fbpx

4 απλά βήματα για να μην χάνεις ποτέ την καλή σου διάθεση!

Διανύουμε μια από τις πιο σοβαρές και πιο κομβικές περιόδους στην ιστορία του τόπου μας. Σαν λαός, βομβαρδιζόμαστε ανελλιπώς από ειδήσεις γεμάτες μνημόνια, οικονομικά σκάνδαλα και μειώσεις μισθών. Με την ανεργία να καλπάζει και να φτάνει σε ανησηχυτικά επίπεδα, η νεολαία της Κύπρου (φοιτητές και μαθητές) προσπαθεί να επιβιώσει.Και ενώ το μέλλον για το καθένα από εμάς φαντάζει πιο αβέβαιο από ποτέ, εμείς δεν θα πρέπει να χάνουμε ποτέ το κέφι μας και την όρεξη μας για διασκέδαση. Τι και αν γύρω μας τα πάντα καταρρέουν, ακόμη και έτσι, μπορούμε να απολαύσουμε μικρές, καθημερινές στιγμές με το έτερο μας ήμισυ, αλλά και φίλους, φτάνει απλά να αποφασίσουμε να μην αφήσουμε τίποτε να σταθεί εμπόδιο στην όρεξη μας για ζωή! Γιατί το πιο σημαντικό είναι να ζεις την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία και να μην χάνεις για κανένα λόγο τον ενθουσιασμό σου, την κινητήριο δύναμη που  δίνει την ενέργεια να δοκιμάζεις κάθε μέρα και κάτι καινούργιο. Η συνταγή είναι απλή:

1. Αν είσαι από αυτούς που αρέσκονται στο να ενημερώνονται για ό,τι απασχολεί την κοινωνία και γενικότερα ό,τι γεγονός συμβαίνει, καλό θα ήταν να προσπαθείς να ενημερώνεσαι , με μέτρο όμως. Όλοι γνωρίζουμε την γνωστή αναπαραγωγή ειδήσεων που γίνεται από τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης. Να προτιμάς να αγοράζεις μια (όσο το δυνατό πιο αντικειμενική) εφημερίδα, να τη φυλλαδίζεις για λίγο, και μετά να συνεχίζεις κανονικά τη μέρα σου. Μην αφεθείς στον κυκαιώνα των “μαύρων ειδήσεων” από τα κανάλια γιατί θα έχεις χάσει το παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση δεν ενθαρρύνω την πλήρης αδιαφορία προς τα όσα βιώνει ο τόπος μας, απλώς δηλώνω υπέρ του να ενημερώνεσαι μέχρι ενός σημείου, και να μην αφήνεσαι να επήρεάζεσαι από τα όσα ακούμε καθημερινά!

2. Βρες αυτό που σε γεμίζει, και κάντο πιο συχνά! Μαθήματα, εξετάσεις, εργασίες, καλοκαιρίαζει κιόλας…αντί να κλείνεσαι όλη μέρα σπίτι και να διαβάζεις, προτίμησε να φτιάξεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, διαμορφωμένο ανάλογα ώστε να σου μένει χρόνος μέσα στη μέρα για να κάνεις και αυτά που πραγματικά θέλεις, και τα οποία νιώθεις ότι έχεις αμελήσει το τελευταίο καίρο.Φρόντισε να προσθέσεις μέσα στο πρόγραμμα σου χρόνο για όσα σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένος, πιο ισορροπημένος και πιο ενεργητικός, είτε αυτό σημαίνει βόλτα με φίλους, είτε είναι γυμναστική, θέατρο, χορός. Επίσης, αν είσαι σε σχέση, ή και σε φάση φλερτ, ποτέ μην θυσιάζεις την ώρα που θα μπορούσες να περνάς με τον άνθρωπο σου, απλά για να καλύψεις όσο το δυνατό περισσότερη ύλη! Το παν στη ζωή είναι να αποκτάς εμπειρίες και ο έρωτας με τη σειρά του, αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι για να νιώθει κανείς πλήρης.Οπότε, μην ξεχάσεις να προσθέσεις στο προγραμμά σου χρόνο και για το αμόρε!

3. Αν δεν δηλώνεις φαν του γυμναστηρίου, τοτέ το σημείο αυτό είναι για σενα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωγοννητικό από το να ξεκινάς τη μέρα σου με πρωινή γυμναστική. Αν έχεις, επιπλέον και διαμέρισμα κοντά σε πάρκο ήρθε η ώρα να το αξιοποιήσεις! Όλοι γνωρίζουμε την πάλη που γίνεται κάθε πρωί ώστε να σηκωθούμε απ’το κρεβάτι και να πάμε πανεπιστήμιο, ιδιαίτερα όταν μεσολαβεί και ύπνος μόνο 2-3 ωρών, το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί είναι να σηκωθούμε και να “βαράμε γύρους” στο γήπεδο. Παρόλαυτα, συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να διατηρεί ένα καλό σώμα και να αναπνέει καθαρό αέρα, πρωινό τροχάδι. Εκτός του ότι αφυπνίζει τον οργανισμό, βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες να λειτουργούν σωστά και να γίνεται καλυτερη κυκλοφορία, μπορεί να δώσει ενέργεια και κινητικότητα, απαραίτητα συστατικά για να ξεκινά κανείς τη μέρα του. Δοκιμάστε το και δεν έχετε να χάσετε κάτι, μόνο να κερδίσετε!

4. Κάτι που έρχεται να ανατρέψει το σημείο (2) είναι η απρόβλεπτη αλλαγή της ρουτίνας μας. Όσοι συνηθίσαμε να λειτουργούμε σαν στρατιωτάκια, δεν επιτρέπουμε εύκολα τις άσκοπες παρεμβάσεις στο καθημερινό μας πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να ενεργούμε μηχανικά, χωρίς να βρίσκουμε ουσία σε ό,τι κάνουμε. Το να είσαι πάντα οργανωμένος και πειθαρχημένος στο προσωπικό σου πρόγραμμα, διευκολύνει ναι μεν τη ζωή μας, απ’την άλλη όμως κρύβει και μια παγίδα. Η απόλυτη πίστη στο καθημερινό μας πρόγραμμα προκαλεί ΠΛΗΞΗ και ΑΝΙΑ και δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε και τα απρόβλεπτα. Μιλώντας εκ πείρας, όσοι είστε νευρωτικοί και αγχώδεις( like I am), έχετε υπόψην σας πως οι πιο ωραίες εμπειρίες και οι καλύτερες αποδράσεις γίνονται  όταν αποφασίσουμε να “σπάσουμε” την ρουτίνα μας και να κάνουμε πράγματα που δεν τα είχαμε προγραμματίσει από πριν!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending