fbpx

Αν είσαι η πρωτότοκη κόρη τότε είσαι…ΑΣΤΕΡΙ !

Ονειρεύεστε μια μέρα να γίνετε η επόμενη κορυφαία πολιτικός, δημοσιογράφος, ή καλλιτέχνης; Αν είσαι γυναίκα και είσαι η πρωτότοκη κόρη, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να το πετύχεις.
imagesCAH2J89F
Γυναίκες όπως η Oprah Winfrey, η Hilary Clinton, και Beyoncé, έχουν ένα κοινό. Όλες αυτές οι γυναίκες είναι πρωτότοκες και , σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας Independent, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ένας λόγος πίσω από την επιτυχία τους.
Σύμφωνα με νέα έρευνα από την επιστήμονα Feifei Bu στο Institute for Social and Economic Research στο Πανεπιστήμιο του Essex, οι πρωτότοκες κόρες έχουν στατιστικά ποιο μεγάλες πιθανότητες να γίνουν φιλόδοξες και με μεγαλύτερα προσόντα από τις αδελφές τους.
Όπως αναφέρει η Ιndependent, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα κορίτσια έχουν την τάση να θέτουν πιο φιλόδοξους στόχους από τα αγόρια , κάτι που τους ωθεί στον να σπουδάζουν σε υψηλότερου επιπέδου κέντρα εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι πρωτότοκες κόρες έχουν 13% μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν φιλόδοξες από τα πρωτότοκα αγόρια.
Όχι πως οι πρωτότοκοι γιοι τα πάνε άσχημα. Πάρτε για παράδειγμα τον Barack Obama και τον Mick Jagger.
Μιλώντας στο Observer, η Bu  είπε ότι μία εξήγηση του φαινόμενου έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι γονείς αφιερώνουν περισσότερο χρόνο και ενέργεια στα πρωτότοκα παιδιά.
Η Bu είπε ακόμη πως όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά ηλικίας μεταξύ των παιδιών τόσο πιο καλό είναι για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Πηγή:  SigmaLive

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending