fbpx

I AM THE ECONOMY & Ρεκόρ Guinness

Ένας κύκλος είναι η οικονομία. Από την παραγωγή στη διανομή, έπειτα στο εμπόριο και τέλος στην κατανάλωση, η οικονομία είναι μια σειρά από αλληλεπιδρώμενα γεγονότα. Όταν όμως η κατανάλωση μειώνεται, φυσικό είναι να μειωθούν και οι υπόλοιποι τομείς της, κάτι σαν τα ντόμινο που πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Κι όταν όλοι αυτοί οι τομείς μειώνονται, τότε η οικονομία μιας χώρας ή και του πλανήτη ολόκληρου πέφτει σε ένα κύμα αλυσιδωτών, αρνητικών εξελίξεων.

stavros_christodoulou_01_c

Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη “μαθηματική εξίσωση” της οικονομίας έχει φυσικά η κατανάλωση. Γιατί αν δεν υπάρχει κατανάλωση δεν μπορεί να να υπάρξει ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι πραγματική οικονομία βασίζεται σε όλους τους ανθρώπους! Όχι μόνο στους πολιτικούς, ούτε μόνο στις τράπεζες, ούτε και μόνο στους μεγαλοεπενδυτές και μεγαλοεπιχειρηματίες. Η πραγματική οικονομία είμαστε και όλοι εμείς… Οι φίλοι που μαζευόμαστε σε ένα caffe, οι οδηγοί που βάζουν καύσιμα στα οχήματά τους, οι φοιτητές που πληρώνουν τα δίδακτρα της μόρφωσής τους, οι οικογενειάρχες που με νύχια και με δόντια αγωνίζονται να πληρώσουν το στεγαστικό δάνειο και να αγοράσουν τρόφιμα για τα παιδιά τους. Είναι όλοι αυτοί οι απλοί και καθημερινοί άνθρωποι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, μισθωτοί εργάτες και άνεργοι! Εμείς είμαστε η οικονομία της χώρας μας και εμείς περισσότερο από κάθε άλλον θέλουμε να δούμε την οικονομία να αναπτύσσεται.

Η οικονομία της Κύπρου έχει όλα τα προσόντα και τις προδιαγραφές για να ανακάμψει αφού κατέχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μορφωμένου εργατικού δυναμικού στον κόσμο! Μέσα από προσπάθεια και σκληρή δουλειά μπορούμε μαζί να βοηθήσουμε την οικονομία μας να αντεπεξέλθει των δύσκολων συνθηκών.

1521668_785129818169454_192441175_n

Η ομάδα του Κ.ΑΦ.Ε.Ν.Ε. (Κέντρο Αφιλοκερδούς Εξεύρεσης Νεανικής Επιχειρηματικότητας), μέσα από την ενέργεια “I AM THE ECONOMY”, ευελπιστεί να επικοινωνήσει τα παραπάνω μηνύματα και μέσα από αυτή την προσπάθεια να κερδίσει το ρεκόρ GUINNESS WORLD RECORDS. Για να κερδίσουμε το GUINNESS η ομάδα του Κ.ΑΦ.Ε.Ν.Ε. θα πρέπει να δημιουργήσει ένα κολάζ φωτογραφιών με εμβαδόν μεγαλύτερο από 10,000τ.μ. Βασική προϋπόθεση για τις φωτογραφίες είναι όλοι όσοι φωτογραφίζονται να κρατούν στα χέρια τους μια πινακίδα που θα αναγράφει “I AM THE ECONOMY”! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του Κ.ΑΦ.Ε.Ν.Ε. στο Facebook (facebook.com/pending.kafene)

Με την ενέργεια αυτή θέλουν να δημιουργήσουν ένα “κίνημα” για να παρακινήσουν τόσο τους Κύπριους, όσο και όλους τους άλλους λαούς που αντιμετωπίζουν παρόμοια αλλά και χειρότερα οικονομικά προβλήματα, να προσπαθήσουν και με συνεργασία, αλληλεγγύη και πολλές ανεξάρτητες πρωτοβουλίες να βοηθήσουν και να βοηθηθούν έτσι ώστε να συμβάλουν στην ανάκαμψη και σε ένα… θετικό domino effect!

iamtheeconomy

 

Μια απ’ο αυτές τις ανεξάρτητες πρωτοβουλίες είναι και η ομάδα του Κ.ΑΦ.Ε.Ν.Ε. η οποία θέλει να δημιουργήσει το ομώνυμο σωματείο μέσω του οποίου θα προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ανέργους έτσι ώστε να βελτιώνουν το βιογραφικό τους σημείωμα, τον τρόπο που παρουσιάζονται σε interviews. Βοήθεια θα προσφέρουν επίσης και σε όλους αυτούς που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση ή έχουν ήδη τη δική τους επιχείρηση και θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις σε πτυχές που αφορούν την επιχείρησή τους (π.χ. μάρκετινγκ, διαχείριση προσωπικού κ.λπ.). Παράλληλα η ομάδα θα προσπαθεί να τους βοηθάει τους ενδιαφερόμενους φέρνοντάς τους σε επαφή με άλλα άτομα τα οποία μπορούν να τους βοηθήσουν στις προσπάθειές τους είτε για εξεύρεσης εργασίας είτε στη δημιουργία επιχείρησης. Τις υπηρεσίες αυτές θα τις παρέχουμε φυσικά αφιλοκερδώς και θα είναι είτε σε μορφή σεμιναρίων και εκδηλώσεων, είτε σε 1 to 1 συναντήσεις.

10151385_842380785777690_8288936335444095181_n

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending