fbpx

UCY: Η Δέσποινα Χαπούπη διορίστηκε μέλος της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Δέσποινα Χαπούπη, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου και Λειτουργός στη Φιλοσοφική Σχολή τα τελευταία 4 χρόνια, διορίστηκε μέλος της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, για περίοδο τριών ετών.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κ. Χαπούπη στο νέο ρόλο που αναλαμβάνει, τόνισε ότι ο εν λόγω διορισμός αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την αξία των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν στην κοινωνία με την εμπειρογνωμοσύνη, καταλαμβάνοντας διάφορες θέσεις και αξιώματα

Η Δέσποινα Χαπούπη κατάγεται από την Αμμόχωστο και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Από το 2010 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ως λειτουργός στη Φιλοσοφική Σχολή, ενώ προηγουμένως εργάστηκε στο CDA College, ως καθηγήτρια.

Τον Οκτώβριο του 2014 εξελέγη Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (ΣυνΚ), τη μοναδική πλατφόρμα εκπροσώπησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Νεολαίας στην Κύπρο, που λειτουργεί ως ο συντονιστικός και αντιπροσωπευτικός τους φορέας σε διάφορα διεθνή και ευρωπαϊκά φόρα. Προηγουμένως, (από το Σεπτέμβριο του 2011) ως μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣυνΚ, διαχειριζόταν τις Διεθνείς Σχέσεις.

Συμμετείχε σε πλειάδα συνεδρίων και σεμιναρίων στην Κύπρο και στο εξωτερικό για θέματα επικοινωνίας, συναισθηματικής νοημοσύνης, αποδοχής της διαφορετικότητας, διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, τις ευρωπαϊκές σχέσεις, την ισότητα και άλλα. Μεταξύ άλλων υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΦΕΠΑΝ (Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου) την περίοδο 2006 – 2008. Ακόμη διετέλεσε οικονομικός διαχειριστής της Συντονιστικής Επιτροπής των Φοιτητικών Ομίλων και συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια διαφόρων φοιτητικών ομίλων. Μεταξύ 2007 – 2008 συμμετείχε στην ομάδα EFQM (European Forum Quality Management) για την αξιολόγηση και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κύπρου στη φοιτητική κοινότητα με στόχο την αφοσίωση στην αριστεία. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της έχει λάβει βραβεία για την κοινωνική της προσφορά.

Λάτρης του αθλητισμού έχει λάβει διάφορες διακρίσεις, είναι κολυμβήτρια, ναυαγοσώστης και ερασιτέχνης δρομέας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending