καταστάσεις, πάντα με χιούμορ σατηρίζονται οι μόδες της εποχής, όσο παράλογες και αν φαίνονται! Κάποιοι θα διαφωνήσουν, άλλοι θα ταυτιστούν, το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι το κάνουμε αγνοούμε τις πιο πάνω επιπτώσεις, ή δεν τους δίνουμε τόση αξία, θεωρόντας τες δευτερεύον! Πρέπει όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού μας να θυμόμαστε να λειτουργούμε με μέτρο, ειδικά σε μια τέτοια δραστηριότητα, που εύκολα εάν δεν το  προσέξεις, καταντά συνήθεια ή ακόμα χειρότερα εμμονή!

Rottenecards_11219630_bxftvz3zwd

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending